Produkt odpowiada na potrzeby różnych typów skóry, przywracając naturalną równowagę. Jest przeznaczony dla cery mieszanej i tłustej. Producent zapewnia, że żel przywróci równowagę cerze mieszanej i tłustej, delikatnie oczyszczając skórę z makijażu i zanieczyszczeń. Żel powinien też zapewniać odpowiednią pielęgnację zarówno i przetłuszczającym się jak i bardziej suchym partiom twarzy. Skin Adapt zawiera wyciąg z ogórka i składniki pielęgnujące, które głęboko oczyszczają przetłuszczającą się skórę i nawilżają partie przesuszone. Efekt - oczyszczona, jedwabiście miękka i zdrowa cera. Żel nie blokuje porów i umożliwia skórze oddychanie.
Skład: Aqua, Sodium Lauroamphoacetate, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sorbitol, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Trideceth Sulphate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cucumis Sativus, Polyquaternium-10, Sodium Laurate, Sosium Sulphate, Isopropyl Alcohol, PEG-100, Tetrasodium EDTA, Disodium EDTA, Propylene Glycol, BHT, Citric Acid, Sodium Chloride, Magnesium Chloride, Tridecyl Alcohol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Magnesium Nitrate, Sodium Acetate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolizone, Phenoxyethanol, Parfum, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool. (28.02.2010)
Cena: 17zł / 150ml
/e/
Żel niestety był bardzo wydajny.
Kupiłam go w jakiejś promocji, ale więcej po niego nie sięgnę.
Mam cerę mieszaną ze strefą T i miejsca wrażliwe.
Żel oczyszcza z nadmiaru sebum, zostawiając uczucie palenia i pieczenia przed długi czas.
Stwierdzenie, że odpowiada na potrzeby cery, jest niezgodne z prawdą. On wręcz wypala skórę..
Stosowałam go w mniejszych ilościach, niestety efekt był ten sam.
Nie polecam, to był najgorszy żel do mycia twarzy jaki kiedykolwiek spotkałam.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
+ wydajność
+ zapach
+ cena
+ wygodne opakowanie
+ gęsty
- działanie oczyszczające okazało się zdecydowanie za słabe dla mojej skóry
- zapach, który jest atutem przy regularnym stosowaniu zaczyna przeszkadzać
- nie daje uczucia odświeżenia po użyciu
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Używam go od dłuższego czasu (wymiennie z innymi żelami do twarzy Olay) ale ten szczególnie mi odpowiada. Po umyciu nie ściąga twarzy, buzia jest dokładnie oczyszczona i odświeżona, nie jest wysuszona. Żel jest wydajny - nie potrzeba go dużo, aby się pienił. Nie ma problemu ze zmyciem makijażu.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 5 całe
Kupiłam go w ciemno, nic o nim wcześniej nie czytałam, był na promocji gdy potrzebowałam nowego żelu, więc go wzięłam. Na początku byłam zachwycona jego zapachem, wydawał się bardzo przyjemny. Z czasem zaczął mnie drażnić, był zbyt intensywny i na pewno nie odświeżający, bardzo chemiczny.
Co do jego działania - oczyszcza nawet dobrze ale znam żele, które robią to lepiej. Nie pozostawia uczucia ściągnięcia, nie podrażnia. Osobiście wolę, gdy żel porządnie się pieni, wtedy mam uczucie, że produkt dokładnie wszystko zmywa i oczyszcza. Ten pieni się jak dla mnie średnio dobrze. Nie jest też zbyt wydajny, szybko mi się skończył, po jakichś 7-8 tygodniach.
Minusem jest też cena, 18 zł bez promocji to przesada. Ogólnie nie polecam.
Używam tego produktu od: przez 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: jedno pełnowymiarowe
Produkt ma trochę za wysoką cenę jak dla mnie.
Słabo się pieni, ale mi to nie przeszkadza. Zapach bardzo przyjemny- taki odświeżający. Wystarczy odrobina żelu aby oczyścić twarz. Używam go tylko wieczorem, nie zmywam nim makijażu, stosuję tylko po przemyciu twarzy mleczkiem więc nie wiem jak zmywa makijaż. Ogólnie dobrze oczyszcza, nie ściąga, nie wysusza.
