Matrix Sleek.look, Smoothing Shampoo Szampon nabłyszczająco-wygładzający

• 19 maja 2013 o 16:36
    SUPER!
    bardzo wydajny! mam długie włosy(trochę za ramiona) i zestaw szampon 500ml+ odżywka 250ml starcza mi na rok :) ma fajny zapach, włosy są po nim bardzo miękkie, lekkie i błyszczące. od kiedy wpadł mi w ręce żaden szampon z super marketu nie wchodzi w grę ;D Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 3 :)
  • 22 czerwca 2012 o 12:57
    do włosów rozjaśnionych jak najbardziej :)
    jest to fajny szampon w dobrej cenie. Kupiłam w sklepie fryzjerskim 250ml + 2 odżywki 15ml gratis za 24zł:D własciwie ma same plusy, wygładza, włosy są po nim gładkie lśniące mam wrażenie,że domykanie łuski przy tym kosmetyku jest naprawdę widoczne :) włosy są nawilżone i jest to jedyny szampon, który poza wygładzaniem ma właściwości regenerujące... :) dobrze się pieni, wydajny, być może troszkę obciąża, ale przy włosach rozjaśnianych(b. suchych) nie ma to żadnego znaczenia. może jedynym minusikiem jest zapach - pachnie jak szampon pokrzywowy :) ale może to być miły powrót do zapachów z dzieciństwa :D j dla mnie całość na tak! Polecam :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 250ml (1 butelka)
    werka89
    28 kwietnia 2012 o 22:33
    Działa
    Szukałam czegoś antypuchowego... Moje włosy są puszące, niezdyscyplinowane, zniszczone, suche. Mam też wrażliwy skalp, Łojotokowe Zapalenie Skóry (przetłuszczanie się połączone z permanentnym łuszczeniem się). Moje włosy są zniszczone w wyniku wieloletniego farbowania (chemiczne – rzecz z resztą nadal będę to robić – mój naturalny kolor to mysi brąz – okropnie nudny i zupełnie nie twarzowy :]) i przygody zwanej „trwała ondulacja” – fryzjerka spaliła mi włosy poprzez użycie za dużej ilości płynu do skręcania (:kill: ). Efekt mam mega puszące się włosy – niezdyscyplinowane, cienkie,, mocno przesuszone. Szampon działa - wygładza, ale za cenę obciążania, braku objętości. Włosy są ciężkie, przylizane, brak mu efektu "sypkości". Nie czuję przyjemnego "skrzypienia" od czystości. "Dzięki" polyquaternium i ciężkiemu silikonowi Trimethylsilylamodimethicone skalp jest podrażniony, a ŁZS wzmocnione. Włosy się po nim mocno przetłuszczają. Wydajny. Działanie zgodne, ale mogę je uzyskać bez używania sylikonów za ułamek tej ceny jaką oferuje nam go marka matrix. Edycja: Po eksperymencie jakim był powrót do sylikonów po około prawie trzyletniej przerwie - zwracam szamponowi honor. Jest obecnie bardzo dobry. Wygładza i nie obciąża. Moim sposobem na niego jest używanie razem z szamponem oczyszczającym - wtedy wyprawia cuda. ŁZS się u mnie złagodziło więc obecnie bez problemu go używam. Świetnie się pieni, ma fajną kremową konsystencję. Lubię go za efekt żelazka na długo. Wszystkie puszące się kosmyki wygładza. Jestem zadowolona. Dlatego zwracam mu honor. Używam tego produktu od: 2 mies Ilość zużytych opakowań: 1/4 opakowania 1,5 l Ze względu na zawartość sylikonów produkt mimo wszystko nie zostanie kupiony ponownie.
  • 28 listopada 2011 o 17:53
    jeden z lepszych
    Jest to moj jeden z ulubionych szamponów - zawsze do niego wracam. Używam razem z odzywka z tej samej serii. Na moje sztywne, suche i puszące sie włosy działa rewelacyjnie. Dobrze się pieni, fajny zapach , włosy super się rozczesuja (ale to pewnie zasługa odżywki :) ). Sa wygładzone i błyszczące . Nie skręcaja sie pod wpływem wilgoci. Minus: Przy dłuzszym stosowaniu obciązyl mi włosy , ale to zapewne dlatego, ze myje je codziennie i żaden szampon nie słuzy mi juz po miesięcznym stosowaniu, zawsze przerzucam sie na inny.
    rihab
    23 września 2011 o 8:51
    za jakie grzechy?
    Miałam próbkę tego szamponu o pojemności 50 ml i był super. Postanowiłam więc zamówić u fryzjerki dużą butlę 1500 ml. Zadowolona że będę miała na dłuższy czas dobry szampon. Po pierwszym myciu - szok. Włosy się splątały, zrobiły się szorstkie i sztywne. Mimo użycia odżywki miałam ogromny problem z ich rozczesaniem. Dawno już żaden szampon nie spowodował takiego koszmaru moim włosom. Próbowałam kilka razy, ale zawsze efekt taki sam. Używam więc drogeryjnego szamponu, który jest o wiele lepszy. Żal wydanych pieniędzy. Szampon używa mąż i synowie. Im odpowiada bo mają krótkie włosy. Po jakimś czasie inna fryzjerka powiedziała mi, że to jest najgorszy szampon matrixa. Dla mnie jest to najgorszy szampon w ogóle. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 50 ml całe i kilka razy z 1,5l