bebeauty Zmywacz lakieru hybrydowego

• 27 lutego 2018 o 21:08
    No nie do końca
    Od kiedy zaczęłam malować paznokcie lakierem hybrydowym to postanowiłam chociaż częściowo ułatwić sobie życie przy zmywaniu i kupiłam ten oto zmywacz lakieru hybrydowego. No i chciałam się przekonać jak poradzi sobie z pomalowanym paznokciem lakierem - hybrydą Neo nail. Niestety nie dał rady. Owszem górna warstwa hybrydy nawet zmiękła ale resztę musiałam spiłować pilnikiem. Niestety tak jest za każdym razem. Sprawdza się bardziej przy zmywaniu lakierów żelowych i pół hybryd ewentualnie zwykłych lakierów. Jeśli chodzi o opakowanie to wszystko działa idealnie. Pompka się nie zacina a płyn zostaje na waciku i dobrze go nasącza. Jeśli chodzi o cenę to jest w miarę przystępna, jednak czasami trudno go kupić ale uważam ,że w tej cenie można kupić dużo lepszy zmywacz firmowy. Duży plus to, że mnie nie uczula i po zmyciu lakieru nie muszę nakładać na ręce grubej warstwy kremu.
    Zalety:
    • wygodny w użyciu
    • pompka się nie zacina
    Wady:
    • w moim przypadku nie poradził sobie ze zmyciem Neo nail
  • 23 lutego 2018 o 17:00
    Zmywa jak trzeba
    Używam go jedynie okazyjnie, bo zazwyczaj wolę piłować hybrydę, niż używać zmywacza, no, ale... czasem mam lenia ;) Zmywacz ma wygodne opakowanie z pompką, to na pewno na plus. Opakowanie jest też dość solidne - szczelne, bo w podróży nic mi się nie wylało. Sam zmywacz zmywa dokładnie, nawet brokatowe hybrydy. Nie używam często, by nie osłabić paznokci, ale np. usuwanie pedicure jest z nim o wiele łatwiejsze, niż piłowanie. Niska cena zachęca do zakupu, gorzej, że u mnie zawsze wyprzedany.
  • 22 lutego 2018 o 21:57
    Działa :)
    W sumie jest to super rozwiązanie, jeśli mamy dłuższą chwilę, by odczekać aż paznokcie się odmoczą, a jednocześnie nie chcemy zniszczyć ich płytki. Jego zapach nie jest aż tak mocny i intensywny jak zapach acetonu,ale też całkiem fajnie działa. Bardzo duży plus dla niego za pompkę. Naciskamy wacikiem na pompkę i zmywacz już wypływa, nie trzeba odkręcać i zakręcać butelki w kółko. Jego cena też jest w okolicy ceny zwykłego acetonu, więc jeśli zależy Wam na paznokciach polecam.
    Zalety:
    • wygodny w użyciu dzięki pompce
    • wydajny
    • odmacza hybrydę
    • nie niszczy płytki
    Wady:
    • trzeba trzymać go dłużej niż aceton
    Ann2207
    23 stycznia 2018 o 15:22
    Z jedną wadą
    Bardzo lubię malować paznokcie i ja też w końcu dałam się namówić na hybrydy. Kupiłam bo chciałam przetestować i sama się przekonać jak poradzi sobie z hybrydą. Powiem że w moim przypadku nie dał rady. Warstwa hybrydy zmiękła (baza indygo, 1-2warstwy lakieru Neonail i top też z Neonail). To moja standardowa hybryda. Nie chciałam skrobać sobie płytki bambusowym patyczkiem. Musiałam użyć acetonu z Neonail. Zgadzam się że jest mocny i może osłabić delikatnie paznokcie. Zostawia też biały nalot na palcach. W obecnej chwili mam puste opakowanie więc czas na recenzje. Dziewczyny piszą że jest ciężko z dostępnością, mnie to nie dziwi. W końcu jest to zmywacz do hybrydy a ona jest coraz popularniejsza. Sama też to zaopserwowałam że zwykłe wersje są. Sprawdził mi się do zmywania pół hybryd. Jako maniaczka lakierów zużywam zwyklaki. Wcześniej wspomniałam że wstawia biały nalot, myje ręce mydłem i po kłopocie. Używałam też go do poprawek przy pomocy patyczka. Żaden ciemny lakier mu nie straszny. Co do opakowania nie będę się rozpisywać, pompką działa bez zarzutu nie chlapię na boki. Płyn zostaje na waciku i dobrze go nasącza. Nie wiem czy kupię ponownie bo jak wspomniałam jest problem z dostępem.
    Zalety:
    • Zmywa pół hybrydę i idealnie sprawdza się z ciemnymi lakierami, brokat mu też nie straszny.
    Wady:
    • W moim przypadku jednak nie sprawdził się do hybrydy a do tego jest przeznaczony.
    • Może osłabić delikatne paznokcie tak że uważajcie dziewczyny.
  • 11 stycznia 2018 o 11:47
    Skuteczny
    Zmywacz stosowałam do tradycyjnego manicure,w sensie zwyklego lakieru.Ale wielowarstwowo.Cienka warstwa odżywki,dwie powłoki lakieru kolorowego dobrej jakosci OPI na koniec top coat.Zmywacz skutecznie "ściąga" lakier z płytki paznokci.Skutecznie usuwa czerwienie,pomarancze,borda które czesto mażą się i brudzą palce.Jest wydajny,pompka aplikuje odpowiednią porcje kosmetyku.Nie niszczy paznokci jakoś szczególnie.
    Zalety:
    • skuteczność
    • opakowanie z pompką