Jestem posiadaczką cery mieszanej, która z jednej strony mocno się błyszczy, z drugiej ma dużą skłonność do przesuszania się i zapychania porów. Długo szukałam idealnego pudru, który będzie trwały, ale nie ciężki, naturalnie wyglądający i co najważniejsze nie zrobi krzywdy mojej cerze. Ten jest najlepszy. Mam odcień 2N. Vanilia. Cudowny naturalny beż, w sam raz dla bladolicych. Genialnie stapia się z odcieniem skóry, współgra z większością podkładów, zarówno matujących, jak i nawilżająco - rozświetlających. Dobrze nakłada się zarówno pędzlem kabuki jak i dołączoną gąbeczką. Wystarczy niewielka ilość, aby wykończyć makijaż. Daje naturalny efekt, lekko matuje, ale nie jest to tępy, płaski mat. Nie tworzy efektu maski, chyba, że nałożymy go za dużo. Nie ściera się, nie straszny mu katar i tona chusteczek. Nie tworzy nieestetycznych plam, nie ciastkuje się. Dobrze trzyma się na nim róż, czy bronzer. Co do trwałości. W chłodne dni, przy moim intensywnym trybie życia strefa T zaczyna mi się delikatnie wyświecać po ok 5 godzinach, ale nie jest to jakieś straszne świecenie, rażące po oczach. Przy mojej cerze to bardzo dobry wynik, przeważnie świecę się przeokrutnie po 3 godzinach. Taki sam efekt osiągnęła tylko z pudrem infallible, który niestety jest mega ciężki, sztuczny i strasznie wysusza. Tutaj zero wysuszenia, zero suchych skórek. Jak potrzebuję cały dzień wyglądać perfekcyjnie, w połowie dnia przypudruję się ponownie i mam spokój do wieczora. Latem jeszcze nie testowałam, podejrzewam, że może wymagać częstszych poprawek, jak każdy kosmetyk tego typu w gorące dni. Jest dość wydajny. Używam 4 miesiące, niemal codziennie (taka praca) a w opakowaniu jest jeszcze sporo produktu, dna nie widać. Pozostaje jeszcze opakowanie - nie dość że wygląda cudownie, to jeszcze jest trwałe (kilka razy mi spadło i nic się nie stało, ani z opakowaniem, ani z samym pudrem) i poręczne, w sam raz do torebki, a lusterko nie zniekształca obrazu, jak ma to miejsce w niektórych innych kosmetykach. Polecam :)
Zalety:
- Trwałość,
- gama kolorystyczna,
- nie wysusza,
- nie zapycha porów,
- naturalny efekt,
- dobrze współgra z innymi produktami,
- nie pozostawia plam na odzieży,
- nie ściera się nierównomiernie,
- cera wygląda świeżo i naturalnie,
- nie wchodzi w zmarszczki,
- nie podkreśla suchych skórek i rozszerzonych porów,
- piękne, trwałe opakowanie
Wady:
- Cena regularna jest zaporowa. Warto kupić na promocji, lub przez internet.
- Trwałość