Shiseido The Makeup, Dual Balancing Foundation

• 11 kwietnia 2014 o 13:34
    najlepszy jaki miałam
    Najlepszy podkład jaki miałam do tej pory. Nie podkreśla suchych skórek. Nie eksponuje mojego meszku na twarzy, a to dla mnie istotne. Ładnie się zachowuje z upływem dnia. Całkiem przyzwoicie zachowuje się w lecie, a poza tym ma dobry filtr. Używam tego produktu od: obecnie nie używam Ilość zużytych opakowań: 1 buteleczka
    MdM
    24 sierpnia 2013 o 20:58
    przecietny
    Moja cera jest dosyc ladna, ale posiada wiele rozszerzonych porow, wiec poszukuje podkladu, ktory w jak najwiekszym stopniu je zatuszuje. Przyznam szczerze, ze jest to wyjatkowo trudne. Dual Balancing nalozyla mi na twarz sympatyczna pani w sklepie. Zrobila to z pomoca zwyklego pedzla do podkladu, ale wczesniej ponakladala jakichs specyfikow i czary mary, moja cera wygladala olsniewajaco. Pory byly wyjatkowo mniejsze, delikatnie przykryte, buzia gladka. Podklad kupilam praktycznie jeszcze siedzac na fotelu, tak bardzo chcialam go miec. Coz... Po przyjsciu do domu, a dokladniej mowiac dnia nastepnego, umalowalam sie nim sama z uzyciem prawie takiego samego pedzla i mojej rutynowej pielegnacji. Jakiez bylo mnie rozczarowanie, gdy okazalo sie, ze efektu z dnia poprzedniego nie ma. Podklad jak kazdy inny. Pory jak byly tak sa. NAKLADANIE latwe. Podklad slizga sie po twarzy, nie robi plam, nie robi smug. Nie zasycha zbyt szybko, nie roluje sie i dobrze wspolpracuje z wszystkimi kremami. EFEKT: * SREDNIO NATURALNY Nakladam mala ilosc, a mimo tego po szybkim czasie tak jakby sie wazyl na twarzy i staje sie widoczny. * NIE PODKRESLA ROZSZERZONYCH POROW ALE ICH TEZ NIE ZAKRYWA Bazy wygladzajacej uzywam codziennie. Probowalam tez nakladac podklad roznymi sposobami: wklepujac, palcami, gabeczka, jednym pedzlem, drugim pedzlem. Nie wiem jak pani w sklepie wyczarowala taki efekt. * NIE PODKRESLA SUCHYCH SKOREK Przynajmniej tyle, aczkolwiek staram sie nakladac kazdy podklad na przygotowana wczesniej i gladka skore. * NIE ZAPYCHA ILOSC nalozonego podkladu ma ogromne znaczenie. Latwo nalozyc za duzo, szczegolnie w przypadku wlasnie tego podkladu. Nalezy stopniowac ilosc. TRWALOSC dobra, poniewaz podklad nawet po calym dniu nie znika z buzi. Problem jednak w tym, ze moja normalna skora bardzo szybko i mocno sie po nim blyszczy, wiec bibulki i puder w kompakcie sa stale w akcji. KRYCIE idealne, choc dla osob z cera problematyczna, z przebarwieniami, moze sie okazac slabe. WYKONCZENIE Puder sypki na wierzch konieczny. WSPOLPRACA Z INNYMI KOSMETYKAMI Lubi sie zarowno z innymi kosmetykami kolorowymi, jak tez z pielegnacja. WYDAJNOSC swietna, ale nie uzywam go w duzej ilosci, wiec to pewnie dlatego. Podsumowujac: * latwo sie naklada * nalezy uwazac na ilosc, latwo przesadzic * szybko staje sie widoczny na skorze * nie osadza sie w porach * nie wysusza skory * nie podraznia * wydajny * nie podreskla skorek * nie zapycha * dosyc trwaly * szybko sie nienaturalnie blyszczy, poprawki konieczne Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 11 grudnia 2012 o 12:59
    średniak
    Pomimo, że udało mi się dobrać kolor idealny O20 (niewiele jest podkładów w tonacji żółtawej w której moja skóra wygląda najlepiej) nie jest moim ulubieńcem. To fakt nie wysusza suchych policzków ale i też nie matuje zbyt długo strefy T (2 h to max). Lubię jego płynną konsystencję, łatwo się rozprowadza, ale opakowanie jest zupełnie nietrafione - beznadziejnie się dozuje czy raczej chlupie z tej buteleczki. Często zdarza mi się wylać za dużo i zmarnować, a to boli przy takiej cenie ;-) Mam czasem wrażenie zbyt słabego krycia zwłaszcza gdy pogłębią mi się sińce pod oczami. Do zwykłego wyrównania kolorytu wystarcza w zupełności. Nie podrażnia, nie zatyka, nie ma nachalnego zapachu. Trwałość przeciętna, 8 h utrzyma się, ale pod koniec dnia zanika. Kupiłam go ponownie ze względu na kolor, w sumie mi nie przeszkadza ale i nie zachwyca. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 9 grudnia 2012 o 19:34
    Polecam, ale...
    Mam typową cerę mieszaną. Błyszczę się w strefie T, natomiast policzki się przesuszają. Dostałam ten podkład w prezencie. Polecam go na większe wyjścia. Jest według mnie dość trwały i kryjący. To "ale" w tytule mojej recenzji bierze się z tego, że kolor jakoś ciemnieje na twarzy. Pod koniec dnia zaczyna się odcinać. Inna sprawa ,że jestem bardzo blada i ciężko mi znaleźć odpowiedni odcień :( Ogólnie" ciężki dobry podkład, raczej nie na co dzień. Używam tego produktu od: pół rou Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
  • 13 września 2012 o 18:42
    Nigdy
    Mam cerę mieszaną więc byłam pewna, że to kosmetyk dla mnie. Otóż nie. Może i miał całkiem dobre krycie, nie przesuszał cery i nie miałam po nim jakiś niespodzianek. Ale po pierwsze wcale nie widziałam jakiegoś efektu matowienia , puder i tak był potrzebny. A po drugie i najważniejsze na mojej twarzy był po prostu pomarańczowy. Mam bardzo jasną cerę, więc wzięłam najjaśniejszy odcień i o ile zaraz po zrobieniu makijażu wyglądałam normalnie, to po paru minutach miałam pomarańczową maskę na twarzy. Musiałam nakładać go na twarz , szyje dekolt i wszystkie odsłonięte miejsca. Z plusów, pojemniczek chociaż bardzo mały to wystarcza na dosyć długo. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie