Joico Moisture Recovery Conditioner Odżywka nawilżająca

• 13 lutego 2022 o 22:28
    Słaba
    Odżywka nie zadziałała na moich wlosach. Nie było widać żadnych efektów. Konsystencja bardzo lejąca, mało wydajna. Nie za tą cene. Kupiłam odżywkę na promocji za ok 55 zł (cena regularna ok 85 zł)
    Zalety:
    Wady:
    • Nie naprawia zniszczonych włosów
    • Obciąża
    • Mało wydajna
  • 29 listopada 2019 o 20:30
    Nienajgorsza, ale nie za taką cenę
    Mam przetłuszczającą się skórę głowy i włosy bardzo skłonne do puszenia (choć nie są kręcone.. Po prostu bardzo łatwo u mnie o efekt takiej spuszonej aureoli). Odżywka jest dość lejąca, lekko nawilża i wygładza włosy. Ładnie pachnie, włosy podczas spłukiwania są przyjemnie gładkie i śliskie. Nie obciąża, ale niestety też niewystarczająco dociąża. Włosy są po niej takie przeciętne, nie wyglądają na szczególnie zadbane, trochę mniej spuszone niż zwykle, ale szału nie ma. Podobny a nawet trochę lepszy efekt można uzyskać "granatową" maską z Ziai za ułamek ceny. Dodam jeszcze może tylko, że mimo przetłuszczającej się skóry głowy jeszcze żadną maską czy odżywką nie udało mi się włosów obciążyć. Dla moich włosów takie słowo chyba nie istnieje, więc jest im bardzo ciężko dogodzić.
    Be4ta
    15 lipca 2019 o 20:34
    NIE dla delikatnych lub przetłuszczajacych sie włosów
    Odżywka bardzo bogata, przez to bardzo obciąża włosy. Po spłukaniu, czy nawet umyciu szamponem, nadal pozostaje. Przez to nie jest dobra do włosów delikatnych, "sypkich" lub ze skłonnością do przetłuszczania.
    Wady:
    • cięzko zmyć
  • 11 lutego 2017 o 15:53
    Szału nie ma
    Szampon i odżywka - te pojęcia będą funkcjonować tu niemal obok siebie, bo do tej pory nie zdarzyło mi się używać ich osobno. Pewnie kiedyś to nastąpi, bo teraz w trakcie używania widzę, że szampon ubywa z butelki w szybszym tempie niż odżywka. Oba kosmetyki mają taką samą nutę zapachową. Pachną delikatnie i jak dla mnie to jest to mieszanka ziołowego zapachu z grejpfrutem. Całkiem przyjemny zapach, ale nie z kategorii tych, którymi chcesz pachnieć cały dzień:) Odżywka ma gęstą kremową konsystencję, początkowo z zupełną łatwością wydostaje się ją z butelki, ale z czasem konsystencja w połączeniu z dość twardym tworzywem utrudnia to zadanie. Odżywka miło nakłada się na włosy. Jej śliska formuła pozwala na rozprowadzenie jej na całych włosach. Czuć pod palcami jak włosy ją chłoną i rozdzielają się w pasma. Dobrze się spłukuje. Zastosowanie duetu nie sprawia, że włosy od razu są fantastyczne. Ja zużyłam już ponad połowę opakowań tych kosmetyków i jako takiej znacznej poprawy nie widzę. Włosy owszem, nie są napuszone. Są miękkie w dotyku. Od samego początku liczyłam na efekt tafli sypkich, błyszczących i świetnie nawilżonych włosów. Tego niestety ten duet mi nie zagwarantował. W ogólnej ocenie dałabym mu szkolną 4kę. Szampon i odżywka są dobre, po prostu dobre. Ale za wysoką ceną powinna moim zdaniem iść w parze znaczna poprawa włosów.
  • 3 czerwca 2016 o 0:30
    dobra
    Jest to dobra odżywka nawilżająca. Odżywka nawilża dodaje blasku ułatwia rozczesywanie w trakcie kiedy ją stosowałam ani razu nie miałam problemu z elektryzowaniem się włosów lub puchem. Odżywka bardzo wygładza włosy i trzeba uważać ponieważ jeśli przesadzimy z jej ilością włosy mogą być oklapnięte i zbijać się w kolonie/strączki. Myślę, że nie wrócę do tego kosmetyku jednak jest to spowodowane tylko tym, że na rynku są równie dobre odżywki w połowie niższej cenie. Będę wracać do serii k-pak. O nawilżenie włosów mogę zadbać odżywkami/maskami lady spa lub l biotica, które są tańsze a równie dobre. Moja odżywka ma inne opakowanie ale z opisu wynika, że to ten sam kosmetyk.