Maybelline New York Express Manicure Restructuring Cement (Odżywka do paznokci łamliwych i rozdwajających się)

• 14 marca 2016 o 14:01
    Nic nie daje i schodzi płatami
    Przez obgryzanie paznokci moje paznokcie są w niezbyt dobrym stanie. Z reguły ratuje się paznokciami żelowymi, ale od czasu do czasu chce dać paznokciom odpocząć. Dlatego kupiłam te odzywkę. Nie liczyłam na cuda, ale chciałam chociaż trochę wzmocnić paznokcie i zapobiec ich łamaniu. Niestety ta odzywka nic nie robi. Co gorsza, schodzi płatami, co czasami bywa krepujące... np. w pracy. Ponadto na naturalnych paznokciach daje taki szarawo-niebieskawy kolor, przez co paznokcie wyglądają na mniej zdrowe niż są (nawet gdy nałożona cieniutka warstwa). Jedyna zaleta — szybko schnie. Używam tego produktu od: 4 miesiecy z przerwami Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 listopada 2014 o 8:14
    Rozczarowanie
    Nie dość, że stan paznokci się nie poprawił, to tak jak już ktoś napisał, wystarczy drobna czynność, niekoniecznie związana z wodą i odżywka schodzi całymi płatami:/ Dawno nie byłam tak niezadowolona z zakupu. Jedyny plus, że szybko schnie, ale nie po to ją kupowałam i nie to było obietnicą producenta. To chyba taka prowizorka dla osób, które mają z natury mocne, niewymagające specjalnej pielęgnacji paznokcie i na szybko chcą by wyglądały one naturalnie ale bardziej estetycznie niż niepomalowane. Używam tego produktu od: ok. miesiąca Ilość zużytych opakowań: męcze jedno
    Yvvone
    12 maja 2008 o 14:51
    Nie działa
    Odżywkę używalam, wcześniej próbowałam innych z Maybelline, ale oczywiście nie działały. Zachęcona opisem odżywki zakupiłam, posmarowałam... Rzeczywiście na paznokciach po pomalowaniu zostaje cienka, matowa warstwa, do tego szybko schnie, ale nic poza tym: po umyciu naczyń bez rękawiczek lakier odchodzi całymi płatami z paznokcia, jest cholernie nietrwały. Paznokcie jak się rozdwajały, tak dalej się rozdwajają. Zdecydowanie nie polecam, choć ja używałam już tysięcy odżywek, do tej pory żadna nie pomogła tak, jak powinna. Będę szukać dalej... (może Herome w końcu mi pomoże) Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: 1
    lidiz
    6 września 2007 o 12:18
    działa
    Odzywka jest rewelacyjna, moja paznokcie były w starsznym stanie, zaczęły się nagle okropnie rozdwajać, a ten kosmetyk wyleczył je w okamgnieniu, dosłownie po kilku aplikacjach było juz lepiej. Teraz nie mam żadnych problemów z rozdwajaniem paznokci, używam jej od czasu do czasu profilaktycznie i kiedy nie chce mi się malować paznokci na kolorowo (daje efekt bezbarwnego lakieru, który dość długo trzyma się na paznokciach). Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    aanika
    26 stycznia 2007 o 14:25
    Super
    Po stosowaniu tej odżywki wreszcie przestały łamać mi się paznokcie. Przywróciła im dobrą kondycję po beznadziejnej odżywce z Vipery, króra je zniszczyła. Odżywka jest droga, ale warto na nią wydać te 20 zł. Chciałam ją ponownie kupić, ale nigdzie jej nie widzę:( Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1