Chanel Double Perfection Fluide

• 14 stycznia 2011 o 16:55
    ... ale kolor w sam raz:))
    Podkład ten nabyłam przez pomyłkę - chodziło mi o fluid, a złapałam Creme Poudre. Na szczęście z odcieniem trafiłam:):) Podkład ten przeznaczony jest dla osób z cerą co najmniej mieszaną: wysoki stopień krycia mówi sam za siebie. Owszem, krycie dość przyzwoite (ale gorsze niż np. w DW), nieporozumieniem jest natomiast pudrowe wykończenie, skoro w rezultacie wysusza ono twarz niemiłosiernie... Istnieje wiele kosmetyków dla cer mieszanych/tłustych, reklamujących się satynowym wykończeniem makijażu, ale bez zbędnego przesuszania. Double Perfection wysusza tak bardzo, że w moim przypadku uniemożliwiał makijaż. Używam tego produktu od: 1,5 roku temu Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 18 listopada 2010 o 14:42
    Chanel? Raczej szalet!
    Ten podkład zawiera w sobie wszystko to, czego my, kobiety byśmy nie chciały. Nie kryje, nie matuje, podkreśla niedoskonałości, jest nietrwały, źle się rozprowadza, kolory są fatalne. Wysusza. Uczula. Ogólnie rzecz ujmując... okropieństwo! Używam tego produktu od: użyłam parę razy, poddałam się Ilość zużytych opakowań: 1/5 buteleczki
    ***
    Plusy: +delikatna, kremowa konsystencja,łatwo rozprowadza się na skórze i nie tworzy na niej smug, pozostawiając niewidoczną właściwie, pudrową powłoczkę. Miła odmiana po uprzednio przeze mnie stosowanym "Even Better" Clinique +idealnie stapia się ze skórą, nie tworzy maski. Polubią go te z pań, które nie lubią intensywnej "tapety" +efekt zmatowienia cery, przy równoczesnym jej rozświetleniu +piękne, minimalistyczne opakowanie - jak to u Chanel Minusy: -może podkreślać pory skóry, stąd staram się stosować go na bazę tej samej firmy -Efekt "matu" - mam wrażenie - mógłby być jednak odrobinę bardziej długotrwały Ogólnie produkt dość dobry, dla cer raczej bezproblemowych, bo efektu kryjącego nie odnotowano ;-)) Natomiast jeśli chodzi o delikatne rozświetlenie buzi to jestem jak najbardziej na TAK. Mój odcień, 20 Clair - odpowiedni dla bladolicych. Pomimo zalet DP mam świadomość, że w tej cenie można znaleźć produkt znacznie lepszy.Używam tego produktu od:prawie dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
  • 28 grudnia 2009 o 16:33
    Niezły
    Przyzwoity podkład, choć miewałam lepsze...Ale od początku. Opakowanie, jak to u tej marki, jest piękna - proste, z klasą. Miło się na to patrzy :-) Sam podkład - jest dosyć mocno kryjący, ciężki, może nieco "tępy" w rozsmarowywaniu. Sądzę, że nadaje się tylko dla osób o bardzo gładkiej cerze (bez skórek itp.), gdyż jestem prawie pewna, że te by podkreślał. Nie kryje również tak też znów bez zarzutu - Double Wear robi to o niebo lepiej. DP daje się natomiast rozprowadzić raczej bezproblemowo na gładkiej cerze, i nie ciemnieje w ciągu dnia (za to wielki plus!) - i to mimo, że odcień mam taki "średnio-najjaśniejszy", nie jest dla mnie za ciemny. Jak na ironię, jego właściwości matujące są żadne. Nawet bezpośrednio po nałożeniu nie daje "woalki", w ciągu dnia cera wyraźnie się błyszczy plus - niemiła niespodzianka - troszeczkę podkreśla pory (których dotąd nie wiedziałam, że mam, więc macie wyobrażenie :D ). Wydajny. Reasumując, za tę cenę rewelacja to nie jest, ale nie daję niskiej oceny, gdyż w sumie trudno się tutaj do czegoś przyczepić (poza brakiem obiecanego matu). Niemniej podkłady EL czy też Lancome są o niebo lepsze... Używam tego produktu od:3 miesiące Ilość zużytych opakowań:1 w trakcie, na zmianę z innymi
  • 27 października 2009 o 22:26
    Tragedia
    NAJGORSZY ZE WSZYSTKICH PRODUKTOW CHANEL!W Polsce chyba juz nie do dostania na szczescie.Polecilabym go jedynie nastolatkom z anielska tawarza.Ten podklad to porazka na maxa!Nie tuszuje a wrecz uwydatnia wszystkie niedoskonalosci cery,szybko sie zciera,mimo deklaracji "double wear".Nawet nie ma o czym mowic-tragedia. Używam tego produktu od:nie chce pamietac Ilość zużytych opakowań:1/4