Używam tego produktu od: kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno
Żel ma przyjemny zapach i konsystencje, słabo się pieni, ale mnie to nie przeszkadza ,dobrze zmywa makijaż co jest dużą zaletą, po użyciu bez kremu nawilżającego się nie obejdzie.
Wszystko, czego skóra tłusta i mieszana potrzebuje
+ ładnie się pieni (dokładnie tak, jak trzeba czyli nie za słabo ale i nie za mocno)
+ przyjemny, nienaprzykrzający się zapach
+ dobrze radzi sobie ze zmywaniem makijażu
+ oczyszcza skórę, ale jej nie wysusza
+ nawilża, ale nie przetłuszcza
+ matuje (co prawda efekt ten trzeba jeszcze utrwalić tonikiem, ale i tak sam w sobie daje świetny efekt)
Póki co nie znalazłam minusów, więc mogę z czystym sercem polecić każdemu, kto zmaga się z cerą problemową i szuka pielęgnacji dla skóry 20+.
Żel skusił mnie ładnym opakowaniem, a w domu przekonałam się że jak ładny - tak dobry!
Plusy:
+ skóra gładsza i nawilżona
+ ładnie się pieni
+ zmywa nawet wodoodporny makijaż
+ idealnie oczyszcza dzięki czemu na mojej buźce nie ma "niespodzianek"
+ ładnie pachnie
+ odkąd go używam moja buzia na długie godziny pozostaje matowa
Minusów jak dotąd nie znalazłam żadnych.
Używam tego produktu od: dwa miesiące
Ilość zużytych opakowań: zaczynam drugie
Bardzo lubię używać tego żelu. Spełnia on swoje podstawowe zadanie- dobrze oczyszcza skórę. Po jego stosowaniu cera jest gładka i miękka. Żel nie powoduje ściągnięcia skóry, nie podrażnia, ani nie wysusza.
Ma przyjemny, delikatny zapach. Jedynym minusem jest to, że słabo się pieni. Warto wypróbować.
Używam tego produktu od: kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Jestem mile zaskoczona:
- wspaniale oczyszcza pory,
- nie pozostawia niespodzianek po zmyciu makijażu,
- nie powoduje uczucia napięcia skóry,
- nie powoduje podrażnień w suchych partiach twarzy,
- nie wysusza,
- ma gęstą konsystencję, -> mega wydajny
Aczkolwiek, zabieram 1,5 gwiazdki za:
- początkowo delikatny, świeżutki i przyjemny zapach, już po kilku dniach używania strasznie mnie drażnił, dlatego też więcej go nie kupię,
- opakowanie niby wygodne, ale burzy moje poczucie estetyczne,
- cena
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 2/3 pierwszego
Kupiłam żel w promocji i zaraz przeczytałam opinie na Wizażu: że przeciętny, że nic nadzwyczajnego skórze nie robi... Bardzo chciałam napisać o nim coś dobrego, bo byłam do niego dośc pozytywnie nastawiona, gdyż o marce Olay mam dobre zdanie. Regularna cena jest delikatnie wyższa niż cena przecietnego żelu w polskiej drogerii więc spodziewałam się Czegoś.
Niestety, mimo entuzjazmu i chęci nie mogę o tym kosmetyku napisać wiele.
Ot, żel jak żel. Nie uczula, nie wysusza, ale i nic dobrego nie robi. Zapach nieszczególny. Opakowanie raczej nie przypadło mi do gustu - wolę pompki albo chociaż jakiś fajny dizajn.
Jest całkiem wydajny (konsystencja jest ok, dość gęsty).
Daję 2,5 gwiazdki czyli ani na + ani na -.
Jeśli nawet to "tylko" żel do mycia, więc poza oczyszczeniem i odświeżeniem skóry nie oczekuję wiele, to niech chociaż ma coś ekstra. Buteleczkę która ładnie wygląda na półce, zapach który poprawia nastrój rano czy miłą, miękką konsystencję.
