Marion Mari Color Farba do włosów w podwójnej saszetce

• 30 października 2014 o 23:47
    Oceniam jasny brąz - był bardzo fajny
    Używałam tej farby 2 lata temu. Moja historia: miałam mocno wyblakłe rudo blond-włosy po średnim miedzianym blondzie 546 Schwarzkopf N&E i zapragnęłam zmiany. Nałożyłam Garniera CN 4.3 Złoty Brąz. Kolor chwycił mocno, ciemno i całkiem fajnie, ale Garnier był w moim odczuciu za agresywny i bardzo wysuszył mi włosy. Postanowiłam poszukać czegoś łagodniejszego i tak przez przypadek trafiłam na Marion jasny brąz. Farbę zamiast tylko na odrosty, kładłam za każdym razem na całe włosy (jeszcze wtedy nie byłam uświadomiona, że można inaczej) - mimo tego włosy po farbowaniu nie cierpiały. Zawsze nakładałam jakąś maskę i kondycja włosów wcale się nie pogarszała. Nawet w dotyku nie było czuć, że są świeżo ufarbowane. Co do koloru, to ładnie łapał mi odrost i ujednolicał całość. Farbowałam mniej więcej co 2 miesiące i kolor tylko lekko spierał się z odrostu, w dodatku miał przyjemny złoty refleks. Już jej nie używam, bo przeszłam na jasny blond (ach te baby :D ) i mam oporne na jasne farby odrosty - ten najjaśniejszy odcień niestety nie dał by rady. Gdybym została przy brązie to z pewnością farbowałabym Marionem nadal, dlatego zaznaczyłam, że kupiłabym ponownie. Używam tego produktu od: używałam około 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 3-4 farbowania
    eciaaa
    29 czerwca 2014 o 22:27
    jest dobrze :) ale jest jakieś ale
    używałam już parę razy koloru 382 - platynowy blond i jestem pod wrażeniem! (używam generalnie do odświeżania koloru, bo mojej naturalnej czerni nic skutecznie bez rozjaśnienia nie pokona :D) zacznijmy od plusów +bardzo ładny, długo utrzymujący się kolor (nie żółknie! co jest ogromnym plusem) +nie ma problemów z rozprowadzaniem na włosach +delikatnie rozjaśnia mój czarny odrost :) sprawia, że nie wygląda on aż tak chamsko i nadaje mu chłodnego brązowego koloru +łatwo się zmywa ze skóry +cena minusy -brak odżywki w zestawie :( niestety -włosy po farbie są bardzo suche, poplątane (od razu trzeba się ratować dobrze nawilżającą i dociążającą maską) -dostępność - mało gdzie ją widuję :( spróbowałam farbowania na olej - nałożyłam przed nakładaniem farby na włosy olej. w internetach mówili, że przy kolorach blond by nie ryzykowali bo może wyjść kupa ;) raz farbowałam z olejem, raz bez i..... ZDECYDOWANIE LEPIEJ WYSZŁO GDY MIAŁAM NAOJELOWANE WŁOSY :) kolor był o wiele bardziej intensywny, chłodny, a włosy lepiej zniosły zabieg :) (użyłam olejku z czarnuszki) póki co czeka na test farba z joanny - 213 srebrny pył. jeśli się nie sprawdzi to napewno skuszę się ponownie na marion! Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 farby
  • 12 czerwca 2013 o 23:27
    Jestem na tak
    Wybrałam - 322 Kawowy brąz, Jedna saszetka mi nie wystarczyła użyłam odrazu dwie z racji tego że mam długie włosy. Zapach - ładny, nie czuć chemii, nie drażni Konsystencja - rzadka, przez co nakładanie jest ciut utrudnione Kolor...minimalnie czarny z czekoladową poświatą ( co mi odpowiada ) po 7 myciach kolor nie jest już tak ciemny jak na początku , włosy są po niej błyszczące , miękkie i pachnące Nie zauważyłam przesuszenia czy zniszczonych włosów , dobry produkt za niską cenę, nie jest wcale gorszy od tych droższych farb . do czego mogę się przyczepić ? a do tego że farba ciężko zmywa się ze skóry i to bardzo ; / Na pewno wrócę jeszcze do tej farbki ale i tak na 1 miejscu jest u mnie casting Używam tego produktu od: jeden raz Ilość zużytych opakowań: jedno
    emma-e4
    18 listopada 2012 o 15:35
    za tą cenę dobra farba
    miałam kolor kawowy brąz moje naturalne włosy, kolor ciemny blond/jasny brąz po lecie trochę złapały rudych refleksów czego nie lubię kupiłam kolor, który wg wszelkich doświadczeń miał dać ciemny brąz bez rudości czy czerwieni - tak zazwyczaj wychodzą brązy ze słowem kawowy w nazwie na opakowaniu pani miała bardzo ciemne włosy, ale byłam to w stanie zaakceptować, byle nie wyszło rude/bordo użycie - farba ładnie pachnie, zupełnie nie czuć amoniaku ani chemii, łatwo ją rozrobić i nałożyć, a to, że opakowanie jest dość tandetne w ogóle mi nie przeszkadza - farba za 6,50 może mieć brzydkie opakowanie, liczy się zawartość efekt - włosy po spłukaniu prawie czarne, ale to mnie nie przeraziło gorzej, że pod światło miały bordową poświatę kolor równy, mimo mojego nakładania niezbyt dokładnego, ale sztuczny i płaski włosy trochę przesuszone na końcach (przed farbowaniem były dobrze odżywione), ale po kilku myciach i odżywkach wróciły do normy kolor na szczęście po ok 3 myciach staje się naturalniejszy, nie tak ciemny i traci ten bordowy połysk, choć nie do końca i to mój jedyny zarzut co do farby - nie spodziewałam się uzyskać bordowej czerni poza tym włosy wyglądają ładnie, bardzo się błyszczą i właściwie nie ucierpiała ich kondycja spróbuję użyć teraz innego koloru, bo niedokładnie o taki odcień brązu mi chodziło - załączam zdjęcia w róznym świetle, na żywo kolor jest trochę ciemniejszy i mniej bordowy jednak Używam tego produktu od: 2 -3 tygodnie temu Ilość zużytych opakowań: jedno czyli 2 saszetki - na włosy za ramiona
  • 5 sierpnia 2012 o 16:06
    Ciemny? brąz
    Farba ma ładny zapach, nie dusi... Wybrałam kolor ciemny brąz, ponieważ do tej pory malowałam castingiem o tym właśnie kolorze. Jest bardzo tania ponieważ za dwa podwójne opakowania zapłaciłam 11zł (mam bardzo długie włosy). Jednak mimo zapewnieniom Pani sprzedawczyni nie pokryła moich odrostów. Włosy po farbowaniu i użyciu odżywki są miękkie, ale co mi po tym jak na czubku głowy mam miedziane odrosty :( Używam tego produktu od: 1 raz Ilość zużytych opakowań: jedno