Nivea Body, Summer Beauty (Brązująco-ujędrniający balsam do ciała)

• 24 listopada 2014 o 14:33
    smród starych skarpet!
    W pytaneiu "czy kupiłabyś ten produkt ponownie" powinna być odpowiedź "PRZENIGDY!" zarezerwowana dla takich właśnie produktów jak ten niewypał nivea. Przyznajdę, że miałam z nim styczność już jakiś czas temu, ale może uda mi się przestrzec przed zakupem pare wizażanek. Z dwóch dostępnych opcji miałam okazje wypróbować balsam do jaśniejszej karnacji. Efekty: - okropne żółte zacieki, głównie na zgięciach: nadgarstkach, wewnętrznej stronie łokci i kolan - pozostające na ubraniach "drobinki" brokatu - efekt opalenizny to był raczej efekt chorej na wątrobę (żółć żółć żółć, brak naturalnego koloru) - i kropla która przelała szalę tego kosmetycznego bubla - zapach. A raczej smród starych skarpet, przez który dosłownie bałam się wychodzić na uczelnię posmarowaa tym balsamem, bo zalatywało ode mnie żulem... Oczywiście po około dwóch tygodniach mężnego zatykania nosa i wcierania tego paskudztwa w ciało, dałam sobie spokój i wylądował w koszu. Z niecierpliwością czekam na wycofanie tego produktu ze sprzedaży... Używam tego produktu od: 2 lata temu Ilość zużytych opakowań: jedno niecałe opakowanie
  • 31 lipca 2013 o 15:10
    Nie przypasował mi
    Balsam daje efekt opalenizny, ale niestety żółtej . Po równomiernym rozsmarowaniu miałam smugi, a gdy balsam schodził wyglądałam jakbym się nie myła jakiś czas, strasznie zostawały plamy.Do tego zapach utrzymuje się na ciele dopóki nie zejdzie balsam. Zalety: dobra cena, , wydajny Wady: brudzi ubrania, strasznie pachnie, leisty, Używam tego produktu od: 1miesiąc Ilość zużytych opakowań: zaczęte jedno
  • 28 lutego 2013 o 1:03
    BARDZO KIEPSKI:(
    Używałam tego produktu już dość dawno temu, ale na pewno nigdy do niego nie wrócę! Pierwsze negatywne wrażenie jakie odczułam to za bardzo intensywny zapach, który po dłuższym stosowaniu po prostu mdlił. Konsystencja była fajna i łatwo się go rozprowadzało, a mimo to pozostawiał smugi, które było widać oczywiście dopiero po wyschnięciu. Balsam jest rzadki, a więc i mało wydajny. Ja używałam wersji do jasnej karnacji, a i tak już po jednej aplikacji skórę miałam brązową. Niestety nie dałam rady wykończyć nawet jednego opakowania - wyrzuciłam w połowie. Jak dla mnie zdecydowanie najgorszy z balsamów brązujących! Plusy: - niska cena - dostępność Minusy: - zbyt intensywny zapach - pozostawia smugi - za rzadki - brudzi ubrania - wysusza skórę Używam tego produktu od: Używałam ponad 5 lat temu Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie (tylko do połowy)
    ajmanjs
    16 stycznia 2012 o 23:37
    mój pierwszy samoopalacz
    Był to mój pierwszy samoopalacz, dlatego też jestem dla niego trochę łaskawa ;-) Miałam z nim styczność na prawdę dawno, ale polubiliśmy się. Był troszkę drogi, bo jak pisała jedna z recezentek, za połowę mniejszą cenę można kupić lepszy z Lirene, którego teraz używam. Robił na początku plamy, to fakt, ale gdy wcześniej się nałożyło balsam, a następnie owy samoopalacz, było ok. Konsystencja była bardzo wodnista, więc trzeba było uważać podczas aplikowania go. Szybko się wchłaniał, ale śmierdział okropnie!!! Szybko mi się zużył i fajnie, że były fazy opalenizny. Z tego co zauważyłam, został wycofany ze sprzedaży. Używam tego produktu od: dawno, z ok. 4 lata temu. Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 16 stycznia 2012 o 19:49
    mój
    Kochałam ten balsam. Nigdy nie korzystałam z solarium, bo szkoda mi skóry. Zbyt dobrze wiem czym to grozi i wole balsamy brązujące. Ubolewam,że wycofano ten kosmetyk. Jest niedostepny już od jakiegoś czasu. tęskno mi za tym pięknym naturalnym kolorem brązowej opalenizny :( żaden mu nie dorównuje :( Używam tego produktu od: używałam go od 6lat Ilość zużytych opakowań: nieskończona ilość :)