Ten jest dla mnie całkiem nijaki.
Używam tego produktu od: ok. 1,5 m-ca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Żel jak większość innych, nie ma w sobie nic specjalnego.
Plusem jest to, że nie pogorszył stanu cery. A poza tym to jak każdy żel, myje, pieni się w miarę, konsystencja ok, cena też ujdzie w tłoku. Nie wysusza, ale też nie wpływa na wygląd skóry.
Ot zwykły żel jakich pełno
Używam tego produktu od:nie pamiętam
Ilość zużytych opakowań:2
Bardzo niewydajny.Nie pieni się, po umyciu mam wrażenie nieoczyszczonej skóy.Pozostawia na skórze film, który ciężko spłukać.
Jedyne plusy jakie widzę - Nie wysusza skóry, nie pozostawia uczucia ściągnięcia.
Używam tego produktu od:kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań:1
Zacznę od tego, że żel jest niewyobrażalnie niewydajny.
Zaczęłam go używać 3 tygodnie temu i dzisiaj mi się skończył... Ma 150ml, używając innych żeli (po 200ml) starczały mi nawet na 2 miesiące.
Ogólnie jest to żel przeciętny, jakich wiele na rynku.
Bardzo mi się w nim spodobało to, że nic a nic nie wysuszał skóry! Nawet jakby ją nawilżał. To pierwszy żel, który nie spowodował uczucia ściągnięcia i wysuszenia.
Ale poza tym, jest jakby kleisty, jakbym smarowała twarz klejem a później klejącą się pianą. Gdy zmyłam żel z twarzy, skóra była pokryta jakby filmem (może dlatego nie występowało to wysuszenie?)
Ładnie pachnie, oczyszcza dobrze.
Podsumowując, takich produktów jest szeroki wybór.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno
Ogólnie nie można narzekać-ładnie pachnie, przyjemnie się pieni, przez co i miło się go używa, ma stosunkowo wygodne opakowanie,dość wydajny no i -co najważniejsze-dobrze oczyszcza i nie podrażnia skóry. Problem tylko w tym,że takich żeli jest wiele, nie ma nic,czym jakoś specjalnie by mnie ujął. Nie wiem czy kupię,bo chociaż naprawdę jest ok,używałam i lepszych, i tańszych, i droższych:)
Używam tego produktu od:miesiąc
Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
Uwielbiam ten żel, ponieważ kiedy go używam, mam pewność, że moja buźka jest porządnie i dokładnie oczyszczona, a poza tym dobrze wypielęgnowana. Preparat bardzo dobrze radzi sobie nawet z wodoodpornym makijażem :) Pachnie oszałamiająco, a po umyciu skóra jest miękka i delikatna.
Żel jest w miarę wydajny jak na swoją cenę :)
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: trzy
Dostałam go w prezencie i już po pierwszym użyciu byłam zachwycona. Ślicznie pachnie, ładnie się pieni i ma fajną konsystencję. Używam go zaraz po demakijażu oczu i usuwa również resztki makijażu rónież tusz do rzęs. Ma poręczne opakowanie, no może ciężko się otwiera, ale to nie problem. Wystarczy naprawdę odrobina aby twarz była odświeżona. Skóra jest nawilżona, oczyszczona. Co ważniejsze nie blokuje porów. W dobrej cenie:) Polecam:)
Używam tego produktu od:1
Ilość zużytych opakowań:2 m-ce
Po pierwszym jego użyciu byłam zachwycona.Ma bardzo ładny zapach i co dla mnie najważniejsze usuwa również resztki makijażu, nawet tusz do rzęs. Dobrze się pieni, ma fajną konsystencję i poręczne opakowanie.Stosując go skóra jest nawilżona, gładka i dogłębnie oczyszczona.Nie wysusza, nie blokuje porów i umożliwia oddychanie skóry.Jest nieco droższy od innych żeli, ale myślę, że warto.
Używam tego produktu od: 2 mies
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1