Używam tego kremu już od 3 miesięcy, początkowo bałam się, ze będzie zapychał mi pory, ale jak na razie nie mam z tym problemu.
Krem dość szybko się wchłania, nie matuje, ale nikt nie obiecuje matowania, ale nie powoduje jakiegoś strasznego świecenia. Dobry pod makijaż, podkład się na nim nie roluje. Nawilżenie jest w porządku, ale działania przeciwzmarszkowego nie zauważyłam - mam jedna niewielka zmarszczkę na czole, krem nic z nią nie zrobił. Mnie nie zapycha, ale mojego męża tak, miał po nim wysyp kilku pryszczy, warto zerknąć na sklad, "zapychanie" to sprawa indywidualna
aqua, isohexadecane, dicaprylyl carbonate, caprylic/capric triglyceride, glucose, chondrus crispus, xanthan gum, glyceryl stearate, ceteareth-20, ceteareth-12, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, butylene glycol, laureth-2, hydroxyethylcellulose, acetyl dipeptide, 1-cetyl ester, glycerin, hydrogenated poly-1 decene, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, tocopheryl acetate, dimethicone, triethanolamine, ethylparaben, methylparaben, bha, disodium edta, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, parfum, c.i. 16035
Nie jest to KWC, ale bardzo przyzwoity kremik za małe pieniądze, będę go kupować, dopóki nie znajdę czegoś lepszego ;)