Bez większego przekonania sięgnęłam po niego z kosmetycznej półki. Bez zapoznania się z opianiami na wizażu, bez wiary, że zmywanie paznokci może stać się przyjemniejsze niż dotychczas.
Jest to wersja dla paznokci wysuszonych i łamliwych.
+ cena - w promocji za jakieś 16zł za duża butlę 236,5mi to wydaje się badzo dobra cena
+ wydajność - rewelacyjna, taka duża butla wystarczyła mi na prawie rok używania, a warto zaznaczyć, że jestem maniaczką malowania paznokci, mam milion lakierów i potrafię zmyć paznokcie po pól godziny, stwierdzając, że jednak mam ochotę na inny kolor. shame on me:D
+ zapach - tak, tu można ocenić zapach jako PIĘKNY ! :D świetnie pachną paznokcie po użyciu, tka kremowo, świeżo, delikatnie
+ zmywanie - cudo ! swietnie zmywa, w ekpresowym tempie, wystarczą dwa przeciągniącia i po lakierze ani śladu na paznokciu; jeśli zostają jakieś smugi po barwnych lakierach, to wystarczy szybko przetrzeć paznokcie czystym wacikiem; daje radę z brokatem na paznokciach;
+ nie wysusza płytki, ani skórek! seriously !
+ pozostawia płytkę paznokcia taką natłuszczoną, nawilżona
+ butelka - porządnie wykonania, świetne szczelne zamknięcie, stabilnie stoi na półce; nie bałabym się spakować jej do walizki, bez obaw, że rozleje się po torbie:P
+ zawiera witaminę E, prowitaminę B5, aloes (z tym aloesem to serio, jest na 5. pozycji w składzie !); jednak nie wiem, jak mają witamny odżywiać od zewnątrz nasze paznokcie, mają działanie raczej od wewnątrz, bardziej chwyt matetingowy !
* otwór dozujący zmywacz jest dość duży, może się wydawać, że produkt jest nie wydajny, ale nic bardziej mylnego; przez taki otwór wylewa się taka ilość zmywacza, która idealnie nawilża wacik, przez co zmywanie paznokci odbywa się w tempie ekspresowym. fakt, że gdy np. potrzebujemy tyci zmywacza, żeby wyczyścić skórki, to może być uciążliwe, ale chwilunia i jesteśmy wprawione w dozowaniu odpowieniej ilość produktu
* w związku z tym, że pozostaje taki nawilżający film na paznokciu po użyciu zmywacza, to niezbyt świetnie przygotowuje on płytkę paznokcia do malowania lakierem, gdyż wtedy słabiej lakier się trzyma płytki. ale w szale tych wszystkich plusów, nie stanowi mi to różnicy !
- methylparaben w składzie ;<
Teraz polują na wersję różową w promocji, bo przechwyciłam na parę użyć od mojej siostry i różowa wersja spisuje się idealnie jak ta zielona, ale dodatkowo świetnie przygotowuje płytkę przed pomalowaniem lakierem paznokci.
Dam mu KWC, a co ! Niech ma, w końcu zasługuje na to !
Używam tego produktu od: maja 2012 - maja 2013
Ilość zużytych opakowań: jedno 236,5ml