Chanel Mascara Base Beauté

• 2 lutego 2015 o 11:26
    WIĘCEJ NIŻ BAZA !
    MOJA HISTORIA : -Jak leciałam do Anglii Pani z drogierii w strefie bezcłowej namówiła mnie na to CUDO, kiedy zwierzyłam się jej ze swoich problemów z wypadającymi i krótkimi rzęsami - zawsze marzyłam o teatralnych rzęsach, a większość tuszy mimo tego, że kiedyś działała od jakiegoś czasu niestety przestała ;( Na początku byłam sceptycznie nastawiona, gdyż już wcześniej używałam tego typu produkty - baze Clinique i Lancome Cils Booster XL - brak jakichkolwiek widocznych efektów. PLUSY: - jakiego tuszu bym nie nałożyła rzęsy są po prostu JAK Z BAJKI! MAKSYMALNIE WYDŁUŻONE, POGRUBIONE! - mimo takiego "obciązenia" jakim mogło by się wydawać położenie tylu wartstw na cienkie rzęsy bo i bazy i jeszcze tuszu ( ja zawsze kładę dwie warstwy mascary ) to rzesy nie są w ogóle obciążone i nawet bez użycia zalotki jest EFEKT PUSH-UP , PODKRĘCENIA. Inne bazy miałam wrażenie, że mi obciążały. - po kilku tygodniach używania zauważyłam POPRAWĘ STANU RZĘS! Rzęsy stały się MOCNIEJSZE, GĘSTSZE, PRZESTAŁY WYPADAĆ! Czego w ogóle się nie spodziewałam, gdyż nie jest to przecież specjalna odżywka na porost rzęs jak np. Revitalash czy Long4Lashes , tylko baza, a jako że to baza to oczekiwałam po prostu od niej lepszego efektu po końcowym rozprowadzeniu tuszu. Oczywiście efekt odżywienia rześ nie jest tak spektakularny jak przy użyciu odzywek - nie są ciemniejsze, wydłużone, naturalna firanka ale to i tak dużo jak na bazę! -WYDAJNA -piękne eleganckie pudełko jak przystało na markę Chanel MINUSY: -jedynym minusem wg mnie jest CENA. Nawet w sklepach internetowych, które oferują zazwyczaj dużo niższe ceny niż sieciówki (dolce.pl, luxe24.pl, iperfumy.pl czy e-glamour.p) to nie jest ona dużo tańsza niż w Spehorze, czy Douglasie ( jej cena nie schodzi ponizej 100 zł). PODSUMOWANIE: -JAKOŚĆ PRODUKTU jest jak najbardziej ADEKWATNA DO CENY, więc jestem w stanie przymknąć na to oko ze względu na jej WYDAJNOŚĆ i ZBAWIENNE DZIAŁANIE Jest to mój KWC, najlepsza baza pod tusz jaką miałam i polecam wypróbować każdemu ! Oczywiście każde rzęsy są inne i nie u każdego musi działać jak u mnie, ale czemu nie spróbować ? :) DOBRA RADA: -Natychmiast po nałożeniu bazy nałożyć tusz,żeby baza nie zdązyła wyschnąć. Inaczej tusz się źle rozprowadza i końcowy efekt nie jestt najlepszy (posklejane rzęsy). W razie jakicholwiek pytań sedecznie zapraszam.! Pozdrawiam, BEAUTYADDICT
  • 4 lutego 2012 o 10:57
    nie warto
    Właściwie to szkoda pieniędzy na ta baze. Na poczatku jest rzadka ale efekt jest fajny, rzesy sa wyrazniejsze, wydłuzone pogrubione, rozdzielone.Niestety podrażnia oczy. Po ok 3 tyg zaczeła sklejać rzesy i zadnego efektu juz nie ma, wrecz odwrotnie, poprostu nie nadaje sie do uzytku. Używam tego produktu od: ponad 3 tyg Ilość zużytych opakowań: pierwsze i ostatnie
    lateo
    14 lutego 2008 o 12:48
    ok
    Podobno odżywia, przedłuża trwałość maskary i chroni rzęsy przed odbarwieniem i łamaniem. Ładne opakowanie znamienne dla chanel stanowi dodatkowy atut.
    wersta
    21 stycznia 2007 o 19:42
    Kiepska baza
    Konsystencja bardzo rzadka, wręcz wodnista. Niestety wydłużenie jest marniutkie, za to szczotka gęsta i świetnie rozdzielająca, lekko zwęża się przy końcówce. baza prawie wcale nie osadza się na szczoteczce, jakby wcale jej nie było w środku, dopiero na rzęsach widać, że jednak coś się na nich znajduje. co do odżywienia rzęs - po 1dnym opakowaniu nie zauważyłam, ale były i tak w dobrym stanie, więc może po prostu nie było czego naprawiać. bazy lancome i clinique biją tę chanel-ową na głowę. Używam tego produktu od: ok. miesiąca Ilość zużytych opakowań: kończę 1sze i ostatnie