Odżywka, jakich wiele. Można nawet powiedzieć, że za o wiele niższą cenę są na rynku odżywki dające o wiele bardziej spektakularne efekty.
Ale przejdźmy do sedna:
Plusy:
1. Zapach
Ładny, nieobciążający, delikatny zapach, który dość szybko ulatnia się z włosów, przez co nie męczy na dłuższą metę.
2. Konsystencja/wydajność.
Odżywka jest dość gęsta, zbita, przyjemna w dotyku. Bezproblemowo rozprowadza się po włosach, nie spływa. Odżwykę stosowałam zawsze na 5 minut po umyciu głowy i produkt ładnie trzymał się włosów.
Dość wydajna, pewnie z racji też sporego opakowania. Moja odżywka starczyła mi na rok regularnego stosowania.
3. Opakowanie.
Ładne, ale to akurat mało ważne.
"Butelka" (nie wiem do końca jak to nazwać ;) bardzo poręczna, łatwa w użyciu. Trochę bałam się, że będzie problem z wydostaniem odżywki z racji jej dziwnej konstrukcji, ale jest idealna. Odżywka wypływa szybko, nie ma najmniejszego problemu z wydostaniem jej z opakowania. Nawet końcówka produktu prosto i przyjemnie schodzi.
Minusy:
1 Działanie.
Mały minus, bo w sumie jakieś tam działanie jest, ale bardzo niewielkie.
Mam włosy cienkie, suche, zniszczone rozjaśnianiem i do tego wysokoporowate, falowane. Jednym słowem wymagające.
Ta odżywka nie dała na moich włosach prawie wcale efektu poprawy kondycji, mimo regularnego stosowania. Włosy nie były bardziej miękkie, nawilżone, nie zrobiły się sypkie, błyszczące, dociążone. Może odrobinę mniej się puszyły, ale to też zależało bardzo mocno od pogody.
Mam wrażenie, że po tak długim okresie czasu używania jej włosy odrobinę się wzmocniły, ale na pewno nie były odżywione i zachwycone długą kuracją.
Odżywka na pewno ułatwia rozczesywanie - i to jedyny pewny plus jaki zaobserwowałam.
2. Cena
Za wysoka na produkt, który niewiele robi. Szczególnie, że czasem tanie odżywki drogeryjne dają lepsze efekty, niż ta odżywka. Ale i tak zachęcona przez fryzjerkę kupiłam i nie żałuję, przynajmniej sprawdziłam, co to za cudo.
Dwie gwiazdki dałam za zapach i konsystencję produktu, ale jednak najważniejszym kryterium oceny jest działanie, więc tu ocena pozostaje niska.
Używam tego produktu od: 1 roku
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie