La Roche-Posay Rosaliac XL

• 12 kwietnia 2012 o 23:01
    Marzenie o nie-zaczerwienionych policzkach niespełnione
    Kupiłam ten kremik z nadzieją,że moje policzki w końcu przestaną być wrażliwe na zmiany atmosferyczne, pogodowe itp. i że przestanę się rumienić w stresowych sytuacjach. Niestety zawiodłam się, nie widać efektów pielęgnacji. Plusy : zielonkawy odcień kremu, aksamitna konsytencja, nielejąca się, przyjemny "zapach" wygodna pompka, opakowanie optymalne,male i zgrane Minusy: zaczerwienia cerę ( wg mnie bardziej ) trochę kleisty cena wysoka nie eliminuje naczynek i niedoskonałości z tym związanych Lubię firmę La roche posay, aczkolwiek na tym kremie się zawiodłam. Może komuś przypadł/przypadnie do gustu. Ja wyrażam swoją opinię i niestety będę dalej szukać kremu na naczynka. Raz dałam mu szansę, kupując kolejne opakowanie, bo chciałam zobaczyć, kiedy zaczną być widoczne efekty. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 po 40 ml
  • 6 kwietnia 2012 o 18:36
    Rewelacja !!
    Mam cerę mieszaną, naczynkową z tendencją do powstawania trądzika różówanego oraz rumieńcem. Bardzo długo szukałam doskonałego kremu do mojej cery i ZNALAZŁAM. Po zabiegach zamykających naczynka i walką z trądzikiem rózowatym trafiłam na ten krem. jak dla mnie jest to nr 1. \\n+ ładnie nawilża skórę \\n+ ma zieloną konsystencję co sprawia, że skóra jest mniej czerwona \\n+ nie podrażnia \\n+ nie uczula \\n+ koryguje tradzik różowaty i naczynka \\n \\nJedynym minusem może być \\n- opakowanie choviaż wydaje mi się, że pompka pracuje dobrze \\n- cena jednak twierdzę, że warto !!
  • 17 lutego 2011 o 21:39
    Podrażnia, szkoda że wcześniej nie poszukałam recenzji
    Jest zima i od jakiegoś czasu bardzo czerwieni mi się twarz, głównie policzki. Do tego pieką mnie i chciałam znaleźć jakiś kosmetyk, który przyniesie mi ulgę i ochroni przed podrażnieniami. Krem kupiłam w aptece, gdzie poleciła mi go pani aptekarka. Z reguły sprawdzam najpierw opinie o kosmetyku, ale ostatnio nie miałam na nic czasu i po prostu zdecydowałam się wejść do apteki po drodze z pracy i kupić, bo przewidywałam, że wieczorem znowu pojawią się zaczerwienienia. Oprócz tego, że "nawilża" (choć rzeczywiście przy byle dotknięciu twarzy roluje się), to właściwie trudno ocenić jego działanie. Mnie zdecydowanie podrażnił, tym razem zaczerwienienie i i pieczenie wystąpiło ze zdwojoną siłą. Nie wiem, o co chodzi z tym kosmetykiem. Używam tego produktu od: 1 dzień Ilość zużytych opakowań: chyba komuś odstąpię
    Pola:)
    8 listopada 2010 o 14:34
    Jestem na nie.
    Zgadzam sie z poprzedniczkami w tym, ze po nalozeniu cera robi sie zaczerwieniona, jakby podrazniona. Mam nadzieje, ze to przez aktywne skladniki - ale to nie zmienia faktu, ze dziala odwrotnie niz obiecuje. Co do dzialania nawilzajacego, to nawilza tak i owszem, ale skora swieci sie po nim niemilosiernie. W moim przypadku nadaje sie pod podklad, nie doswiadczylam zadnego \'walkowania\'. Ogolne dzialanie na naczynka trudno okreslic, bo krem nie zdziala cudow - ale raczej cery nie koi, moze chroni. Używam tego produktu od: paru miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego, ostatniego.
  • 30 września 2010 o 17:24
    NIE NIE i jeszcze raz NIE
    Bardzo lubię kosmetyki La Roche-Posay ale ten krem jest totalną porażką. Kompletnie nie pomaga na naczynka, ja nawet miałam odczucie uwrażliwienia skóry po jego użyciu, niby jest zielony ale mam wrażenie, że skóra jest po nim zaczerwieniona :-(, dziwnie się wchłania (tak jakby się nie wchłaniał albo po prostu wałkował na twarzy...), ma mało przyjemny zapach, jest drogi. NIE! NIE! i jeszcze raz NIE! Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie