SVR Topialyse Sensitive, Gel surgras douceur (Żel do mycia ciała bez mydła)

• 14 kwietnia 2017 o 19:50
    ok, ale bez szału
    Kupiłam zdaje się w nowej wersji, w różowej tubie, 200ml za 19.90. Cena promocyjna. Żel ma przezroczystą konsystencję i delikatny zapach. Przyjemnie się aplikuje, lekko pieni, dobrze myje. Spełnia swoje zadanie. Nie mam AZS ani specjalnych problemów ze skórą, być może dlatego nie umiem w pełni docenić jego walorów. Wystarczył na 3 tygodnie codziennych prysznicy. Standard. Miałam kilka żeli aptecznych, wszystkie działają u mnie podobnie, jest ok, ale żadnego z zakupów nie powtórzyłam. Tego też raczej nie powtórzę.
  • 22 grudnia 2014 o 17:24
    Pół na pół
    Nie podrażnił mojej wrażliwej skóry z azs ale jakość szczególnie nie przypadł mi do gustu. Formuła żelu nie sprawdza się przy suchej skórze, najlepsze są mleczka i olejki jednak coś mnie podkusiło i kupiłam ten żel. Nie robi nic specjalnego ale też nie nawilża a tego oczekuje od żelu do mycia. Oprócz tego mogę powiedzieć, że jest wydajny, fajne opakowanie z pompką, estetyczne, cena wygórowana, nie podrażnia, nie nawilża, raczej nie zdecydowała bym się na ponowne zakupienie. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    jealove
    24 maja 2014 o 15:00
    niestety nie do skóry nadwrażliwej
    Wbrew opinii producenta kosmetyk na mojej nadwrażliwej skórze absolutnie się nie sprawdził. Pierwsza butelka przeszła łagodnie, bez większych podrażnień, natomiast po zakupie drugiej użyłam go 2 razy a stan skóry tak gwałtowanie się pogorszył, że ansolutnie nie mogę go już używać (podrażnienie,swędzenie,zapalenie przymieszkowe włosów). Kolejnym argumentem jest wodnista konsystencja, którą jak dla mnie ciężko się umyć. Brak zapachu w wypadku tego typu kosmetyków jest jak dla mnie sprawą normalną. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1 duże
    Patisue
    2 lutego 2013 o 12:45
    bardzo fajny do codziennego oczyszczania twarzy
    Bardzo lubię ten produkt: Moje spostrzeżenia ogólne: * konsystencja - nie jest super gęsty, ani rzadzki. Taki w sam raz, żeby nabrać na końce palców i rozprowadzić bez problemu po twarzy. * leciutko się pieni, * opakowanie ma dozownik z pompką. Pompka działa do samego końca. * Bardzo wydajny - do umycia twarzy potrzeba 1-2 pompki, w zależności co mamy na twarzy. * zapach jest raczej średni, więc wiele osób może się zrazić. Ja pokochałam ten chemiczny, apteczny zapach bo teraz kojarzy mi się z umytą, niepodrażnioną buźką. * nie przesusza i nie odwadnia - leciutenko nawilża. * nie powodował u mnie żadnych podrażnień, ani na początku ani po kilku miesiącach. * bardzo fajnie oczyszcza twarz, bez uczucia jakby coś tam jeszcze zostało, i bez uczucia jakbym zdarła sobie z twarzy naskórek. * jeżeli mam podrażnioną skórę, mam na myśli zaczerwienienia, przesuszenia - ogranicza uczucie swędzenia. * do codziennego, ogólnego stosowania. Dla wszystkich. Naprawdę polecam. Zachęcam do nabycia próbki w aptece. Wiadomo, nie każdemu podpasuje. P.S. uważam, że przy problemowej, swędzącej, podrażnionej skórze, zapach ma znaczenie co najmniej drugorzędne.
  • 16 września 2012 o 22:22
    Dla Atopików- przede wszystkim:)
    Kosmetyk przeznaczony dla osób pielęgnujących przedewszystkim skórę Atopową. Dla mnie, jest kosmetykiem nr1 pod względem codziennego mycia twarzy rano jak i wieczorem. Bardzo dobrze sprawdza się również jako plyn dodawany do kapieli. Koszt takiego żelu wynosi ok. 80zł- 500 ml jedak Warto najpierw go sprawdzić wcześniej gdyż skóra jest skorą i różnie reaguje( mojej siostrze również z AZS nie pomógl wcale). Produkt przeznaczony jest dla każdego- od niemowlaka do dorosłych. Oczyszcz skórę nie zaburzając warstwy hydrolipidowej. Godny polecenia:) Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: ok.5 szt po 500 ml