Chanel Teint Innocence, Naturally Luminous Compact Makeup

cora
    25 marca 2012 o 12:17
    To najlepszy kompakt jaki miałam na twarzy
    Kupiłam ostatnio kompakt Chanel, ponieważ szukałam czegoś lżejszego na wiosnę. Tak naprawdę myślałam o teint innocence w słoiczku, bo podobno jest świetny, ale znalazłam w mojej perfumerii tylko wersję w kompakcie, więc kupiłam i jestem zadowolona. Dobry kosmetyk. Twarz wygląda po nim idealnie świeżo i wiosennie, sprawia wrażenie zadbanej i wypoczętej. Aplikacja- mały minus, trzeba ten kompakt nakładać suchą gąbką, dołączoną do kosmetyku a ja nie cierpię tego uczucia ciągnięcia gąbką po twarzy, nienawidzę, ale dla efektu warto przecierpieć ten moment. Kompakt Chanel ma kremową konsystencję, nie powoduje wysuszenia skóry, wręcz przeciwnie- widzę lekkie nawilżenie. Inna sprawa, że nigdy nie robię makijażu na gołą skórę, zawsze daję nawilżacz z filtrem, wtedy efekty są niemal doskonałe:) Trwałość jest przyzwoita, kilka godzin, natomiast nałożony na bazę Smashbox osiąga wynik ponad 12 godzin. W roli korektora u mnie się nie sprawdza, jest leciutki i na moje cienie pod oczkami musze nakładać klasyczny korektor, co uważam za normę, dopóki nie znajdę idealnego kremu pod oczy;) A z wydajnością na pewno będzie źle. Jak każdy kompakt w kremie, nie wystarczy na zbyt długo, napiszę w edycji ile czasu go używałam. Istnieje możliwość wymiany wkładu, co jest świetnym wyjściem, zwłaszcza że jest trochę tańszy od całego nowego pudełka. Kolor cudownie wpasował się w moją karnację, przyznam, że ostatnio nie mogłam trafić na coś dla mnie. Tutaj kolor 20 clair okazał się doskonały, mam cerę jasną z kroplą beżu. To najlepszy kompakt jaki miałam na twarzy, wcześniej miałam Dior-a, dawno temu Astor, ale propozycja Chanel jest na pewno najlepsza. Używam tego produktu od: 14 dni Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 5 listopada 2011 o 14:05
    nie dla mnie
    Zapytałam panią w drogerii żeby poleciła mi podkład dla cery tłustej z niedoskonałościami. Pani poleciła mi ten podkład mówiąc że sama ma takie problemy jak ja i używa właśnie tego podkładu. Ja jakoś nie doczytałam sama sobie że jest to podkład rozświetlający! Kupiłam go i używam go od 3 miesięcy. Przyznam że podkład jest bardzo fajny wydajny, twarz tak jak obieca producent jest wygładzona i wygląda zdrowo, młodo - u mnie wygląda tak zaraz po nałożeniu ale po już dosłownie godzince cała się błyszczę :( Szkoda było mi go nie używać bo był drogi dlatego po nałożeniu nakładam puder matujący w kamieniu i jest ok ;) Używam tego produktu od: 3 mies Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
  • 25 stycznia 2011 o 19:36
    pomysłowy
    nie stosuje go jako puder na podkład, tylko jako podkład.skóra wygląda wtedy naturalniej i nie widać wcale produktu. nie kryje za specjalnie, ale świetnie rozświetla. śliczne pudełko. duże lusterko. oddzielne miejsce na aplikator. Używam tego produktu od: grudnia Ilość zużytych opakowań: 3/4 jednego
    anes119
    24 sierpnia 2010 o 12:04
    Dla mieszanej cery ok
    Po moim opisie jakiego szukam kompaktu pani sephorowa wskazała ten innocence. Jest idealny do poprawek w ciągu dnia, na szybko. Mam go już 3 tygodnie, a starczy mi pewnie do listopada, bo wystarczy go oszczędnie użyć do poprawki. Trzyma się 4 godziny. Nie matuje, nie wysusza, ale rozświetla pięknie i wygląda buzia bardzo zdrowo. Dobrze maskuje niedoskonałości, nie podkreśla zmarszeczek pod oczami. Nie tworzy maski. Używam tego produktu od:3 tygodni Ilość zużytych opakowań:pierwsze w trakcie używania
    sanb
    13 kwietnia 2010 o 0:20
    gładka twarz:)
    Produkt łatwo się nakłada dołączonado niego gabeczką, ale takze palcami idzie niezle:) Ładnie kryje, matowi ale bardzo naturalnie bez przesady. Dla skóry mieszanej jak najbardziej się nadaje. Jedyny minus jaki ja zauważyłam to jego trwałośc, okolo 4/5h, potem juz się ściera. Używam tego produktu od:1tyd Ilość zużytych opakowań:1