RoC Retin-Ox Multi Correxion, Anti - Ageing Cream - Eyes (Krem pod oczy)

negri
    18 czerwca 2010 o 17:25
    Skuteczny, ale podrażnia
    Krem kupiłam z myślą zmniejszenia moich wiecznych cieni pod oczami. I rzeczywiście - cienie zostały widocznie zmniejszone. Ale potwierdzam opinie moich poprzedniczek - krem podrażnia. U mnie wygląda to tak, że po kilku dniach regularnej aplikacji, pojawiają się czerwone plamki, które jednak znikają, gdy kremu nie zastosuję. Dlatego krem nakładam sporadycznie, raz na 2 tygodnie albo 2-3 razy w tygodniu. Wszystko zależy od tego, w jakim stanie jest moja skóra pod oczami. Jednakże krem zdecydowanie zmniejszył cienie pod oczami i wciąż tak działa. Jest lepszy pod tym względem niż np. Cernor XO Aurigi. Dodatkowo krem ładnie ujędrnił skórę pod oczami. Przekroczyłam trzydziestkę i pojawiły się już u mnie drobniutkie zmarszczki (dużo się śmieje:)), ale ten kremik i z tym sobie poradził. Jednakże ta jego uczulająca właściwość! Nie wiem, czy ponownie go kupię, bo nie jest tani i mimo wszystko podrażnia. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 27 października 2009 o 14:47
    Uczula!!!
    Niestety ten krem uczula. Nie jest to pierwszy kosmetyk z retinolem jaki stosowałam, natomiast jedyny po którym wystąpiło pieczenie, swędzenie oczu i delikatnie opuchnięte powieki. Działania korygującego zmarszczek nie zauważyłam, krem owszem nawilża skórę, lekko natłuszcza, ma fajną, kremową konsystencję.Uważam jednak że jest zbyt agresywny to po pierwsze, a po drugie ze względu na mierne efekty - nie wart swojej ceny. Dużo lepszy i delikatniejszy jest Vichy Retinol HA. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań:Próbki
    estartu
    17 maja 2009 o 21:08
    Najlepszy, jaki mialam!
    Uzywalam juz tyly kremow pod oczy, ze nie moge zliczyc (Lancome, Estee Lauder, itd)! Ten jest zdycydowanie najlepszy! Zmiany byly zauwazalne po kilku dniach. Z powodu codziennego wielogodzinnego siedzenia przed ekranem monitoru moje oczy byly popuchniete. Wiek obwiniam za zwiekszona ilosc zmarszczek;) Cienie pod oczami to pewnie wynik przemeczenia. Ten krem pomogl w walce z wszystkimi wymienionymi problemami. Oczywiscie, nie w 100%, ale zdecydowanie lepiej niz jakikolwiek inny kosmetyk jakiego do tej pory uzywalam! Polecam! Używam tego produktu od:2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: pol pierwszego, ale juz zakupilam w promocji drugie!
  • 16 lutego 2009 o 17:01
    Moze powodowac uczulenie ...
    Na mojej tubce widnieje napis Retin-Ol Multi-Correxion, Multi-Corrective Eye Cream... To tak slowem wstepu, a teraz do rzeczy: otoz, krem jest gesty, wydajny i pewnie starczylby na dlugo, gdyby nie fakt, ze zaczal mnie uczulac... Na poczatku nie skojarzylam faktu, ze to sprawka tego kremu, gdyz ciagle stosuje nowe specyfiki w okolicach moich oczu, tzn: plyny do zmywania makijazu i cienie do oczu... Jednak po kilku obserwacjach, nabralam 100% przekonania, ze to ROC jest winowajca... :) Krem powodowal w moim przypadku opuchniecie powiek i lekkie zaczerwienienie oczu. Krem stosowalam rano i wieczorem. Uczulenie bylo zauwazalne po nocy. Najprawdopodobniej w trakcie snu pocieralam nieswiadomie oczy i wcieralam resztki kremu w galki oczne... ale z drugiej strony co to za wytlumaczenie. Okolica oczu jest nieslychanie wrazliwa, krem jest niby przeznaczony dla stosowania pod oczy, wiec nie powinno byc wedlug mnie zadnych problemow.... Co do dzialania przeciwzmarszczkowego oraz korekcji cieni pod oczami, to sie nie moge wypowiedziec, gdyz wydaje mi sie, ze za krotko stosowalam w/w specyfik. Używam tego produktu od: w wakacje przez okolo 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: troche z 1 tubki !!!!!!!!!!!! NIE dla nieuczciwych i niekulturalnych Allegrowiczów bezprawnie kopiujacych opisy kosmetyków z Serwisu Wizaz.pl !!!!!!!!!!!!!
    EfkaW
    22 września 2008 o 12:08
    Nie spełnia swojego zadania
    Poczekałam miesiąc, żeby nie pospieszyć się z oceną i dać kremowi czas. Mam lat 30-ści, ale pod odczami skóra mocno straciła na elastyczności, zresztą nie od dziś mam problem z tymi okolicami. Zdecydowałam się więc na "mocne uderzenie" przeciwzmarszczkowe, kremy odżywcze nie dają sobie już rady. - przyjemna konsystencja, dość gęsta, ale dobrze się wchłania - na początku lekko szczypała skóra, ale przeszło - stosowany solo przesusza skórę chyba, bo chociaż nie miałam uczucia ściągnięcia (?), to pod oczami zrobiła mi się większa ilość zmarszczek niż na początku. Po regularnym stosowaniu równolegle zwykłego kremu odżywczego, ten efekt pogorszenia ustąpił. Po miesiącu używania (dwa razy dziennie) jestem więc w punkcie wyjścia: ani sobie pomogłam, ani zaszkodziłam.... Używam tego produktu od:miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie Próbowałam jeszcze do niego wracać... Stosowany równolegle z jakimś nawilżaczem czy odżywczym pod oczy nie daje u mnie żadnych efektów, solo - gorzej niż lepiej. Nie uważam, żeby działał w jakikolwiek sposób przeciwzmarszczkowo, a to jego racja bytu. Dlatego odejmuję gwiazdkę...