Nivea Body, Good-bye Cellulite Gel-Cream (Żel antycellulitowy)

• 7 stycznia 2015 o 13:57
    fajny krem
    Żel jest dla mnie substytutem balsamu. Uważam, że jest to świetny krem, który lekko spina i ujędrnia ciało, ale żeby pozbyć się celulitu to nie taka prosta droga. Musiałam przejść na dietę i sporo ćwiczyć. Wtedy zobaczyłam jakiś efekt, a ten krem jedynie wspomagał cały proces. Nie wierzę w zbawcze działanie żeli antycelulitowych, podczas leżenia i objadania się, więc musiałam coś zrobić. Plus za: +dobrej gęstości konsystencja żelu, łatwo rozprowadza się po skórze +wydajność! +wygodną tubę Minus za: - wolne wchłanianie, eveline wchłaniał się szybciej - trudno zużyć go do końca bez zniszczenia opakowania -wysoka cena Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 11 listopada 2014 o 11:23
    fantastycznie wygładza
    Żel jest fajnym dodatkiem do aktywnego stylu życiu. Pomaga zadbać o ciało w inny sposób. Oprócz diety i ćwiczeń potrzebna jest jeszcze odpowiednia dbałość o skórę. Myślę, że Nicea to zapewnia. +wygładza skórę na udach, pośladkach i brzuchu +jest wydajny +ładnie pachnie +przyjemnie chłodzi +ma niską cenę +dostępny wszędzie Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 23 września 2014 o 19:25
    Dobry, ale nie najlepszy
    Powiedzmy sobie wprost: kupiłam go na promocji za ok. 15 zł, kiedy nie byłam przy kasie i brakowało mi pieniędzy, żeby kupić antycellulitowo-ujędrniająco-wyszczuplające kosmetyki z Tołpy, które biją wszystko inne na głowę. I nie żałuję, bo tego żelu Nivei używałam już kilka lat temu i nadal jest tak samo skuteczny, tak samo pięknie pachnący i tak samo rozkoszny w stosowaniu. Ale po kolei: DZIAŁANIE Używam tego typu kosmetyków wyłącznie po intensywnym uprawianiu sportu. Stosowane bez aktywności fizycznej zamiast zwykłego balsamu nie zrobiłyby nic, i wyszłyby stanowczo za drogo. Zatem: po 2 miesiącach używania Nivei po każdym biegu lub wyjściu na rower zdecydowanie zapewniam, że ten żel ujędrnia, wygładza i odświeża ciało. Mam po nim bardziej zbite, gładkie, lepiej uformowane i szczuplejsze ciało. Aha, żeby nie było: to jest w 90% zasługa sportu, ale żel Nivea dodaje moim ramionom i nogom takiego jędrnego, gładkiego szlifu :) PORóWNANIE Z INNYMI PRODUKTAMI Jak wspomniałam, Tołpa ma jeszcze lepszy skład, jest polską marką, a przede wszystkim jeszcze lepiej działa, także jeśli kogoś na nią stać: zachęcam. Nive daje podobny efekt, ale nie posiada tych dwóch wymienionych przymiotów. Za to jest tańsza :) Używałam też antycellulitowych kosmetyków z czarnej serii Ziaji, ale tam efekty były znaaaaaa...acznie gorsze, a produkty zapychały mi pory i koniec końców powodowały krostki na rękach (serio! a wcześniej nie sądziłam, że to możliwe). Za to kochałam ich niższą od Nivei cenę i jeszcze ładniejszy zapach :) KONSYSTENCJA, CENA, WYDAJNOść Produkt ma formę zielonego żelu, błyskawicznie się wchłania, chociaż jeśli chcemy, możemy sobie nim zrobić masaż. Bosko pachnie kwiatami. Ze względu na swoją jakość, cenę i wydajność, jest świetny. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: wiele
    Lycosa
    9 czerwca 2014 o 12:18
    Rewelacja!
    Testuję różne kremy, zele antycellulitowe, bo jednak one troszkę pomagają. Na pewno lepsze drenują skóre, wygładzają, sprawiają, że jest zwarta i nie przesuszona. Jeśli doda się do tego lekki masaż to efekty są:) Ten żel- krem ma niebieski intensywny kolor, lekką konsystencję- nie mrozi skóry ale lekko, leciutko chłodzi. Trzymany w lodówce jest moim wybawicielem w te letnie ukropne dni (okropny ukrop leje się z nieba). Przyjemnie chłodzi, wchłania się szybciutko i pozostawia na skórze leciutką, jedwabistą powłoczkę przez co znacznie poprawia komfort noszenia spódnic, sukienek. Materiał nie drażni skóry, nie przyczepia się do niej, czuję się sucho i gładko, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało:) Według mnie ten żel redukuje cellulit, używałam go dawno temu, byłam zadowolona, potem zapomniałam o nim testując inne produkty. Po dłuższej przerwie kupiłam ponownie i nieco żałuję, że nie używałam go stale. Ten jest dla mnie najlepszy. Nie wysusza skóry, drenuje, pozostawia jewabistą, maksymalnie wygładzoną. Cellulit jest mniejszy a skóra ma lepszy koloryt. Jest bartdzo wydajny, naprawdę niewielka kropla wystarczy, by rozprowadzić go po całej newralgicznej okolicy. Do tego aplikacja jest szybka, łatwa, nie brudzi ubrań, nie lepi się, szybko wchłania. To mnie motywuje, by nakładać go regularnie. Dodatkowo dzięki tej jedwabistej powłoczce nie męczą mnie tak upały, sukienki i spódnice nie podrażaniają skóry. Jedno opakowanie wystarcza mi na około 3-4 tygodnie, żel nie jest drogi i da się go do końca wyjąc z tuby. Z czystym sumieniem polecam. Używam tego produktu od: 2 lata temu oraz 1 kupiony miesiąc temu Ilość zużytych opakowań: 2 całe 3 zaczęte
    gabri80
    2 maja 2014 o 16:22
    dobry
    zel nie jest klejacy i nie roluje sie,a to juz duzy plus,dobrze i szybko sie wchlania i nie smierdzi bardzo.skòra po nim jest gladka i jedrniejsza,co do cellulitu to trzeba dolaczyc jeszcze masaz i odpowiednia diete bo còz nie ma co liczyc ze zel go zlikwiduje. Używam tego produktu od: od roku z przerwami Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania