Alepia Shampoing Aux 7 Huiles (Szampon do włosów z 7 olejami)

• 28 sierpnia 2011 o 17:09
    Wzmocnił włosy
    Preferuję kosmetyki naturalne - z naturalnych składników, bez chemi. Na szampon ten trafiłam zupełnie przypadkowo. Dla mnie okazał się strzałem w 10-tkę! Bogaty skład najpierw rozprawił się z rozdwojonymi końcówkami. Włosy stały się ogólnie mocniejsze. Jestem z tego szamponu bardzo zadowolona. Oczywiście przy tego typu szamponach zawsze stosuję płukankę octową. Trzeba koniecznie jej użyć, aby włosy nie zamieniły się zaraz po umyciu w tłuste stąki. Do specyficznego zapachu trzeba się przyzwyczaić. Pachnie podobnie jak inne "alepowe" szampony. Szkoda tylko, że od dłuższego czasu nigdzie nie mogę do znaleźć. Używam tego produktu od: kilka miesięcy temu Ilość zużytych opakowań: 1, z nadzieją na kolejne :)
  • 21 listopada 2010 o 10:15
    Obciąża
    Szampon się świetnie pieni i dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy. Ale niestety moje włosy obciąża, nie wyglądają po wyschnięciu jakby były świeżo umyte. Znacznie szybciej się po nim przetłuszczają. Może sprawdzi się na bardzo suchych włosach.
  • 6 lutego 2008 o 13:53
    rozczarowanie
    Kupiłam ten szampon zachęcona naturalnym składem i dobrymi recenzjami na stronach o naturalnych kosmetykach niestety.....przyznaje ze spodziewałam się wiele a tutaj rozczarowanie... Szampon w działaniu na moje wlosy( zdrowe,normalne) nie zrobił niczego ponad to co robi każdy przeciętny drogeryjny szampon w cenie do 10 zl nie widzę żadnych rewelacji a niestety minusy są *przetłuszcza włosy co dla mnie akurat jest dużym problemem * cena w stosunku do uzyskanych efektów zdecydowanie za wysoka * mało wydajny daje plus za skald i działanie niekrzywdzące Być może dla osób z suchymi włosami byłby bardziej odpowiedni ale o ile ktoś nie jest zdecydowanym zwolennikiem natury, to naprawdę pierwszy lepszy l;oreal, herbal essence czy timotei zapewni ten sam efekt za duzo mniejszą cenę Używam tego produktu od:1 miesiaca Ilość zużytych opakowań:0
  • 10 stycznia 2008 o 10:51
    Dobry, ale trochę mu brakuje
    Wielki plus za skład i pojemność butelki. Minus za niską wydajność - mimo wszystko bardzo szybko go zużyłam. Mam włosy długie i grube. Szamponu używałam co 2 dni. I jeszcze jeden minus za zapach. Kojarzył mi się z pastą do butów. Używam tego produktu od: kiedyś używałam Ilość zużytych opakowań: 1
  • 8 września 2007 o 21:15
    pomarudzę
    Tak właściwie to wynika ze składu kosmetyku, ze nie jest to szampon, tylko mydło w płynie i działa tak, jak mydło. Ja mam wodę średnio twardą w kranach, więc wypłukuje mi się z włosów w miarę poprawnie, ale jeśli nie zakwaszę wody do ostatniego płukania, to włosy są szorstkie i nieprzyjemne w dotyku. Byłam z nim na wakacjach w miejscu gdzie woda była miękka i włosy nie potrzebowały dodatkowych zabiegów poza umyciem i wypłukaniem wodą. Myje dokładnie, ale przesusza nadmiernie włosy. Jak go zamierzam użyć (myję włosy rano), to w wieczór dnia poprzedniego wcieram we włosy olejek kokosowy, albo olej z bawełny, inaczej włosy są przesuszone. Jeśli je na noc naoleję i zastosuję ten szampon, włosy ładnie się układają, są miękkie, sypkie, ale nie sianowate i napuszone. Nie podrażnia mi skóry głowy, nie zauważyłam: przesuszenia, łupieżu czy swędzenia skóry głowy. Z to zauważyłam przyspieszone przetłuszczanie się włosów przy skórze głowy. Włosy po nim szybciej "klapią"-to nie jest wielki problem dla mnie, bo noszę włosy związane, ale jeśli ktoś preferuje fryzury rozwiane, to może to być niedogodność. Ja niestety nie mogę się w nim dowąchać jakiś przyjemnych woni, ale jak wiadomo odbieranie zapachów jest sprawą indywidualną. Wg mnie pachnie mocno i średnio przyjemnie. W składzie ma piżmo, może to to (?), zapach zostaje niestety na włosach, kiedy włosy złapią wilgoci, zapach zmartwychwstaje. Wydajność bardzo duża, szampon jest bardzo gęsty, konsystencję ma zwartą, buteleczkę trzeba lekko ścisnąć żeby wydobyć kosmetyk. Pieni się doskonale im bardziej miękka woda, tym lepiej. Jedna butelka mi wystarcza na około dwa miesiące. Ogólnie chwalę go sobie, jeśli kolejna butelka mnie nie zawiedzie, wtedy dodam mu jedną gwiazdkę. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: drugie w trakcie -------------------------------------------- EDIT: Skończyłam kolejną butelkę używając go wymiennie z innymi szamponami. Nie sprawił mi przez ten czas żadnej niespodzianki (ani na plus, ani na minus). Zdania na jego temat nie zmieniłam, więc i ocena pozostaje nie zmieniona. Myślę, że już do niego nie wrócę, bo efekty nie powalają (włosy szybciej mi klapią), a komfort stosowania jest umiarkowany (chodzi mi głównie o zapach-ja go uważam za średnio przyjemny). Używam tego produktu od: około pół roku Ilość zużytych opakowań: 3 w sumie