Mincer Pharma DermaVital, Profesjonalny zabieg do domowej mikrodermabrazji (3-etapowy)

• 3 czerwca 2013 o 21:22
    Nie powala
    Kupując ten produkt oczekiwałam mocnego ścierania naskórka, ponieważ oczekiwałam że w ten sposób choć trochę moje potrądzikowe staną się jaśniejsze. Niestety nie doczekałam się. Mikropeeling trze bardzo mocno ale nie ściera dobrze naskórka, skóra wcale nie jest po nim gładka, wygładzona czy nawilżona. Peeling enzymatyczny Nie rozjaśnił przebarwień i plam potrądzikowych jak obiecywał to producent. Również nie rozświetla, nie daje aksamitnej gładkości. Uwaga! Po ok 2,5 miesiąca użytkowania mój peeling się zepsuł, a jego zapach przypominał mi mocznik! Maseczka Nie nawilża i nie redukuje nadwrażliwości. Więcej jej na pewno nie kupie, bo nie spełnia ona obietnic producenta. Używam tego produktu od: od grudnia Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 15 marca 2012 o 9:51
    Dla mnie to najlepszy z używanych dotychczas zestawów
    Używałam różnych rodzajów peelingów i podobnych zestawów, ale ten najbardziej odpowiada mojej skórze, z którą od zawsze miałam problemy. Po dłuzszym stosowaniu (kończę już drugie opakowanie) moja skóra wyglada zupełnie inaczej. Przestały robić mi się podskórne grudki, cera nabrała zupełnie innego koloru i nie jest taka szara, a do tego uważam że maseczka jest naprawdę super. Żeby było śmiesznie, to do tego zestawu namówiła mnie moja przyjaciółka z Francji, która przypadkowo w czasie wakacyjnego pobytu w Polsce kupiła ten zestaw. Była tak zachwycona, że i ja dałam się namówić. Polecam wszystkim. Używam tego produktu od: września 2011 Ilość zużytych opakowań: kończę 2 opakowanie
    alesab
    3 grudnia 2011 o 16:12
    polecam, przyjemny kosmetyk, efekt lagodny, ale zdecydowany, swietny dla cery delikatnej lub czesteg
    Produkt jest zdecydowanie lagodny, swietny dla skory wrazliwej lub z problemami tradzikowymi lub tez do czestego stosowania ( w przeciwienstwie do innych produktow). Peeling mechaniczny(I) ma bardzo drobna strukture, dlatego wiem, ze moja twarz nie bedzie mechanicznie porysowana. ( Uzywalam juz dwoch innych zestawow do microdermabrazji i prawde mowiac efekt byl po nich zmanczniej mniej widoczny, a skora zdawala sie byc podrazniona i nadwrazliwa, mialam wrazenie z euzywam pumeksu w kremie). Z Derma Vital, kiedy potrzebuje mocniejszego efektu uzywam peelingu na platku kosmetycznym. Peeling enzymatyczny (II) zdecydowany atut tego zestawu. Wygladza skore i sciaga pory!! Nakladam go czasem przed wyjsciem na kilka minut bez uzywania pozostalych faz produktu. Jest rowniez dosc delikatny, lecz jak mowie, mozna stosowac codziennie i efekty beda na pewno widoczne. Tak samo polecam czasem po nalozeniu na twarz na kilka minut przetarcie skory peelingiem II na waciku. Maseczka - dla mnie najmniej efektowna, byc moze do bardziej dojrzalej skory, gdzy jest lekko tlusta konsystencja i moze zostawiac film. Jednak po peelingu skory ochrona na pewno wskazana, stad stosuje wg wskazan producenta. Czasem jako dodatkowy kosmetyk pielegnujacy. Cena nie do zbicia ( kupuje go w USA, gdzie polskie kosmetyki bija zachodnie na glowe) w cenie 5-6 dolarow!) Zabiegi u kosmetyczki ostatnio podarowalam sobie, gdzy moja twarz po nich nadaje sie poprostu do leczenia... Używam tego produktu od: ok. pol roku Ilość zużytych opakowań: 1, teraz kupilam drugie.
  • 2 października 2011 o 23:27
    Miłe zaskoczenie
    Mikrodermabrazja u kosmetyczki jest zbyt silna dla mojej suchej, naczynkowej cery, więc pomyślałam, że taka domowa może być słabsza i się dla mnie nada. I rzeczywiście, jest nieźle. Bardzo mi pasuje peeling mechaniczny, drobinki są maciupeńkie, więc za bardzo nie podrażniają, a robią, co trzeba. Peeling enzymatyczny - wygładza ładnie skórę, jeśli go zostawić na noc. Maseczka chyba najmniej z tych trzech przypadła mi do gustu, bo pozostawia tłustawy film. Cały zestaw dość udany, ale chętnie wypróbuję inne. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 11 lutego 2009 o 22:45
    Nie
    To już moja trzecia domowa mikrodermabrazja więc mam porównanie i niestety to jest najgorszy kosmetyk spośród innych, których używałam (Lirene, YR). Nie zauważyłam żadnych spektakularnych efektów po tej mikrodermabrazji, niespektakularnych też nie zauważyłam, właściwie to nie wiem jak działa ten kosmetyk. Coś tam ściera, ale bardzo delikatnie, odrobinę wygładza, konsystencja i zapach taki sobie. Na dodatek trzeba trochę czasu poświęcić na te 3 etapy, a efekt potem mizerny niestety. Postanowiłam, że reszty już nie dam rady zużyć do twarzy więc potraktuję nią dekolt, może coś trochę pomoże na skórę w tym miejscu... Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego