Bielenda Sunny Skin, Brązujący krem tonujący z mikropigmentami

lea88
    19 stycznia 2013 o 21:52
    Naprawdę fajny
    Ostatnio moja cera podupadła strasznie, poza tym nie mogę znaleźć odpowiedniego pudru do niej, który wytrzyma cały dzień nie tworząc przy tym pomarańczowych plam i nie ścierając się. Najpierw wyciągnęłam z szafki podkład Essence, ale jest za ciemny i zbyt ciężki. Skusiłam się w Hebe na zachwalany przez was krem Bielendy. Plusy: - poręczne opakowanie, małe zgrabne - jest dość gęsty, nie wylewa się - wydajny, wystarczy niewiele wycisnąć i wystarcza na całą twarz - nie waży się z moimi kremami (używam Ziai, Celii) - uwaga- pierwszy produkt, który nie zapycha, a wręcz uspokoił moją twarz - faktycznie sprawa, że skóra staje się promienna - nie brudzi - ma neutralny odcień, w sam raz do mojej cery Minusy: -trudnodostępny (widziałam go tylko w Hebe) - jak na produkt Bielendy mógłby być trochę tańszy, ale i tak nie jest źle - podkreśla suche skórki, więc trzeba mocno nakremować suche partie skóry - po paru godzinach pomimo pudru strasznie się po nim świecę, ale to dla mnie żadna nowość Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 maja 2010 o 18:56
    fajny na lato!
    traktuję to jako podkład- ze względu na to, że nie mam większych problemów z cerą stosują go jako podkład, który na kryć drobne niedoskonałości i to TYLKO podczas lata, kiedy jestem opalona. Plusy: - tani, raczej wydajny (nie nakładam go codziennie i jeśli już to małą ilość) - dobrze się wchłania - ładnie rozświetla buzię i matuje na jakies 3 godziny - podkreśla opaleniznę Minusy: - kolor nadaje się TYLKO na lato; niestaty jest za ciemny dla mnie podczas zimy - zdarza mu się być opornym podczas rozsmarowywania i dlatego należy dokładnie rozsmarować kosmetyk zwłaszcza wokół linii włosów (aby uniknąć efektu maski) Używam tego produktu od: 1/2 roku Ilość zużytych opakowań: 0
  • 1 kwietnia 2010 o 11:20
    superowy
    trudno jest mi obiektywnie ocenić ten kosmetyk, ponieważ nazwa faktycznie zupełnie rozmija się z jego cechami (kompletnie nie ma właściwości balsamu brązującego, no i gdzie te mikropigmenty??). jeśli jednak przeczytamy napisy z tyłu opakowania i potraktujemy go jako podkład z zastosowaniem na porę letnią, będziemy wprost wniebowzięte! :) jak już wspomniałam podkład jest świetny na lato do bardziej opalonej cery, ładnie podkreśla opaleniznę i wyrównuje koloryt, ukrywając jednocześnie delikatne przebarwienia np. zaczerwienienia czy małe naczynka. ponadto matuje, dość długo się utrzymuje (choć moim zdaniem mógłby dłużej i to jest właśnie jego mały minus), dobrze się rozsmarowuje nie pozostawiając smug. aha, jest też trwały w opakowaniu - zimowa przerwa w stosowaniu nie zmieniła jego właściwości. moim marzeniem jest jednak, by prodcent zwiększył objętość tubki (wydaje mi się, że przy codziennym stosowaniu wystarczy zaledwie na miesiąc) i ekologicznie zrezygnował z kartonowego pudełeczka, w który jest ona zapakowana. Używam tego produktu: nie codziennie, dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
    kasiakg
    8 marca 2010 o 15:10
    w porządku!
    Bardzo fajny krem tonujący.Chociaż ja raczej nazwałabym go lekkim podkładem. Kolor dosyć ciemny, więc myślę że nadaje się tylko na lato. PLUSY: - nadaje ładny zdrowy wygląd - mimo, że mam raczej tłustą cerę dosyć długo utrzymuje się na twarzy, nawet troszkę matuje (ale szału nie ma) - cena - wydajność MINUSY: - tylko jeden kolor do wyboru i to dosyć ciemny - do bardzo tłustych cer się absolutnie nie nadaje - daje efekt raczej podkładu niż kremu tonującego Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań:1
  • 1 lutego 2010 o 9:22
    prawie idealny
    Ja kupiłam kiedyś ten kosmetyk chcąc zakupić krem samoopalający (czyli brązujący) - jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że kupiłam raczej coś a`la podkład... Dlatego zgadzam się z jedną z poprzednich recenzentek - ten produkt ma wyjątkowo NIE TRAFIONĄ NAZWĘ! A zasługuje na własną - oddającą istotę jego zastosowania ("kremowy make-up pielęgnujący" np.) Na szczęście zastosowałam go jednak - i okazał się świetny - dużo lepszy niż inne podkłady - rewelacyjnie wnika w skórę, nie wysusza jej, łagodzi podrażnienia, a to że nie matuje - mnie akurat tego nie potrzeba ;) Nie daję maxa punktów tylko dlatego, że produkt ma tylko jedną wersję kolorystyczną - a powinien mieć co najmniej dwie - żeby był i na lato, i na zimę (kiedy nie jesteśmy opalone). Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1