Galanea Nawilżający krem matujący na dzień

• 28 maja 2013 o 12:51
    średni, nie kupię ponownie
    Stosuję ten krem od 3 tyg i niestety mnie nie zachwycił. Plusem jest,że dobrze matuje, delikatny zapach i bardzo wydajny ale na tym plusy się konczą. Pod makijaż kompletnie się nie nadaje, tak zmatuje skóre że ciązko podkład rozprowadzić. Wysusza skórę. Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: niecałe
  • 9 marca 2012 o 16:41
    I tak i nie...
    Mam mieszane uczucia po skończeniu tego kremu. Z jednej strony zadowalające było to, że dobrze matowił skórę i jako baza pod makijaż sprawdzał się świetnie. Dosyć szybko się wchłaniał i nie pozostawiał tłustej warstwy. Z drugiej strony zaraz po nałożeniu, odczuwałam przez chwilę takie dziwne mrowienie czy szczypanie, które szybko mijało. Poza tym w ciągu dnia wydawało mi się, że moja skóra jest sucha, czyli brakowało jej nawilżenia. O eliminacji czy zmniejszeniu powstawania wyprysków nie było mowy. Nie odnotowałam również pozytywnego czy jakiegokolwiek wpływu na naczynka, zmniejszenie zaczerwienień itd. Jeżeli ktoś oczekuje nawilżania po tym kremie i jednocześnie matowienia to może się rozczarować. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 20 lutego 2012 o 22:49
    porządny krem
    Zakupiłam i stosowałam razem z pianką do mycia,choć w przeciwieństwie do niej krem jest bardzo wydajny.Używam niecałe dwa miesiące,a chyba nawet nie doszłam do połowy słoiczka.Plusy: -wydajny -niedrogi(zapłaciłam ok.13 zł) -szybko się wchłania -dobrze sprawdza się pod makijaż,podkład super się rozprowadza,nie roluje się -przyzwoicie matuje -coś tam nawilża,choć dla mnie ciut za mało(dalej widzę suche skórki na twarzy). Minusy: -zapach(chemiczny,przypomina mi jakieś lekarstwo) -na pewno nie pomoże przy większym trądziku;na mojej twarzy dalej pojawiają się niespodzianki i zaskórniki. Polecam osobom,które szukają lekkiego kremu na dzień.Jak za tą cenę jest naprawdę porządny,nieraz kupowałam droższe kremy i były gorsze.Jednak wolałabym,aby lepiej pielęgnował moją cerę. Używam tego produktu od: styczeń 2012 Ilość zużytych opakowań: ok.1/2 opakowania 50 ml
  • 27 stycznia 2012 o 14:57
    Lubimy się.
    Krem wymieniłam za punkty w jednej z sieci aptek. Przeczytałam wiele pozytywnych recenzji, a nadeszła pora by zdobyte punkty wykorzystać, więc postanowiłam dać temu kremowi szanse. Nie żałuję. Krem na mojej twarzy sprawdza się świetnie. Ma bardzo fajną konsystencję - z jednej strony musu, z drugiej zaś ... no właśnie - nie wiem czego, ale efekt jest fantastyczny! Galanea jest super lekka, świetnie się wchłania - nie trzeba długo czekać by nałozyć podkład (a to bardzo ważne dla osób, które wiecznie są spóżnione - ja do tej grupy należę). Reasumując: + bardzo dobrze matuje + nawilża + długo trzyma się na twarzy + świetny pod makijaż + fajna konsystencja + spełnia obietnice producenta + wydajność + nie zapycha - zapach - dostępność Jeśli wszystkie kosmetyki z firmy Galanea, są tak samo dobre jak krem matująco-nawilżający, to będą one na stałe gościć w mojej kosmetyczce.
  • 12 października 2011 o 10:02
    tak! tak! tak!
    Kupiłam ten krem, bo chciałam wypróbować kolejny z produktów marki Galanea, mojej ulubionej od pewnego czasu. Latem moja skóra mocno się przetłuszcza, więc ten krem miał jej pomóc - i nie zawiódł mnie! Lekki, ładnie pachnie, lekko matuje, a przy tym nawilża. Nie miałam po nim syfów, jak po wielu tego typu kremach, bo nie zatyka porów. Tak, będę go używać nadal :) Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa całe