Gillette Blue II Excel for Women, Golarka dla kobiet

ksanaru
    11 stycznia 2018 o 21:46
    Uwielbiam za design!
    Jestem zakochana w wyglądzie tych maszynek, są takie.. Kobiece. :D Mimo , ze na rynku wiele maszynek dla kobiet ma różowy kolor i wcale za nim jakoś szczególnie nie przepadam , tu mnie to w jakiś sposób urzekło. :) Poza kolorem oczywiście funkcjonalność. Rączka jest jedną z tych lepiej wyprofilowanych. Fajnie leży w dłoni, nie ślizga się. A maszynki sprawdzają się po prostu dobrze. Są dobrze wykonane, nie tępią się, nie zapychają się włoskami. Nie podrażniają skóry. Pasek nawilżający jest w stanie pomóc w kryzysowej sytuacji - braku innych wspomagaczy. nie wysusza się , nie łuszczy. jest idealny. Cena i dostępność również bardzo w porządku. Można je dostać praktycznie w każdej drogerii, a cena nie jest wygórowana - podobna jak konkurencji, a jakość według mnie jest zdecydowanie wyższa. :)
    Zalety:
    • design
    Wady:
  • 19 listopada 2017 o 22:42
    Zrezygnowałam z nich
    Bardzo długo używałam tych maszynek, z kilka dobrych lat i byłam z nich zadowolona. Trzeba przyznać, że są dobrej jakości, ładnie golą i są poręczne. Niestety, z biegiem czasu zauważyłam, że szybko robią się tępe i co dla mnie najgorsze, zacinają. Może nie zdarzało im się to notorycznie, ale ja nie cierpię tego uczucia i po kilku zacięciach, na kilku maszynkach, stwierdziłam, że pora przerzucić się na inne, lepsze. Tak też zrobiłam. Może u tych osób, które mają bardzo dobre wyczucie i są bardzo dokładne i skrupulatne się sprawdzą, ale ja czasami chcę w miarę szybko się ogolić i się w ogóle nie zacinać, co przy tych mi się niestety, zdarzało.
  • 29 października 2017 o 18:11
    Dobra
    Używam tej maszynki od dawna. Jestem z niej zadowolona. Ma ładny design i przede wszystkim całkiem przyjemnie się jej używa. Kupuję ją zawsze w kilkupaku, bo tak wydaje mi się najkorzystniej. Ostrze maszynki nie tępi się szybko. Nie można określić jej mianem jednorazowej. Spokojnie wystarcza mi na kilka użyć. Jest przy tym bardzo precyzyjna i łatwo się nią manewruje. Nie powoduje zacięć, a przynajmniej o wiele rzadziej zacinam się tą maszynką niż ,,koleżankami'' z innych firm. Golarka bardzo dobrze się czyści. Nie zapycha się. Nawilżający pasek ułatwia golenie. Nie ulega on szybkiemu zużyciu i nie odczepia się. Pozostaje na swoim miejscu. Dobrze spełnia swoje zadanie, gdyż skóra nie jest tak bardzo sucha i nie wymaga natychmiastowego nawilżenia. Maszynka jest dobrze wykonana. Nie wyślizguje się z ręki podczas golenia. Dokładnie usuwa wszystkie niechciane włoski. Nie sprawdza się u mnie przy okolicach bikini, gdzie narobiłam nią sobie podrażnień. Z pozostałymi partiami ciała nie mam natomiast problemu. Cena jest trochę za wysoka. Zwłaszcza, jeśli bierzemy pod uwagę zakup pojedynczej golarki. Pod względem wydajności wypada korzystnie. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona z tej maszynki i często po nią sięgam.
    Zalety:
    • jakość
    • wykonanie
    • precyzyjna
    • na kilka użyć
    • dobrze się czyści
    • nie zacina
    Wady:
    • może podrażniać
    vsc96
    25 lipca 2017 o 15:13
    polecam
    Wypróbowałam bardzo dużo maszynek jednak ta zdecydowanie ma najdłuższą żywotność. Mimo codziennego używania jest baaaardzo długo ostra. Do tego nie kaleczy, ładnie się ją prowadzi i jak na wytrzymałość nie jest droga.
  • 20 lipca 2017 o 14:08
    nie dla mnie
    Cena jest dość wysoka. Maszynka nie sprawdziła się u mnie, nie goli wszystkich włosów, trzeba kilka razy przejeżdżać, go golenia okolic bikini w ogóle się nie nadaje, pozostawia skórę podrażnioną i czerwoną. Maszynka taka sama jak inne jednorazowe.