Medipharma Homburg Doliva, Olivenöl Körper-Balsam (Oliwkowy balsam pielęgnacyjny do ciała)

• 20 lutego 2011 o 16:27
    nic prócz ładnego zapachu
    Zakupiłam ten balsam, gdy stan mojej suchej skóry dość mocno się pogorszył (stała się mocno przesuszona, łuszczyła się). Zdecydowałam się więc na balsam apteczny, który bardzo mnie rozczarował. Balsam poza pięknym zapachem i dość przyjemną konsystencją ze skórą nie robi absolutnie nic :/ NIE NAWILŻA a tego głownie oczekiwałam. Po 10 minutach od nałożenia, skóra znów się łuszczyła i była bardzo sucha. Dawałam mu kilka szans. Nawet stosowany bezpośrednio po peelingu nie pomagał. O wiele lepszy jest balsam z oliwkowej serii AA, i też o wiele tańszy. DOLIVA to wyrzucone w błoto pieniądze :/ Balsam ten będzie się za pewne nadawał do skóry normalnej, ale z suchą nic nie robi. A kupić balsam za ponad 45 zł wyłącznie dla celu ładnego zapachu to gruba przesada. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: nie skończę 1
  • 13 maja 2009 o 17:22
    baardzo przyjemny
    Bardzo fajny produkt, ukrzeka zapachem- wakacje nad morzem śródziemnym:) Plus za konsystencje oraz za to ze się śiwetnie wchłania:) a i cena przystępna.. Używam tego produktu od:roku Ilość zużytych opakowań:4
  • 12 maja 2007 o 17:33
    Solidna porcja nawilżenia
    Balsam ten jest jednym z lepszych balsamów, na jakie udało mi się natknąć. Cieszę się, że mogę mu dać najlepszą notę, na co w pełni, w moim mniemaniu, zasługuje. Balsam ma gęstą konsystencję, która po wsmarowaniu w skórę od razu się wchłania. Nie pozostawia żadnej tłustej warstewki, przez co można używać nawet na co dzień po porannym prysznicu, nie licząc się z każdą minutą. Pozostawia natomiast jakby taką pudrową warstewkę. Efektem jest natychmiast nawilżona skóra, miękka, wygładzona, jakby napita od środka. Posiada wysoko upozycjonowaną w składzie oliwę z oliwek. Tak naprawdę dopiero po tym balsamie zrozumiałam, co to właściwie znaczy nawilżenie. Krem jakby też odżywiał skórę. Natychmiast wygładził moją przesuszoną skórę na łokciach i ją utrzymał w tym stanie przez następny dzień (mimo mycia). Pięknie pachnie, świeżo, zielono, cytrynowo. Jedynym jego mankamentem, w przypadku wersji w tubie, jest ciężkie wyciskanie balsamu z tuby. Myślę, że wersja w słoiczku jest przystępniejsza w użytkowaniu. Fajny, treściwy balsam, kupię na pewno następny. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1