Plante System Aknorm, Eau Micellaire Nettoyante Płyn micelarny do oczyszczania twarzy

• 13 sierpnia 2015 o 23:58
    Całkiem dobry
    Do zakupu skusił mnie skład płynu, który nieco różni się od tego w opisie: nowsza wersja nie posiada parabenów. Wrażenia: + dobrze oczyszcza + buzia była nawilżona, odświeżona + pomagał redukować przetłuszczanie skóry +/- z czasem buzia miała momenty, kiedy po użyciu go ulegała lekkiemu zaczerwienieniu, więc stosowałam na przemian z innymi płynami micelarnymi. Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie użytkowania
  • 12 listopada 2013 o 9:29
    łagodny i skuteczny
    Stosuję ten płyn już po oczyszczeniu twarzy pianką, także o jego zdolnościach do usuwania makijażu nie mogę się za bardzo wypowiedzieć. Nie ściąga skóry, nie wysusza i nie podrażnia pomimo, iz przeznaczony jest do cery mieszanej a takie produkty często są - moim zdaniem - zbyt agresywne. Duży plus za ekologiczny skład, świadomość, że produkt jest zdrowy i nie szkodzi jest bardzo ważna. I tu drobna dygresja - obejrzałam właśnie buteleczkę mojego płynu i jej skład nie zgadza się z tym zamieszczonym na tej stronie: brak w nim parabenów i Disodium EDTA, czyli składników, których nie polecam... Płyn jest łagodny dla mojej mieszanej skóry z tendencją do przesuszenia. Nie pozostawia tłustego, ani lepkiego filmu i nie przekłąda się na nadmiarową produkcję sebum. Innymi słowy, łągodna, skuteczna pielęgnacja. Duża, wydajna butelka. I jaka ładna :) Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 30 grudnia 2011 o 8:39
    polecam
    Próbkę micela dostałam w SP. Na wstepie od razu przyznaję że makijaż zmywam przy pomocy żelu natomiast micel służy mi jedynie do usunięcia resztek, z którymi żel sobie nie poradził. W tym sparwdza się swietnie. Jeden wacik i po krzyku. Duża ilość roślinek w składzie mnie akurat nie uczula ani nie podrażnia. Dla mnie nie ma zapachu, wydajny. Skóra jest po jego użyciu miękka, uspokoja i nie napięta co jest ogromnym plusem. W parze z effaclarem K działa cuda. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie próbki
  • 17 listopada 2011 o 13:20
    OK
    jak na plyn micelarny jest bardzo fajny, buzia po nim jest bardzo miękka , mam cere mieszaną z drobnymi wypryskami, ta woda jakos je zmiekcza (w sensie krostki) i rano sa jakby mniejsze, i buzia prawie wcale nie swieci mi sie na czole, a mialam z tym maly problem. Płyn jest bardzo wydajny, mam do od wrzesnia i zuzyłam z 3 cm od poczatku a butla jest wielka, jak za ta cene to spoko:) Używam tego produktu od: wrzesien 2011 Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
  • 2 listopada 2011 o 20:37
    Jak drobnoziarnisty papier scierny ;)
    Dla "gruboskornych" byc moze sie sprawdzi, dla mojej mieszanej w kierunku tlustej buzi, ale jednak wrazliwej, okazal sie niezbyt przyjazny. Bardzo mnie wysuszyl i podraznil. Nie zgadzam sie, ze podraznienie jest wynikiem niedopasowania produktu do cery- przy wszystkim powyzszym mam tez skore tradzikowa. Poza tym kupilam rowniez wersje dla skory wrazliwej- nie zauwazylam jakiejs specjalnej roznicy w dzialaniu pomiedzy obiema wersjami. Rezultat byl taki sam. Do tego nie radzi sobie z dobrym oczyszczeniem, nie jest w stanie dobrze usunac makijazu. Wlasciwosci regeneracyjne ???!!! To chyba ponury zart... Używam tego produktu od: kilka miesięcy-na pewno ponad 4 Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania