Yves Rocher Jardins du Monde, Fleur de Lotus (Antyperspirant w kulce `Kwiat lotosu`) (stara wersja)

• 20 maja 2014 o 21:23
    mocno średni
    Kupiłam go kiedyś w przypływie sympatii dla marki, ale niestety nie dla mnie. Jeśli chodzi o właściwości antyperspiracyjne to NIC MI NIE ROBIŁ- ani nie hamował pocenia, ani nie maskował osobistej woni, a jeszcze mieszał się z nią i wtedy to dopiero było. Konsystencja fajna, bo dobrze się rozprowadzał, kulka działała bez zarzutu i zapach sam w sobie był bardzo przyjemny. Generalnie jednak wolę, żeby dezodorant jednak spełniał swoją funkcję, a nie tylko stał na półce- a postał sobie długo. Miałam go i miałam... albo był tak bardzo wydajny (w co wątpię, bo musiałam go sporo nakładać żeby w ogóle wytrzymać cały dzień, a i pojemność jakoś nie powalała), albo po prostu używałam go najrzadziej jak się dało, rzucając go w kąt na korzyść innych produktów, lepszych. Na przykład Nivei. Używam tego produktu od: dawno temu Ilość zużytych opakowań: jedno
    Odonate
    7 czerwca 2013 o 14:29
    dobry
    Kupiłam go, bo akurat nie było lawendowego w sklepie. Dezodorant ma łady, ale intensywny zapach, który utzymuje się bardzo długo i jest wyczuwalny nie tylko, gdy wetknie się nos pod pachę. Trochę mi to przeszkadzało - lubię jak antyperspirant czymś przyjemnym pachnie, ale nie lubię, gdy wchodzi w paradę perfumom. Kulka jest praktyczna, nie zacina się, nie wylewa się z niej za dużo emulsji. Z kwestii stricte technicznych, tak jak w innych kulkach YR, podoba mi się też ścięta nakrętka, bo pozwala na wykorzystanie całej zawartości opakowania - pod koniec można stawiać je "do góry nogami". Co do działania, to nie mam się do czego przyczepić. Chronił przed potem i brzydkim zapachem cały dzień. Jest w miarę łagodny dla skóry - nigdy mnie nie szczypały pachy po nałożeniu, nawet bezpośrednio po goleniu. Inna sprawa, że czasami powodował swędzenie - zupełnie nie wiem, czym było spowodowane, nie zauważyłam żadnego związku z czymkolwiek. Szkoda, że jest w sklepie objęty zielonym punktem i rzadko bywa w promocji. Nie kupiłabym go ponownie, ze względu na zapach, który jest dla mnie zbyt ekspansywny. Używam tego produktu od: 7 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno w całości
  • 13 maja 2013 o 0:58
    jestem na tak :)
    Osobiście jestem z tego antyperspirantu zadowolona! Dobrze radzi sobie z przykrymi zapachami i potem, ma przyjemny zapach który utrzymuje się długo... zapewne każda osoba która nie potrzebuje mega dużej ochrony przed potem i nieprzyjemnymi zapachami będzie z niego bardzo zadowolona! Jest to produkt skuteczny, lecz niezbyt intensywny... Sam antyperspirant jest bardzo przyjemny i skuteczny! Nie ma mega intensywnego i drażniącego zapachu - lecz jest to zapach delikatny, przyjemny i świeży! Co lepsza mimo, że nie jest mega intensywny utrzymuje się cały dzień... oraz radzi sobie z potem, pozostawiając pachę z uczuciem świeżości przez cały dzień. Konsystencja produktu wydaje się lepka, lecz gdy tylko zaschnie nic a nic jej się nie wyczuwa. Przez to że antyperspirant ma biały kolor dokładnie widać ile się go zastosowało... Zasycha w średnim tempie i Mi akurat to nie przeszkadza, gdyż ubranie tzw. koszulkę zazwyczaj zakładam po makijażu! Dlatego jeszcze Mi się nie zdarzyło aby pobrudził Mi koszulkę - nawet koloru czarnego. Antyperspirant nie podrażnia skóry i nie uczula! Wydajność świetna, chociaż używam go zamiennie z antyperspirantem Rexona (który polecam osobą z naprawdę dużą potliwością) to ledwo co go ubyło. Opakowanie z wyglądu fajne, ale niestety kulka dozuje zbyt dużo produktu! Ledwo dotknę pachy, a ona jest cała w antyperspirancie - przez co Moim zdaniem wyklucza to stosowanie produktu już na ubraną bluzkę itp. gdyż z pewnością wtedy zostanie pobrudzona... Cena średnia, ale Mi nie przeszkadza gdyż produkt jest mega wydajny oraz można łatwo kupić go w promocji :) Plusy: + piękny zapach + wydajność + nie podrażnia, nie uczula + zapach utrzymuje się cały dzień + cena - ze względu na wydajność i łatwą możliwość zakupu w promocji antyperspirantu jest znośna :) + nadaje się dla skóry wrażliwej, czy też skłonnej do alergii + nie brudzi ubrań +/- skuteczny (lecz nie robi tego spektakularnie-dla osób z dużą potliwością z pewnością nie wystarczy) +/- średni czas zasychania produktu - co może niektórym osobą przeszkadzać +/- opakowanie... ładne ale niezbyt dobrze działa - kulka dozuje zbyt dużo produktu Minusy: - kulka dozuje zbyt dużo produktu! Ledwo dotknę pachy, a ona jest cała w antyperspirancie... POLECAM przyjemny antyperspirant o świetnym zapachu! Dla osób potrzebujących delikatnej ochrony jak najbardziej tak! :D Używam tego produktu od: ok 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    anmaj
    12 maja 2013 o 12:53
    pięknie pachnie, ale...
    Kupiłam z uwagi na ofertę telefoniczną - był w zestawie, który mnie zainteresował. Plusy: + piękny, trwały zapach, który utrzymuje się przez cały dzień - wystarczy podnieść rękę do góry, by poczuć kwiatowy aromat; + ochrona przed potem trwa cały dzień. Minusy: - troszkę za długo wysycha; - aplikuje się go zdecydowanie za dużo - niby jest gęsty jak inne antyperspiranty, a jednak z kulki wypływa wiecej, niż bym chciała; - prawie niewidoczna pod pachami warstwa zostawia biały nalot na niektórych ubraniach. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/3
  • 3 maja 2013 o 23:03
    naprawdę skuteczny
    oprócz tego, że przepięknie pachnie jest naprawdę skuteczny :) kupując go nie dawałam mu zbyt dużych szans, skusił mnie ten zapach- no i proszę. baardzo pozytywne zaskoczenie! dla mnie lepszy od Rexony i Garniera, których używałam do tej pory Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno