Christian Dior Rouge Dior (stara wersja) Szminka do ust

• 24 maja 2017 o 23:14
    Rozczarowana
    Niestety, należy uważnie dobrać finisz. Satyny i maty spisują się wzorowo, perły to zaś katastrofa- są półprzezroczyste, pozostawiają na ustach smugi i poruszają się przy każdym zaciśnięciu ust. "Zjadają" się przy pierwszym kontakcie ze szklanką czy jedzeniem. Zdecydowanie nie polecam perłowych szminek z tej serii.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • miękka, tłusta konsystencja
    • mało wydajna
    • nierówny koloryt po aplikacji, smugi (perłowy finisz)
  • 5 stycznia 2017 o 10:36
    Znakomita
    Szminka bardzo dobra- to mój nr 1 remisująca z kisskiss Guerlain . Obie zasługują na pierwsze miejsce w kategorii szminek na codzień, w szczególności dla fanek czerwonych pomadek. Mam kolor 999 który ponoć jest kultowy i pasuje wszystkim! Pomadka dobrze się aplikuje, nie wymaga konturówki, nie wgryza się w ciało poza ustami, nie osiada na zębach . Trwałość- bardzo dobra gdy nie jemy, gdy pijemy - średnia. Ale to nie jest trwała pomadka przecież, więc jako normalna dostaje 10/10 . Nie wysusza ust, a pielęgnuje. Ogólnie 10/10
  • 1 listopada 2016 o 22:55
    comfort
    Dobra szminka, zaraz po nałożeniu usta czują się dobrze. nie obciąża, jakby jej nie było nawilza trzyma się dobrze naturalnie wygląda bez brokatu lub sztucznego połysku wada cena
  • 9 marca 2016 o 12:17
    Fantastyczna
    Zasadniczo moje ciągle spragnione pielęgnacji wargi nie przepadają za kolorowymi mazidłami do ust. A może to ja nie przepadam... może nie potrafię używać tych przykuwających wzrok kolorem szminek do ust. Boję się, że coś mi wyemigruje, że kolor będzie brzydko schodził... ale czerwoną pomadkę do ust każda kobieta mieć musi. \\\\\\\\n \\\\\\\\nSzminka trafiła do mnie przez przypadek już ponad półtora roku temu. 999 - to ten piękny kolor reklamowany przez Natalie Portman. \\\\\\\\n \\\\\\\\nKosmetyk przychodzi do nas w ciężkawym, granatowym opakowaniu. Pachnie obłędnie - niby to róża, niby stara pomadka naszych cioć... zapach wciągający, ekskluzywny. \\\\\\\\n \\\\\\\\nAplikacja - bezbłędna. Pomadka jest raczej twarda, nie jest kremowa, ale rozprowadza się znakomicie. Nie prześwituje, na całych ustach jest taka sama. Ja nakładam jedną warstwę, czekam aż wyschnie, a potem jeszcze jedną. To zapewnia trwałość na ustach naprawdę kilka godzin. A poza tym bardzo przyjemnie się nosi - lekka, wygodna, pielęgnująca formuła. Nie ślizga się na ustach, a tworzy trwałą warstewkę. \\\\\\\\n \\\\\\\\nNo właśnie - nie używam pomadek do ust, więc ciężko mi ocenić, ale to niezupełnie jest błyszcząca pomadka. Nie błyszczy się, raczej daje satynowy połysk, trochę półmatowy. Dobrze to widać po godzinie noszenia - wtedy pomadka już w ogóle jest raczej matowa. \\\\\\\\n \\\\\\\\nPrzy jednej warstwie trzyma się długo, do pierwszego jedzenia. Dwie przetrwają i lunch i kawę po :) Schodzi równomiernie, nie osadza się, nie roluje. I ten kolor - w moim wypadku trafiony w 10tkę, pięknie wybiela zęby. \\\\\\\\n \\\\\\\\nZużywa się powoli. Bardzo mi się podoba i na pewno kupię drugi raz. Pół gwiazdki odejmuję za cenę... 165zł za kosmetyk do ust to sporawo :) Choć cena adekwatna do jakości! Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 8 stycznia 2016 o 23:04
    Najlepsza
    Szminek używam od niedawna i jest to pierwsza moja szminka marki selektywnej więc nie mam porównania do innych szminek z wyższej półki. Jednak ta szminka mnie oczarowała. Przepiękna czerwień - 844 Trafalgar idealnie pasuje do mojej karnacji, długo szukałam takiego odcienia. Trzyma się o wiele dłużej niż Gosh czy Revlon bez potrzeby użycia konturówki czy Lipcote. Nie migruje poza linię warg. Mam wrażenie że pielęgnuje usta. Jedynym małym minusem jest dla mnie to że nie jest matowa, ale widziały gały co brały. Cena dość wysoka ale jak dla mnie adekwatna do jakości. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania