SVR SVR 50 Compact Podkład w kompakcie z SPF 50

• 25 lipca 2014 o 20:48
    na dwoje babka wróżyła
    Ten compact poleciła mi moja dermatolog jako podkład i ochrona w jednym... Co do ochrony, filtr 50, w naszym klimacie można "spać" spokojnie, ale już jako make-up... Piękna i poręczna puderniczka, osobna przegródka na gąbeczkę, osobno podkład z lusterkiem, co jest wielkim plusem, gdy chcemy szybko poprawić makijaż. Mam odcień Beige Clair, to ten najjaśniejszy, zresztą jest chyba tylko 3 więc wielkiego wyboru nie mamy... Dość tępo się go nakłada, trzeba się porządnie namachac by dobrze rozetrzeć kontury; niestety - wybiela twarz :-( Wiadomo, że to zasłyga filtrów, coś za coś... Bez pudru matującego (i nie transparentnego!) się nie obejdzie, tym bardziej, że ten podkład (tak go umownie nazwijmy) się na twarzy świeci :-( Ma też bardzo małe właściwości kryjące, raczej tylko ujednolica koloryt. Polecam go nakładać na krem z faktorem 15, przy wyższych ciężkośc na skórze może być nie do zniesienia. Przy umiejętnym stosowaniu jest nawet na lato ok, ale raczej nie kupię ponownie, bo potrzebuję czegoś z lepszym kryciem a poza tym cena tego produktu zabija! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 29 września 2012 o 1:39
    Bardzo dobry filtr
    Przy tym produkcie łatwo zapomnieć, że to przede wszystkim filtr a nie podkład - może stąd tak niskie noty. Jego główną funkcją jest ochrona przed promieniowaniem oraz zakrywanie niedoskonałości wrażliwej skóry i w tej roli radzi sobie bardzo dobrze. To, że producent zapewnia krycie niedoskonałości nie musi równoczesnie oznaczać, że filtr idealnie skomponuje się z nasza cerą i będzie jak magiczny podkład a la druga skóra. Mnie zupełnie nie zaskoczyła ta toporna konsystencja i widoczność na twarzy. Fakt, ma się wrażenie nakładania tynku szpachlą, ale w końcu to filtr i tak go traktuję w tej recenzji. +ochrona przed promieniowaniem +najjaśniejszy kolor jest naprawdę bardzo jasny, więc idealny dla bladolicych +przypudrowany trzyma się przyzwoicie długo +przyzwoite właściwości kryjące + nie zapycha (przy mojej kaprysnej cerze to ogromny plus) +przy nakładaniu tylko na twarz jest wydajny +estetyczne i wygodne opakowanie z gąbeczką i lusterkiem + u mnie nie podkreślał suchych skórek, w ogóle nie zauważyłam żadnych tendencji do wysuszania a mam dość suchą skórę +/- niestety dość widoczny na twarzy (traktuję go jako połowiczny minus, ponieważ to głównie filtr a nie podkład) - gęsta, toporna konsystencja - nie matuje (u mnie bardzo szybko, a w zasadzie zaraz po nałożeniu skóra lekko się błyszczy jakby była nakremowana) - uboga gama kolorystyczna (chyba tylko 3 kolory) - cena (obecnie ok 70zł) Używam tego produktu od: przez ok 3-4 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 kwietnia 2011 o 12:55
    Niewarty swojej ceny
    Podkład jest bardzo ciężki w każdym znaczeniu tego słowa. Ma ciężką, toporną konsystencje, z trudem się go nakłada, a to nakładanie czasem potrafi trwać bardzo długo...Nawet po nałożeniu odrobiny tego podkładu czuję jakbym nałożyła co najmniej 2 warstwy innego. Chroni przed słońcem i nie robi żadnej "krzywdy" cerze a nawet jeśli się postaram to nawet dobrze wygląda, ale mimo to nie kupię go więcej. Bez pudru ani rusz. Używam tego produktu od: od ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 27 marca 2011 o 22:30
    NIE
    Nie kupiłabym tego podkładu, ale był jako gratis do kremu wybielającego więc wypróbowałam, ale nigdy nie zapłaciłabym za niego 60 czy 70 zł, strata pieniędzy. Mam odcień beige sable, który nie jest tak naprawdę wcale jasny, tylko pomarańczowy. Bardzo trudno się go nakłada, jest taki tępy w użyciu, co znacznie utrudnia stosowanie tego podkładu. Efekty też nie są zadowalające. Jedynie ładne i funkcjonalne opakowanie z lusterkiem i oddzielnym miejscem na gąbeczkę. Nie polecam. Używam tego produktu od: parę mies. Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 11 października 2010 o 13:21
    okropnie podkreśla skórki :(
    Pani dermatolog poleciła mi go do nakładania filtra w ciągu dnia, upierając się przy tym, żebym kupiła najciemniejszy odcień. Najciemniejszy odcień wyglądał tak pomarańczowo, że zdecydowałam się jednak na jaśniejszy - baige clair i to był błąd. W opakowaniu wygląda na idealny - na twarzy bardzo jasny. Wniosek - nie kupować po raz pierwszy w aptece gdzie nie ma możliwości testowania. Moje główne zastrzeżenie jest takie, że bardzo podkreśla suche skórki. Przy innych używanych podkładach - minerały, fluidy nawet nie wiem, że je mam - tym posmaruję się raz i z przerażeniem patrzę w lustro. Może to i lepiej, bo zachęca do zadbania o cerę, ale efekt jest paskudny. Do tego dość mocno matuje, dając dość sztuczny efekt - chłopak się mnie zawsze pyta - czym się tak wytapetowałaś? Jeszcze ani razu nie udało mi się go tak nałożyć, żeby nie zauważył. Wydaje mi się wydajny, ale nie mam porównania z innymi podkładami w kompakcie. Ogólnie go nie lubię, ale pewnie kupię znowu, ze względu na brak alternatywy. Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego