Joico K - PAK, Conditioner to Repair Damage Odżywka regenerująca

Joico K-Pak szampon do włosów zniszczonych 300ml

• 31 sierpnia 2021 o 0:06
    Regeneruje włosy
    Używam - a właściwie używałam jej od lat. W międzyczasie producent zmienił jej opakowanie oraz skład. Niemniej nadal jest to produkt spełniający swoje zadanie do którego należy rekonstrukcja. Mając porównanie ze starą wersją i nową widzę pewną różnicę - teraz działa niestety trochę słabiej. Stare opakowanie również bardziej mi się podobało. Za sprawą swojego bogatego składu i dość gęstej konsystencji przypomina bardziej maskę niż odżywkę, choć jest trochę mniej gęsta niż maska Revitaluxe. Aktualnie w składzie odnajdziemy kilka rodzajów keratyny, olej kokosowy, olej krokoszowy, olej słonecznikowy, fosfatydylocholinę, olej z drzewa kukui, olej z owoców róży, olej z wiesiołka, ekstrakt z owoców guajawy, argininę, sok z liści aloesu, alantoinę, hialuronian sodu, skwalan. Polecałabym ją dla włosów mocno zniszczonych, lubiących proteiny. Efekty po jednym użyciu utrzymują się we włosie 3 dni. Pachnie słodko marcepanem. Wydajność jest świetna - opakowanie 300 ml czy teraz 250 ml (producent obniżył pojemność odżywki) wystarcza mi blisko na rok, a mam długie włosy. Przez to cena nie wydaje się taka straszna. Można ją dostać w wielu sklepach Internetowych. Raczej nie obciąża włosów.
    • Skład, działanie regenerujące
    • Dostępność
  • 23 lutego 2021 o 20:35
    Słabo
    Zapłaciłam chyba tylko za markę. Czesto zaopatruję się w sklepie fryzjerskim i szukam zbawienia na moje włosy. Oczarowana marką i eleganckimi produktami tej firmy zakupiłam zestaw wraz z tą odżywką. Ogólnie rozczarowałam się. Stosowałem tańsze odżywki które przyniosły mi o wiele zadowalające rezultaty niż ta. Więcej nie kupię. Ta firma nie jest zbyt dobra ,jedynie lubię ich farby z serii lumishine.
    • Srednio zadowalający efekt
  • 8 lipca 2019 o 21:34
    Dobrze regeneruje podniszczone włosy.
    Regularnie katuje moje cienkie włosy farbą z 9% oksydantem i mimo używania fryzjerskich, mniej szkodliwych farb, włosy i tak dostają w pewnym stopniu po dupie, stąd wolę sięgać po produkty mocno regenerujące, by wyglądały możliwie jak najlepiej przy nie zaprzestaniu farbowania. Ta odżywka sprawdzi się na włosach rozjaśnianych, farbowanych, poddawanych wysokiej temperaturze, natomiast osoby o włosach raczej wolnych od chemii i temperatury nie zauważą znaczniej różnicy w kondycji. Nie zregeneruje trwale spalonych włosów (to niemożliwe), ale poprawi ich wygląd tak długo, jak będzie używana. Od dawna nie używam żadnej innej.
    Zalety:
    • Włosy po użyciu od razu stają się rozprostowane, bardziej podatne na układanie, miękkie, błyszczące, pełne życia. Konsystencja jest dość treściwa jak na odżywkę, przez co jest bardzo wydajna (to najwydajniejsza moja odżywka jakiej kiedykolwiek używałam). Cena wydaje się wysoka, ale w stosunku do wydajności jest niska, poza tym płacimy tutaj za technologię.
    Wady:
    • Odżywka ma tendencje do obciążania moich cienkich włosów (ze względu na konsystencję nazwałabym ją bardziej maską niż odżywką, przeciętna odżywka w sklepie jest bardzo rzadka), muszę jej niewiele aplikować.
  • 18 sierpnia 2017 o 19:05
    Wielkie rozczarowanie
    Produkt jak i cała seria K-PAK została mi polecona przez fryzjerkę. Kupiłam więc zestaw i bardzo się rozczarowałam.. Od specyfików z tej półki wymagam dobrego działania, jednak Joico spisywało się na poziomie drogeryjnych produktów. Odżywka była dość rzadka, o niezbyt przyjemnym zapachu. W zestawieniu z szamponem z tej samej linii, mimo wielu podejść, nie uzyskałam efektu zregenerowanych włosów, a jedynie dość suche, matowe strąki. Nigdy więcej, jest masa produktów dużo bardziej godna polecenia.
    Wady:
    • działanie, cena, konsystencja
  • 17 maja 2017 o 19:56
    Słaba odżywka
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Niestety jestem rozczarowana tym produktem. Jako że jest to produkt profesjonalny, nie odbiega on jednak swoim działaniem w żaden sposób od tych z najniższej półki. Jest poprostu krótko mówiąc słaby. Skład ma całkiem dobry ale nie oddziałuje w dobry sposób na włosy. Konsystencja jest zbyt leista jak dla mnie, odżywka zbyt szybko rozchodzi się po włosach, rozpływa się, mam dziwne wrażenie jakby zanikała. Trzeba nałożyć jej bardzo dużo żeby odczuć,że cokolwiek znajduje się na włosach. Kupiłam ta mała buteleczkę (zdjęcia w recenzji) na wypróbowanie i niestety starczyła mi jedynie na 1 użycie. Nie jest ona treściwa i nie wygładza włosów. Powiem tyle: zwyczajna odżywka jakich wiele w najtańszych drogeriach ale też wiele innych w drogeriach jest lepszych w działaniu od tej. Nie polecam wydawania pieniędzy na pełnowymiarowe opakowanie. Na wypróbowanie małe opakowanie ok, może akurat komuś podpasuje. Ogólnie rzecz biorąc można znaleźć na rynku, czy to w drogeriach czy w profesjonalnym sklepie fryzjerskim produkty o wiele lepsze w działaniu.