Sephora Fizzing Cube [Cube de Bain Effervescent] Kostka musująca

• 2 czerwca 2018 o 19:49
    Znam lepsze od niej ;)
    Kosteczki dostałam w prezencie, a na prezenty się nie narzeka, tym bardziej jeśli ktoś nie trafi z zapachem.... ;) Zacznijmy od pierwszej - truskawkowej... Zapach truskawki- co mnie przeraziło, bo nienawidzę zapachu sztucznej truskawki - tak sobie pomyślałam widząc tą małą kostkę. Czemu nie kokos? - tak myślałam skrycie, no, ale jak dostałam to postarałam się o zużycie. Jednak zdziwiło mnie to, że zapach nie jest taki mocny, a subtelny, delikatny i powiedzmy, że blisko stał truskawki naturalnej. Delikatny, taki lekko mydlany, ale przemiły, bo nie drażniący, nie cuchnący, lekko sie ulatniający. Kosteczka barwi wodę na mleczny kolor- szybko się w wodzie rozpuszcza, musując i kółka w wodzie kołując. ;) Jej właściwości to w sumie lekkie nawilżenie skóry, ale nic więcej - nie oczekiwałam niczego więcej. Zdecydowanie umilacz kąpieli, jednak wolę wersję kokosową i na tym zaprzestane. :) Kostkę kokosu też dostałam, a w niej od razu się zakochałam. Kostka kokosowa jest mocno kokosowa, lekko mydlana, dobrze się musuje. Fajnie nawilża, kąpiel umila, czego chcieć więcej? - Tu nadrabia mą ocenę ta kosteczka. Dzięki kokosowej wersji zapachowej daje więcej gwizdek! ;)
    Zalety:
    • Zapach - kokosowa na plus
    • Umila kąpiel
    • Dobrze się rozpuszcza
    Wady:
    • Zapach - truskawka - średnio mi pasuje
  • 21 maja 2018 o 18:19
    Cena jest zawyżona
    Testowałam dwie wersje zapachowe i uważam, że ich cena jest sporo zawyżona. Jedna taka kosteczka spokojnie wystarczy na jedną kąpiel. Kosteczki te po rozpuszczeniu wydzielają sporo pielęgnujących olejków, które w wannie można zauważyć gołym okiem w postaci tzw. "oczek" na wodzie. Nie tworzą żadnej pianki, ani nie barwią wody. Jednak jeśli chodzi o właściwości pielęgnujące skórę, to jak najbardziej jestem zadowolona. Po takiej kąpieli moja skóra nie potrzebowała już balsamu, bo była dobrze nawilżona. Testowałam wersję mango i truskawkę i obie mi się podobały.
    Zalety:
    • Zapachy
    • Pielęgnują ciało
    Wady:
    • Nie tworzą pianki, ani nie barwią wody
    jojoan
    27 listopada 2017 o 17:47
    Przyjemniaczek o ładnym zapachu
    Przez opakowanie kostka ma przepiękny zapach. Po wyjęciu z opakowania nadal mocno czuć zapach. Myślałam, że kostka będzie chociaż minimalnie fioletowa, a okazała się czysto biała. Po wrzuceniu do wody, woda staje się mleczna. Dosłownie ma się wrażenie kąpania w mleku. Nie czuć już wtedy tego pięknego zapachu, jedynie gdy się tak bardziej wczuć można poczuć delikatną, słodką woń. Jakby mocny zapach zniknął wraz z rozpuszczeniem się kostki. Jednak jest to miły umilacz kąpieli, to wrażenie mlecznej kąpieli mnie urzekło.
  • 1 listopada 2017 o 9:22
    Kąpiel bez nich to nie kąpiel...
    Odkryłam je przez zupełny przypadek. Raz buszując po Sephorze pomyślałam - a wezmę se jedną. Z jednej zrobiło się już kilkadziesiąt. Użyłam już wszystkich zapachów i mam już swoje ulubione (mango oraz wiśnia). Co mnie powaliło na kolana to fakt, iż jedna taka kostka wystarczy na całą kąpiel. Myślałam, a wręcz byłam przekonana, że taka tam kostka zginie w odmętach wanny i nawet nie będzie widać, że coś wrzuciłam. A tu zonk - woda zrobiła się w mlecznobiałym kolorze i ten piękny zapach wypełnił łazienkę... Byłam w szoku i od tamtego czasu do każdych zakupów, czy online, czy stacjonarnie dorzucam sobie kilka tych kostek. Nie biorę kąpieli już w innych specyfikach. Ogromnie polecam. Kostka nie podrażnia, nie uczula, pięknie pachnie i czyni kąpiel przyjemnością.
  • 25 sierpnia 2017 o 19:39
    luksusowa kąpiel
    Zawsze sobie dorzucam taką jedna kosteczkę do większych zakupów w Sephorze, nie jest to coś niezbędnego, miły dodatek do kąpieli. Po prostu po użyciu tej kostki woda zabarwia się na ładny kolor, unosi się przyjemny zapach. Jednak, nie oszukujmy się, jest to dość droga przyjemność. Można kostkę podzielić na dwie kąpiele.