Collistar Hydro-Crema Gel [Hydro-Gel Cream with water liposomes] (Krem hydro żel z wodnymi liposomami do skóry mieszanej i tłustej)

• 4 listopada 2015 o 23:58
    Zawsze do niego wracam
    Uwielbiam ten krem! Dla mojej mieszanej cery jest idealny. Czuć nawilżenie i co najważniejsze nie świece się po dwóch godzinach. Mimo iż za każdym razem kusze sie na inny krem, koniec końców i tak do niego wracam. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 2
  • 11 kwietnia 2015 o 17:16
    w nielicznym gronie zaufanych kremów na dzień
    Zakupiony w Douglas. Wybierając krem na dzień od jakiegoś czasu zaczęłam się skłaniać w stronę lekkich, żelowych formuł. (Co prawda w moim wieku (37) powinnam używać raczej kremów przeciwzmarszczkowych, ale po ich aplikacji fatalnie się męczę - jakbym miała przeciążoną skórę - zresztą większość jakichkolwiek kremów mi nie odpowiada - stąd sympatia do tych lekkich konsystencji). Szukałam czegoś co godnie zastąpi mi krem/żel Pureness Shiseido (jest droższy). Podejście w stronę Collistar Hydro Crema-Gel okazało się jak najbardziej słuszne. Konsystencja zbliżona, podobnie jak tamten dość dobrze współdziała z makijażem. Shiseido czasami mrowił, z kolei Collistar Hydro Crema-Gel powoduje coś jakby lekkie szczypanie, moim zdaniem to nie jest zły objaw, a raczej świadczy o aktywnych składnikach kremu. W konsystencji dają się wyczuć jakby ziarenka - jest to coś czego dotąd nie spotkałam w żadnym kremie, za chwilę się jednak roztapia. Posiada żółtawy kolor, pachnie świeżo, roślinnie (jakby świeżym ogórkiem). Jestem przy końcu opakowania 50 ml. Napisałam, że używam od 4 miesięcy, ale możliwe, że mam go dłużej. Jest mega-wydajny! I to jest wystarczający powód by w przyszłości jeszcze po niego sięgnąć. Na pewno byłby dla mnie ideałem, gdyby miał jakiś filtr przeciwsłoneczny. Polecam wypróbować. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: pod koniec 1-szego, pojemność 50 ml
  • 6 sierpnia 2014 o 18:12
    Bardzo dobry krem
    Krem kupiłam po konsultacji z sprzedawcą w Douglasie. Mam mieszaną cerę, jestem po dwudziestce i szukałam czegoś co pozwoli mi długo cieszyć się ładną zdrową cerą i mysle że trafiłam w 10. Kosmetyk doskonale nawilża moją buzie, jednocześnie nie sprawia że jest tłusta, natychmiastowo się wchłania i pięknie pachnie. Jak tylko ją kupiłam, po dwóch pierwszych zastosowaniach moja buzia rano była piękna jak nigdy! Lśniła zdrowiem, była jędra i taka promienna, ma zdrowy błysk. Nie miałam nigdy wcześniej zmarszczek mimicznych, ale ostatnio zaczeły mi się robić kreseczki pomiędzy brwiami i przy ustach, po rozpoczęciu kremowania, wszystkie wgłębienia się wygładziły, właściwie to znikneły :) Kosmetyk w sklepach jest raczej drogi, ale przez internet zapłaciłam połowe mniej, mianowicie 60 zł bez przesyłki. Polecam serdecznie! Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe, rozpoczełam drugie
    Anna_al
    12 marca 2014 o 23:00
    Dobry kosmetyk
    Jak w tytule, jest to dobry kosmetyk i przyjemnie się go stosuje. Krem jest przeznaczony do cery mieszanej i tłustej, i sprawdza się bardzo dobrze. Delikatnie nawilża ale jednocześnie nie obciąża przetłuszczających się powierzchni. Delikatnie również matuje. Cera po nim jest przyjemna w dotyku. Sam kosmetyk jest zamknięty w estetycznym, szklanym opakowaniu. Ma lekką konsystencję i łatwo się rozprowadza na twarzy. Szybko się wchłania oraz doskonale się sprawdza pod makijażem. Delikatny zapach również jest atutem. Stosowany na noc delikatnie koi po całym dniu, uspokaja. Jednak nie wiem czy kupię go ponownie. Jest dość drogi i dostępny jedynie w Perfumerii Douglas. Może gdy będę miała kolejny bon rabatowy to znów przeznaczę na ten kosmetyk (opakowanie, które miałam kupiłam dzięki bonowi rabatowemu, wcześniej nie chciałam ryzykować takiego wydatku). Niemniej jest to dobry kosmetyk i warto spróbować. Używam tego produktu od: w 2013 r. Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    YanTa
    23 kwietnia 2013 o 1:03
    OK
    Ogólnie nie powiem złego słowa na ten krem. Ładnie nawilża, koi, jest delikatny, nie obciąża. Można go stosować na dzień i na noc. Jest wydajny. Sprawdza się wszystko to, co obiecuje producent na opakowaniu:) Zabrana jedna gwiazdka? Miałam okazję testować ciut lepsze produkty. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego