Annick Goutal Mandragore EDT

beyza
    7 sierpnia 2011 o 22:54
    Cytrynowy imbir.
    Przykład tego, że nie należy brać zapachów w ciemno. Na mnie to krótkotrwała, aczkolwiek intensywna imbirowa herbata z cytryną. Urocza zieloność i lekkość zapachu, sprawia, że nadaje się na letnie upały i tylko na nie. W tle pojawia się od czasu do czasu jakaś zieloność, nieokreślone wilgotne zielska, ale imbir przytłacza całą kompozycję. Doceniam kunszt perfumiarski, bo zapach mimo iż nieskomplikowany, to jednak nie znam niczego co pachniałoby podobnie. Niestety, krótka trwałość i monotonność sprawiły, że pozbyłam się swojej flaszki. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 50ml ale musiałam posłać w świat
  • 27 października 2010 o 17:52
    Melisa i zero trwałości....
    Mandragora oczarowała mnie, ale tylko na papierku... :( Na moim nadgarstku przez pierwsze 10 minut dominuje zapach roztartych liści melisy. później zapach się wysładza, wychodzi ciut kremowe podszycie. Ale zaraz po tym zapach wtapia się w skórę i wręcz przestaje istnieć :( Rozważałam zakup, ale taka trwałość, za taką cenę - NIE!!!Używam tego produktu od:roku Ilość zużytych opakowań:próbka 1,5 ml
    Twitter
    30 września 2010 o 8:52
    Złudzenie
    Naczytałam się o tym zapachu, wyobraziłam sobie jego piękno, zaczęłam testować i... klapa. Byłam przygotowana na tajemniczą mieszankę ziół, na magiczny korzeń mandragory (jakkolwiek by miał nie pachnieć) a okazało się, że to bardzo ładny, kremowo-anyżkowy zapach z małą ilością ziół. Ech. Sam w sobie bardzo ładny, delikatny, czuć piękna bergamotkę i kremowy anyżek, gdzieś w tle przebija się imbir. Szkoda, że tak bardzo nietrwały, bo sprawiłby większą radość, gdyby chociaż miał w sobie szmoc. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: odlewka
  • 3 kwietnia 2010 o 10:54
    cytryna i ziółka
    Zapach od początku mnie zaintrygował, bo flakon i kolor płynu wskazywał dla mnie coś magicznego, coś kojącego i głebokiego. Niestety zawartość jest kompletnym przeciwieństwem. Zapach od pierwszej nuty jest wybitnie cytrynowy. Brzydko się rozwija, jakoś tak "gumowo". Jest delikatny i mało wyczuwalny, prawie cały czas pachnie tak samo jak na początku. Później może czuć zioła, ale nie są jakieś efektowne, raczej takie ziółka typowe, suche. Plus za trwałość, ok. 6 godzin spokojnie się utrzymują. Niestety zapach na tyle subtelny, że nie zwraca większej uwagi otoczenia. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka
    Vanilla
    28 marca 2010 o 15:11
    zioła i zioła
    za dużo ziół! Początek to zioła (imbir) z bodajże anyżkiem i bergamotką. W tym miejscu zapach jest ciekawy i intrygujacy, ciekawie zapowiada głębię, którą otwiera. Ale tuż po chwili dołącza się szałwia, byc może także mięta, której nie czuję, ale która wzmacnia efekt "ziołowatości". I tak zostaje do końca, ponieważ to co czuję na samym końcu to właśnie same zioła. Rozczarowały mnie te perfumy, myślałam, że Mandragore to będzie coś słodkiego z nutą kadzidła (tak jakoś mi się uwidziało:) Mandragore nie są złe:) są tylko zbyt ziołowe jak na perfumy, któe mogłyby mi się podobać, przypominają mi styl perfum LA. Wg mnie to jest codzienny zapach, taki koło domu nawet nie do pracy;) Używam tego produktu od: - Ilość zużytych opakowań: próbka