Soraya Kolagen & Elastyna, Krem tłusty przeciwzmarszkowy

• 7 marca 2015 o 16:46
    świetny do suchej i wrażliwej cery na noc, uelastycznia, profilatyka zmarszczek
    Używam tylko jako kremu na noc. Mocnego odżywczego, z zastrzykiem witamin. Przyzwoita dawka witamin przeciwzmarszczkowych wymaga niestety aby krem był tłusty. Nie półtłusty, czy tylko nawilżający (chodzi o wit. które rozpuszczają się w tłuszczach). Nie rozumiem biadolenia niektórych konsumentek, które kupują tłusty krem przewizmarszczkowy, a oczekują, że będzie się zachowywał jak lekki nawilżający. Po oczyszczeniu skóry przed snem, nakładam na twarz dekolt i czasem na powierzchnię dłoni (ponieważ naskórek na dłoniach mam suchy, cienki, często piecze podrażniony detergentami). Krem dobrze koi skórę. Błyskawicznie znosi napięcie i suchość, znosi pieczenie. Nawilża, natłuszcza (akurat moja sucha cera tego potrzebuje). Po wklepaniu kremu czuję jak skóra robi się gładka i elastyczna. Krem oczywiście pozostawia tłustawy film na buzi (świecenie). Do rana wszystko się doskonale wchłonie. Możliwe, że trochę w poduszkę :-). Ponieważ Soraya Kolagen i Elastyna w wersji tłustej jest jak nazwa wskazuje - tłusta - na ogół nie używam na dzień. Chyba, że pod jakiś wysusaszający (matujący) fluid. Na dzień stosuję zwykle coś lżejszego. Co do działania przeciwzmarszczkowego, jak dla mnie preparat nieźle zabezpiecza naskórek przed pojawianiem zmarszczek. Co do tych istniejących, nie znikają w cudowny sposób, ale faktycznie lekko się wygładzają. Mam wrodzone, głębokie linie na czole. Krem nawilża i uelastycznia tę strefę, dzięki czemu linie są nieco mniej widoczne. Silniejszych efektów przeciwzmarszczkowych należałoby oczekiwać od profesjonalnych preparatów i zabiegów kosmetycznych. Nie daję tego kremu (zresztą żadnego innego kremu przeciwzmarszkowego, przeznaczonego do całej twarzy) pod oczy, ani na powieki. Jest za ciężki. Strefa wokół oka wymaga innego rodzaju kremów przeciwzmarszczkowych. Ogólnie krem jak dla mnie świetny. Jeden z moich ulubionych. Ponieważ z wyglądu nikt nie daje mi wiary w moje 36, wierzę, że kremik robi swoje :-) Używam tego produktu od: na zmianę z innymi od 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 10 marca 2014 o 14:45
    Średni
    Po kilku pierwszych dniach byłam zachwycona, dlatego kiedy skończyło się pierwsze opakowanie, natychmiast kupiłam kolejne. Używałam wraz z mleczkiem. Im dłużej stosowałam, tym mniejszy był efekt. Zapycha pory, długo się wchłania. Sprawdza się jedynie w mroźne dni, przy dodatniej temperaturze niekoniecznie. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 3 marca 2014 o 13:08
    Bardzo dobry krem
    Krem kupiłam w celu nawilżenia skóry na noc.(Mam suchą skórę) Krem ładnie, intensywnie pachnie. Lekka, tłustawa konsystencja. Mnie krem pozytywnie zaskoczył. Wieczorem smaruję buzię olejkiem arganowym, a po jego wmasowaniu, po kilku minutach nakładam ten właśnie krem. Jestem zadowolona z efektów. Skóra buzi stała się napięta, jędrna. Dodatkowo krótki masaż twarzy z udziałem olejku arganowego wpłynął pozytywnie na stan skóry. Zmarszczki wyraźnie wygładzone, skóra odzywiona i przede wszystkim nawilżona, inny koloryt. Najbardziej zaskoczył mnie efekt wyprasowania zmarszczek w okolicach oczu. Nie zniknęły zupełnie (mam 35lat), ale zdecydowanie sie zredukowały. Bruzdy na czole, czy bruzdy nosowe widocznie zmalały. Krem mnie nie uczulił, nie popjawiły się żadne wypryski. Pół gwiazdki odjęłam za zbyt intensywny zapach.
  • 16 lutego 2014 o 21:34
    zimą nie działa
    To mój pierwszy krem przeciw starzeniu. Na początku byłam nim zachwycona bo: + spłycił mą delikatną zmarszczkę na czole! +przy okazji ładnie pachnie - jest za tłusty! - bardzo długo sie wchłania - ciężko się rozsmarowuje - błyszczę się po nim, nawet jeśli nakąłdam go na noc - gdy zimą zaczęłam go nakładać więcej próbując nawilżyć jakos tą cerę, wyskoczyły mi wypryski. Mimo tej tłustosci zimą sie nie sprawdza. Mam uczucie przesuszonej skóry na policzkach, a jednocześnie tłusta warstwka kremu cały czas się utrzymuje na skórze. Co ciekawe nigdy wcześniej nie miałam prolemów z suchą skórą, była ok nawet zimą. Używam tego produktu od: chyba 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie - 50ml
  • 2 grudnia 2013 o 18:13
    super!
    Ze względu na konsystencję kremu - tłusty, co jest napisane na opakowaniu, używam go tylko na noc i świetnie się w tej roli sprawdza: + bardzo dobrze nawilża, rano skóra jest mięciutka, + jest wydajny - 5 miesięcy używania (na noc), + bardzo ładnie pachnie, + opakowanie - szklane, eleganckie, + mam mocno przesuszającą się skórę jak tylko robi się zimno, ten krem pomaga, na minus: - zapach jest dosyć intensywny, - potrafi czasem powodaowac pieczenie oczu. Niestety nie mogę wypowiedzieć się na temat działania przeciwzmarszczkowego, ponieważ jeszcze mi się żadne nie pojawiły, choć uważam, że używany profilaktycznie może trochę zahamować ten proces. Używam tego produktu od: lipiec 2013 Ilość zużytych opakowań: dwa całe