Prada Intense Deluxe EDP

Tam Dao
    24 września 2012 o 12:17
    Archetyp kobiety
    Prada Intense jest dla tych kobiet, ktorych lepiej nigdy nie spotkac, ktore wychodzac z pomieszczenia zostawiaja za soba pachnaca zwierzeca smuge nieziemska i niepojeta z perspektywy wiedzionego feromonami samca. Takich kobiet lepiej unikac bo co sie stanie jesli jej obecnosc, spojerzenie i cialo sa jeszcze bardziej obezwladniajace niz jej zapach, a moze ma wade wymowy i zeza i wtedy czar prysnie bolesnie niczym suchy plask w policzek? Isc za nia na lotnisku czy nie, moze sie odwroci i pozostawi mnie w katatonicznym stanie konfuzji wywolanej naglym atakiem agresji, a moze po prostu zniknie. Prada Intense jest uparta, tajemnicza i ma charakter przesladowczy. Byc moze jest portretem kobiety ktora nie istnieje, obnazonym wytworem meskiej fantazji? Kimkolwiek jest, trudno o niej zapomniec. Podobnie jak w wierszu Nicole Blackman "Gone": "When I am gone your pillows will smell like me. When I am gone the ice cubes in your glass and the sway of your curtains will sound like me. When I am gone your toothbrush and milk carton will taste like me. When I am gone everyone who passes by your window and everyone on your television will look like me. When I am gone the curve of your telephone, the blade of your razor, and the fur of your cat will feel like me. When I am gone you will tell your landlady that you’re leaving at the end of the month. You will swear your apartment is haunted." Używam tego produktu od: 5 lat Ilość zużytych opakowań: 100 ml
  • 25 sierpnia 2009 o 3:43
    jeszcze piękniejsza...
    powtórzę za mariolasl-Prada klasyczna jest dniem a Intense nocą... obie bezsprzecznie piękne, dla mojego nosa podobne , ale PI jest mniej "męska" na początku, przepięknie splatają się w niej paczula,drzewo sandałowe,wanilia,piżmo, miód i czekolada całe szczęście na mojej skórze nie czuć nut owocowo-kwiatowych, PI jest bardziej czekoladowa i słodka ciężka, tajemnicza,aksamitna i gęsta:)ale nie ma ogona flakon z pompką wygląda ładnie, ale jest niewygodny w użyciu niestety ma jedną wadę-paradoksalnie jest na mnie mniej trwała niż klasyk, po 3-4 godzinach na nadgarstku zostaje tylko cień zapachu:( tak więc zużyję z dziką przyjemnością i pewnie dość szybko, ale nie wiem czy kupię następną(no chyba że dostanę w przystępnej cenie;) ) Używam tego produktu od:kilka dni Ilość zużytych opakowań:w trakcie 50ml
  • 9 sierpnia 2008 o 13:06
    Najwyższy poziom...
    Prada to siekiera. Hm, czymże jest więc Prada Intense ;) ? Intensywną siekierą ;) ? To wspaniały zapach z gatunku tych, które mają magiczną moc stylizacyjną, dodają ogromnego animuszu, siły i powalająco niedosłownej, nieepatującej skąpą kreacją seksowności. To zapach kobiety sukcesu, która ma w sobie siłę i dostaje to, na co tylko ma ochotę. To kompozycja bardzo bogata, upajająca... zapach bogactwa, którym człowiek chciałby się inhalować cały długi dzień.... Najznakomitsza ambra, obecna przez cały rozwój zapachu trzyma kompozycję w szyku a osnuwające ją kolejne znakomite składniki kunsztownie wnoszą zapach w najwyższy, perfumeryjny poziom. To zapach z klasą i dla prawdziwej kobiety z klasą. Wyczuwam kontrowersyjną Angelową miodowość przetykaną słodkimi rodzynkami, sokiem z malin, jest i wanilia, przyprawowość... Paczula nie jest mroczna, podtęchła i odrażająco piwniczna lecz tajemnicza, zgubna i zachwycająca. Pojawia się i subtelny olejek eteryczny rozleniwiający ciało i jednocześnie jeszcze bardziej pobudzający zmysły. Zapach jest słodki, kremowy, ciepły, przykurzony i nieco wilgotny. Aż chciałoby się dotknąć tej intrygującej masy ;) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...
  • 14 maja 2008 o 13:16
    Obrzydlistwo
    Zobaczywszy pewnego dnia recenzje prady wiedziałam ten zapach musi byc moj. Długo chodziłam kolo niego wachałam sie zeby kupic, az w koncu podjełam meska decyzje i kupiłam niezwykle sie rozczarowujac. Od poczatku perfumy wybitnie przypominaja mi angela thierry muglera ta sama dawka miodu zaserwowana obrzydza mnie od poczatku do konca, jednak w skladzie go nie ma i to mnie wrecz zaskakuje. Druga nute ktora wyczuwam to rodzynki bardzo słodkie i nachalne czasami gdzies sie tam przebija bergamotka, ale w bardzo malym stezeniu. Ogolnie dla mnie te perfumy sa paskudne obrzydliwe i nie maja w sobie za grosz klasy, ktorej po nich oczekiwałam na szczescie wczoraj sie ich pozbyłam z czego bardzo sie ciesze. Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:0
    Idis
    11 kwietnia 2008 o 9:11
    Piękna ta bestia !
    Jakiś czas temu zaintrygowała mnie klasyczna Prada, ale nie byłam do niej przekonana. Wkrótce odkryłam wersję Intense Deluxe. Udało mi się zdobyć próbkę i... wpadłam :) Mimo mojej wiecznej manii testowania najróżniejszych perfum, po raz pierwszy zdarzyło mi się, że byłam pewna zakupu od razu. Są tak inne, charakterystyczne a zarazem tak moje, że nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Początkowo wydawało mi się, że wersja ID ma wiele wspólnego z klasyczną siostrą. Gdy ponosiłam ją dłużej, zwykła Prada wydaje mi się teraz jej bladziutkim cieniem (kto by pomyślał, że jeszcze niedawno byłam bliska zakupu). Prada ID jest piękna, zmienna. Wzbudza zainteresowanie otoczenia. Po raz pierwszy zdaża mi się żałować że jakiś produkt nie jest u nas dostępny. Cena jest barbażyńska, ale swoje 50ml muszę mieć! :) Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:5ml