Estee Lauder Pure Color, Long Lasting Lipstick Szminka do ust

wuwuw
    4 sierpnia 2015 o 0:32
    kolejna swietna szminka EL
    Uwielbiam szminki Estee Lauder. Mam odcien Raspberry (Lasting Shimmer). To chyba moja ulubiona szminka EL i na pewo kupilabym ja ponownie. Opakowanie jest piekne, a sam produkt swietnej jakosci. Mam kolor rozowej maliny, ktory mimo intensywnosci wyglada elegancko. Ogolnie nie lubie przeplacac za kosmetyki, ale czasami mocne kolory tanich szminek wygladaja jakos tandetnie. Ta szminka latwo sie naklada, lekko blyszczy i rzeczywiscie jest dlugotrwala. To jeden z tych produktow, ktore az milo wyciagnac z torebki do ewentualnych poprawek. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: rozpoczete pierwsze opakowanie
    Mijanou
    30 lipca 2015 o 13:11
    Może nie doskonała ale na pewno bardzo dobra
    Coś zaczęłam ostatnio szaleć w temacie szminek. Przez lata szczytem szaleństwa kolorowego na moich ustach była Coco Mademoiselle (podbicie naturalnego koloru ust) a od jakiegoś czasu zaczynam szminkowe eksperymenty w kierunku czerwieni. Niestety, nijak nie pasuje do mnie żaden typ tzw. Russian red, więc eksperymentuję ze złamaną czerwienią. Tydzień temu natrafiłam w Sephorze na tę szminkę, w kolorze Bitten Fig (59), taka czerwień złamana lekko różem. Pomadka ma kremową konsystencję, jest miękka, więc wymaga nieco pewniejszej ręki. Ta miękkośc jest chyba jedyną wadą, którą w szmince dostrzegam. Chyba nie odważyłabym się nosić jej w torbie w upalny dzień z obawy, że mogłaby się "rozmaślić" lub odkształcić. Reszta to już same plusy: -kolor jest bardzo intensywny i oryginalny. Można stopniować efekt na ustach. -szminka nadaje ustom lekki połysk. Nie jest to upiorna tafla, lustrzanka ani drobinki. - nie wysusza ust. Można ją nakładać na "nagie" usta i nie podkreśli żadnych objaw suchości. Nie zbiera się w kącikach, nie warzy. -trwa do kilku godzin. Ale zostawia ślady na szklankach, kubkach itp i zjada się szybko podczas jedzenia. Bez problemu można jednak dołożyć pomadki, znów na "nagie" usta. -ja nie wyczuwam żadnego zapachu. Opakowanie- cacuszko na półce w łazience. -wydaje się, że będzie wydajna. Po tygodniu regularnego używania nie widać śladów zużycia. Szczerze polecam spróbować. Cena- cóż. Podobnie, jak w przypadku innych górnopólkowych szminek, nie najniższa. Nie żałuję jednak zakupu ze względu na wspaniały efekt na moich ustach. Używam tego produktu od: tygodnia i kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego pełnowymiarowego.
  • 11 kwietnia 2014 o 13:21
    piękny zapach
    Testowałam odcień: Wild Ginger Szminkę wygrałam w konkursie gazety. OCENA - na plus. Bardzo twarzowa szminka. Bardzo wydajna. Miło wspominam. Używam tego produktu od: obecnie nie używam Ilość zużytych opakowań: 1 szminka
  • 10 kwietnia 2014 o 11:28
    Pierwsza godzina cudowna...
    A potem... No właśnie. Mam jednak to szczęście, że udało mi się ją wydębić od koleżanki za 15zł (tak!), a nie wybuliłam na nią stówy w Douglasie czy innym przybytku. Dodam, że na pewno jest oryginalna. Chciałam zakosztować luksusu, to mam. Pierwsze wrażenie boskie - piękny kolor nr 60 - limitowanka Fuchsia fever. Soczysty, intensywny róż, pięknie się prezentujący na tle mojej jasnej cery i ciemnych włosów. Blask i intensywność. Kolor głęboki, a wystarczy jedna warstwa. Pomadka sunie po ustach jak mistrz świata w łyżwiarstwie figurowym po lodowisku. Ekspedientki w sklepie komplementują, koleżanki w pracy zwracają uwagę, nawet mój mężczyzna się zachwyca... A po godzinie...Po prostu schodzi! I to ma niby być ten longlasting. Na dodatek schodzi nierównomiernie, zostaje wżarty miejscowo pigment. Usta pozostają przesuszone. Jedna gwiazdka za oszałamiającą pierwszą godzinę, druga, hmmm, może za odrobinę szpanu przy wyciąganiu z torebki ;) Na przyszłość zostanę przy swoich lorealkach. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: Jedna w trakcie
    Deneuve
    6 grudnia 2013 o 22:24
    Zwyklak - na pewno nie wart stówy!
    Szminka była prezentem od kuzynki. Trafił do mnie odcień 12 Beige, w nieco innym, czarnym opakowaniu. Pobawiłam się nią nieco, i o ile nie mam poważnych zarzutów, tak cena regularna jest mocno wygórowana. Formułą nie różni się od najprostszej Color Sensational, naprawdę. Mocno kryjący sztyft, który pod spód wymaga balsamu i mający dość przyzwoitą trwałość. Schodzi dość równomiernie, podsusza nieco usta. Gdyby zakryto opakowanie i dano mi ją do porównania ze wspomnianym CS, to CS wskazałabym jako droższy produkt. Wg mnie niewarta stówy. Używam tego produktu od: września 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie