Joanna Seria Hialuronowa, Szampon ułatwiający rozczesywanie

Finka2L
    19 września 2017 o 19:11
    Zwykły
    Będąc w Polsce narzekałam strasznie na twardą wodę, która wysuszała mi włosy. Nie mogłam dość z nimi do ładu, a nie chciałam kupować arsenału kosmetyków, bo potem nie mogłabym ich wziąć z powrotem. W czasie spaceru trafiłam do małej, osiedlowej drogerii, gdzie zapytałam panią czy ma jakiś szampon i odżywkę do bradzo suchych włosów. Pani odżywki takiej nie miała, ale poleciła mi ten szampon. Zrezygnowana wzięłam i niestety pożałowalam. Szampon ma niefajny skład, mocno się pieni i ogólnie wysusza, jes agresywny. to zwykły rypacz, który włosy umyje i to wszystko. Wszystkie inne obietnice producenta to pic na wodę, ale chyba nikt nie myśli, że od samego szamponu będzie mieć nawilżone włosy. Ja w każdym razie nie polecam, nawet jak na rypacz to ten kosmetyk nie jest dobry.
    Zalety:
    • niska cena
    • dobrze myje
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • nie nawilża
    • jest agresywny
    • skład
    naroic
    15 sierpnia 2017 o 21:41
    Dobry szampon humektantowy
    Jeśli chodzi o dostępność i stosunek ceny do jakości - najlepszy szampon humektantowy w swojej klasie. Świetnie nawilża, zostawia włosy gładkie, błyszczące i nieobciążone. Polecam.
    Zalety:
    • skład
    • zawartość humektantów
    Drogeria Natura
    Horla
    8 lipca 2017 o 16:13
    Raczej zwykły
    ~ Po dwóch latach od zrobienia pierwszej trwałej ondulacji i w kilka dni od wykonania drugiej, postanowiłam zebrać recenzje wszystkich kosmetyków do włosów, jakich używam przez cały czas posiadania bujnych loków. Może moje odczucia przydadzą się przyszłym wielbicielkom loków "od fryzjera" :) ~ Kupiłam całą Serię Hialuronową w pakiecie w ramach jakiejś promocji w drogerii. Szampon to ten produkt, który nie wywarł na mnie w zasadzie żadnego wrażenia: ani pozytywnego, ani negatywnego. Jest to najzwyklejszy w świecie produkt do oczyszczania włosów. Ma kremową konsystencję o nieco morskim, przypominającym męskie perfumy zapachu, który jednak nie utrzymuje się na włosach. Dobrze się pieni, przez co jego wydajność jest zadowalająca. Nie sprawia problemów przy spłukiwaniu. Niestety, główny bohater serii, czyli kwas hialuronowy znajduje się mniej więcej w połowie składu, co każe mi sądzić, że ma raczej nijaki wpływ na nasze włosy. Przy użyciu samego szamponu nie odnotowałam, by ułatwił mi on rozczesywanie włosów, choć rzeczywiście nie plącze ich za bardzo w trakcie mycia. Bardzo trudno ocenia się produkty nijakie, ciężko wyszczególnić jakieś ich konkretne cechy. Myślę, że o tym szamponie wystarczy powiedzieć, że ani jakoś szczególnie nie pomaga, ani nie szkodzi. Oczyszcza włosy i skórę głowy, jak 99% produktów tego typu. I to w zasadzie tyle.
    Drogeria Natura