Lovely Nail Enamel with Diamonds (Lakier do paznokci z pyłkiem diamentowym)

Odonate
    7 stycznia 2013 o 11:50
    Szkoda, że już go nie robią
    Byłam bardzo zawiedziona, gdy się dowiedziałam, że ten lakier został wycofany. Był moim zdecydowanie ulubionym i do tej pory szukam takiego koloru, jaki miałam z tej serii. Miałam kolor różowy, który prześlicznie skrzył się na paznokciach. Był dość dyskretny, nie rzucał się w oczy, ale jednak dopełniał obraz ogólnego zadbania. Nie musiałam się obawiać, że jakiś nadmuchany wykładowca zwróci mi uwagę na temat niestosowności moich paznokci (studiuję bardzo zmaskulinizowany kierunek). Trzymał się na paznokciach dość długo. Nawet jeśli pojawiał się odprysk, to nie raził. Zmywałam go najzwyklejszym zmywaczem i nie przypominam sobie, żeby występowały przy tym jakieś kłopoty. Gdyby teraz pojawił się w drogerii, kupiłabym na pewno. Używam tego produktu od: kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 maja 2012 o 16:14
    byłby to świetny lakier, gdyby nie mierna trwałość
    Lakier ten mam już od 2 lat. Zacznę może wyjątkowo od jego głownego minusu TRWAŁOŚĆ- jest naprawdę słaba. Nie czepiałabym się, gdyby był, choć troszkę bardziej trwały, żeby nikt źle nie zrozumiał, nie wymagam od lakieru za kilka złoty, by był nie do zdarcia, jednak ten to lekka przesada. Pomalowałam paznokcie wieczorem, nic już potem nie robiłam (żadnego mycia naczyń, sprzątania), a rano już końcówki paznokcia były obdrapane, nie pokryte lakierem. I tak jest od początku stosowania tego lakieru, za każdym razem to samo, więc to raczej nie wina tego, że mam go już 2 lata. Rozumiem, gdyby końcówki były poździerane na następny dzień wieczorem, ok, ale rano to już przesada. Teraz plusy. KONSYSTENCJA- mam go 2 lata, a dalej jest idealnie płynna, w ogóle nie zasechł, ani nie zgęstniał!A już połowa z buteleczki ubyła. Pod tym względem sprawuje sie rewelacyjnie. Malowanie paznokci to czysta rzyjemność, żadnych smug. KRYCIE- na zdjęciech poniżej są 2 warstwy lakieru, troszkę paznokieć prześwituje, ale jak się da 3 warstwy, to sprawa załatwiona i krycie idealne. KOLOR- posiadam taki jak na fotce poniżej, nie wiem niestety jaki to numer, ponieważ zdrapał się z buteleczki. Kolor jest bardzo ładny i nie zauważyłam by barwił płytkę paznokcia, łatwo schodzi. Widać małe drobinki, które odbijają światło, ale bardzo delikatne, żadnej tandety- tak jakby były ,,wtopione\'\' PĘDZELEK- wydaje to się mało istotne, ale tu pędzelek jest długi, co znacznie poprawia komfort użycia, po prostu widać, jak się maluje, bo nie przysłania się paznokci drugą dłonią. Pędzelek nie ma dużo włosków, nie jest za gruby. CZAS SCHNIĘCIA- mógłby być krótszy. Ogólnie polecam, mógby być to rewelacyjny lakier, gdyby dłużej trzymał się paznokci. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: jeszcze w trakcie pierwszego
  • 9 marca 2012 o 21:54
    Farbuje paznokcie
    Przez 1,5 roku zużyłam pół buteleczki, także + za wydajność. 2 wartwy wystarczą na pokrycie paznokci bez prześwitów i smug. Fajna cena, wygodnie się maluje i jest w miarę trwały. Bardzo ładnie się błyszczy ! Wszystko fajnie i ładnie, gdyby nie fakt, że farbuje płytkę paznokcia, skórki i wgl wszystko wokół podczas zmywania. Nawet po nałożeniu pod lakier odżywki mamy efekt zafarbowanych paznokci, jednak znacznie mniejszy. Posiadam kolor 134, intensywny niebieski. Używam tego produktu od: kupiłam go latem 2010 r. Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 8 lutego 2012 o 3:45
    Można zaryzykować.
    Kupiła biały oraz fioletowy z drobinkami. Lakiery wolno schną, lepią się. Efekt nie jest zbyt zadowalający. Używam tego produktu od: kupiłam go 5 lat temu Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 1 stycznia 2012 o 22:11
    Bardzo wolno schnie !
    Oceniam kolor nr 177. PLUSY: - ładny, intensywny ciemnoróżowy kolor - cena - pędzelek jest ok MINUSY: - bardzo wolno schnie. Nie miałam jeszcze takiego lakieru. Nawet gdy wydaje mi się, że już wysechł to dziwnym trafem później pojawiają się odgniecenia i inne skazy na lakierze. - słaby "diamentowy" efekt - zbyt rzadka konsystencja Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: jedno