Dr. Hauschka Gesichtsmilch Emulsja nawilżająca do twarzy

DR HAUSCHKA emulsja nawilżająca 100ml

• 16 listopada 2013 o 11:26
    Fajna konsystencja, dobre działanie, okropny zapach
    Kosmetyk w formie otulającego, aksamitnego mleczka. Nie przepadam za kremami, które wymagają mozolnego wcierania, więc lejąca, nieco oleista konsystencja bardzo mi odpowiada. Mojej cery nie zapycha, w odróżnieniu od wersji z pigwą, która teoretycznie powinna być dla mnie lepsza. A jednak to mleczko okazało się skuteczniejsze i milsze w użyciu, choć nie jest przeznaczone dla cer mieszanych. Zadowalające efekty bez skutków ubocznych. Zaznaczam jednak, że w sezonie grzewczym moja cera, która przez całą resztę roku jest typowo mieszana, bardziej przypomina cerę suchą. Być może latem oceniłabym mleczko niżej, obecnie wydaje się prawie idealne. Prawie, bo z problemem suchych skórek radzi sobie jedynie w duecie z Revitalmaske, też od Hauschki (maseczki używam 1-2 razy w tygodniu). Pozostawia na skórze delikatny lipidowy płaszczyk, który niweluje uczucie ściągnięcia, chroni i regeneruje. Ze względu na lekki błysk utrzymujący się na twarzy lepsze na noc. Rano buzia jest miła w dotyku, gładziutka i wypoczęta. Wyraźnie rewitalizuje. Nawet po 4 godzinach snu wyglądam jakbym spała co najmniej 8 :) Jedynie zapach okropny i to nie tylko za sprawą alkoholu, który zresztą szybko wyparowuje, chodzi raczej o zestaw ziół - gorzkich i bardzo aromatycznych w negatywnym sensie. Szkoda, że z połączenia naturalnych składników tak rzadko wychodzi coś ładnego... Osobom uwrażliwionym zapachowo odradzam zakup wersji pełnowymiarowej. Używam tego produktu od: 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: 1 ku końcowi
  • 2 listopada 2011 o 20:13
    zapychacz
    Lubie kosmetyki naturalne. Kiedys gdy dopiero wchodzila moda na te kosmetyki stosowalam tylko kometyki naturalne co ma wiele korzysci przy dluzszym stosowaniu-to taka odtrutka dla skory :) Kroregos dnia zdecydowalam sie na ta emusje bo kosmetykow tej marki nie znalam i wybralam owa emulsje i olejek, dwa te kosmetyki mozna mieszac ze soba. Emulsja zawiera duzo alkoholu co cerze mieszanej szkodzi wiec mialam wysyp pryszczy, ogolnie odczuwalam pieczenie gdy nakladalam ten krem :( Czasami musialam aplikowac dwa razy bo donosilam wrazenie ze za malo nawilza. Odstawilam go gdy przekonalam sie ze ta emulsja mnie zatyka. Olejek byl za ciezki mojej cerze wiec oddalam dwa komsetyki. Nie lubie kosmetykow tej marki, sa inne dobre naturalne kosmetyki, ktore nie zawieraja tak duzo alkoholu lub nawet wcale. Używam tego produktu od: rok temu Ilość zużytych opakowań: pol jednego
    MsSky
    27 września 2011 o 22:50
    10/10
    Co prawda jestem na etapie próbek,ale to już 5 czy 6 opakowaniei jak każdy krem DR.H jest super(oprócz rose day cream) dla mojej cery są to kosmetyki CUDOWNE.Nawilżona,gładka skóra,elastyczna,niesamowita w dotyku.Olejek normalizujący mieszam z emulsją i rano cera jest nie do poznania. Mało wydajny,ale jeśli chodzi o samo działanie jak najbardziej 100% Używam tego produktu od: 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: 6 op
  • 21 września 2009 o 15:16
    Idealnie nawilżona buzia
    Przygodę z emulsją rozpoczęłam od próbki. Zachwycona działaniem od razu zamówiłam opakowanie 100ml :) Ziołowy, b. intensywny zapach. Rzadka konsystencja, która szybko się wchłania. Momentalnie natłuszcza, nawilża. Buzia zyskuje taki zdrowy kolorek, wręcz promienieje. Dzięki niej koszmar zwany skórki przeszedł raz na zawsze do historii :) Idealna pod podkład, puder w kamieniu. Wg mnie bardzo wydajna, używam bez umiaru, rano i wieczorem, do dzisiaj zużyłam 1/2 opakowania. Opakowanie może nie zachwyca, jednak bardzo praktyczne. Dzięki dozownikowi zawsze możemy nałożyć tyle emulsji ile w danej chwili potrzebujemy. Nic się nie marnuje :) Absolutny hit :D Używam tego produktu od: luty 2009 Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 sierpnia 2009 o 11:19
    Za dużo alkoholu
    Kupilam ten produkt, poniewaz jestem fanka hauschki i co jakis czas funduje sobie jakis nowy produkt. Najpierw miaLAM probke, pozniej kupilam cale opakowanie. Plusy - kosmetyk naturalny - krem sie nie roluje - bardzo dobrze sie wchlania - moze jest to najwazniejsze w tej recenzji, ale dla mnie byl to doskonaly krem pod makijaz, wiec jak ktos codziennie musi sie malowac, polecam sprobowac ten krem, - wydajny Minusy - szklane opakowanie i pompka - koszmarny alkoholowy zapach, niby czuc ziola, ale ten alkohol, to pierwsza nuta. Mnie tam jakos super nie nawilzal, ale swietnie sie go stosowalo jako baze pod makijaz. Az dziwne, bo to kosmetyk naturalny. Poniewaz codziennie sie nie maluje, juz nie kupilam tego kosmetyku. Używam tego produktu od: jakis czas temu Ilość zużytych opakowań: opakowanie testowe i cala buteleczka