Nożyczki do włosów

For Your Beauty Professional, Nożyczki do włosów z nierdzewnej stali szlachetnej

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 18 marca 2025 o 21:15
    Jak na użytek domowy to jak najbardziej.
    Na wstępie zaznaczę, że fryzjerką nie jestem. Nożyczki kupiłam do podcinania grzywki mojej dwulatce. To jeszcze nie czas żeby jeździć z nią do fryzjera, a na samo podpięcie grzyweczki sama mogę się pokusić. Łatwo nie jest bo się wierci, odwraca głowę więc muszę to robić naprawdę bardzo szybko i precyzyjnie. Nożyczki z samego wyglądu widać że są solidne. Wykonane ze stali nierdzewnej szlachetnej, masywne, precyzyjnie tną. Dobrze się je trzyma w dłoni i są dobrze naostrzone bo jednym pociągnięciem ciacham to co chcę. Więc tak naprawdę czego chcieć więcej? Polecam do podcinania grzywki czy końcówek na pewno sprawdzą się każdemu. Cena 19,90 zł nie jest wygórowana więc spokojnie można zainwestować;-)
    SandriQ
    15 kwietnia 2024 o 13:24
    Kupiłam i nie żałuję
    Mam w swojej kolekcji kilkanaście gadżetów od For Your Beauty- marki dostępnej w tylko w Rosmannie. Przybory te ułatwiają dbałość o włosy,cerę czy ciało. Zazwyczaj jestem zadowolona z proponowanej jakości w stosunku do niskiej ceny. Nożyczki kupujemy na kartonowej podstawce z domknięciem z plastiku. Tutaj nie ma się nad czym rozwodzić. Przód jest oczywiście przejrzysty,więc wygląd produktu nie stanowi tajemnicy. Tylnia część zawiera krótki opis. Nożyczki są w srebrnym kolorze z nierdzewnej stali szlachetnej. Prezentują się zacnie i czuć w ręku ,że trzymamy porządny metal,ale nie są jakieś uciążliwe w użyciu ,dobrze się nimi manewruje. Mają gładką powierzchnię i nie widać na nich żadnych zarysowań czy niedociągnięć. Powierzchnia tnąca jest spora i odpowiednio ostra,spełnia swoje zadanie. Mają dwa otwory na palce ,jeden większy,a drugi mniejszy ,wyściełane antypoślizgową gumką,która czasem się wysuwa,ale nie wypada.Trzeba ją po prostu poprawić,ale zdarza się to niezwykle rzadko. Dodatkowo wysunięty ,wygięty cypel pozwala na jeszcze lepsze ułożenie palców i oparcie o niego tego środkowego. Podcinam włosy co 3 miesiące ,a dokładniej to proszę kogoś z rodziny,żeby to wykonał i za każdym razem nikt nie narzeka na ten artykuł. Sama podcinam sobie nim grzywkę lub awaryjnie zdarza mi się wyrównać za jego pomocą brwi u nasady,gdy robią się niesymetryczne i brzydko odstają. Dbam oczywiście o higienę nożyczek i odkażam je po każdym użyciu,a te dalej wyglądają bardzo dobrze.Materiał nawet po czasie okazuje się wytrzymały i odporny na rdzę czy kamień,dlatego mi tak długo służą,do tego oczywiście nie tępią się ,ale w razie konieczności spróbuję je naostrzyć specjalnym przyrządem. Są to jedne z tańszych nożyczek z drogerii,które posiadają świetną jakość.
    Zalety:
    • Całokształt
  • 9 października 2023 o 20:22
    Dobre :D
    Zalety : - ostre - dobrze tną włosy - nie są tępe - radzą sobie przy grubych włosach - cena (na promocji 16 zł! ) - wygodne - prosty ale dobry wygląd - nie psują się Wady : - nie mają
  • 20 stycznia 2023 o 21:21
    Nigdy więcej
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Musiałam podciąć włosy na cito, a nie miałam przy sobie nożyczek, których zazwyczaj używam, więc poszłam i do Hebe i do Rossmana, żeby kupić jakieś nożyczki do włosów. Wzięłam te, bo były tańsze. Nożyczki, których zazwyczaj używałam również były kupione w Rossmanie, więc nie widziałam żadnych przeciwwskazań, żeby je wziąć. Jednak tymi nożyczkami nie da się obcinać włosów, a przynajmniej moich. Z natury mam gęste i grube włosy, ale nawet podzielenie na małe partie nic nie dało. Mam wrażenie jakby te nożyczki były tępe, przez co można sobie wyrządzić tylko większą szkodę na włosach niż rzeczywiście je równo obciąć.
    Zalety:
    • ładny i schludny wygląd
    Wady:
    • wydają się tępe
    • nie da się nimi obciąć włosów
  • 11 października 2022 o 19:34
    Łamią włosy, a nie tną
    Niestety zawiodłam się. Nożyczki okazały się być tępe. Zamiast ucinać włosy, łapały je i łamały. Po ich użyciu włosy zaskakująco szybko zaczęły się rozdwajać. Trzeba jednak przyznać, że dość dobrze się ich używa, są wygodne, chociaż dość ciężkie. Do tego mają solidne wykonanie. Cena była przystępna, mimo tego szkoda na nie pieniędzy i włosów.
    Zalety:
    • wygodne w użyciu
    • solidne wykonanie
    • przystępna cena
    Wady:
    • tępe, łamały włosy a nie ucinały
    • spowodowały szybsze rozdwajanie włosów
    • ciężkie