Separatory do pedicure

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 kwietnia 2024 o 0:40
    Funkcjonalne coś
    Nie maluję wprawdzie paznokci u nóg często, ale jeśli się decydowałam to strasznie wkurzało mnie to, że potem można było błyskawicznie mieć lakier wszędzie. Wtedy w Rossmannie zobaczyłam to i pomyślałam, no spróbuję. Wykonano je z takiej gąbeczki. Teraz to mogę nogi pomalować i biegać po domu, nie obawiając się wszedzie lakieru. Do tej pory nic się z nimi nie działo, a mam je parę lat - choć przyznaję, że nie maluje paznokci u stóp często
    Zalety:
    • spełnia swoją funkcję
    • niska cena
  • 18 listopada 2022 o 10:48
    Tani, a trwały i pomocny
    Separator kupiłam już jakiś czas temu, z myślą o pomocy przy samodzielnym robieniu paznokci hybrydowych. Od kilku lat sama sobie kładę hybrydę zarówno na dłoniach, jak i stopach i potrzebowałam czegoś, co pomoże mi rozdzielić paluchy przy precyzyjnym malowaniu. Separatory wykonano z mięciutkiej gąbki. Są ładne, estetyczne. Nie rwą się, nie kruszą - służą mi tyle czasu, a nic się z nimi właściwie nie stało. Jedyne "ale" to to, że z biegiem czasu się rozciągają, ale nie na tyle, by wykonanie pedicure było niemożliwe. Tanie, zawsze dostępne w Rossmannie, nie widzę powodu by zmienić je na inne, nie przywiązuję aż takiej wagi do akcesoriów, bardziej interesują mnie lakiery ;)
    PAUNI
    21 czerwca 2022 o 7:35
    Ułatwienie malowania pazów u stóp:)
    Separator wykonany jest z przyjemnego tworzywa, przypominającego piankę. Posiada piękne pastelowe kolorki. Używam go do separowania palców stóp w trakcie malowania paznokci. Świetnie się spisuje również w przypadku wykonywania hybryd pod lampą UV- nie niszczy się przez to. Ogólnie używam jednej pary od wielu lat i w ogóle nie uległ zniszczeniu ani zużyciu. Super niezbędnik jak dla mnie.
  • 19 czerwca 2022 o 12:53
    Gadżet przydatny przy pedicure
    Separator do pedicure kupiłam, ponieważ mój paznokieć z małego palca lubi się ocierać o sąsiada ścierając z siebie świeżo położony lakier. Separator wykonany jest z przeciętnie miękkiej, moze nieco sztywnej, kolorowej gąbki. Jest dla mnie odpowiedniego kształtu bo moje palce się bez problemu tu mieszczą, wiadomo, duzo zalezy od wielkosci stóp, do moich pasuje. Produkt spełnia swoje zadanie i faktycznie teraz nie mam tego problemu z odbijającym się lakierem o drugi palec. Jest to tani, w sumie nie niezbędny, ale czasami przydatny gadżet wielokrotnego użytku. Jeśli ktoś ma bardzo wąskie przestrzenie między palcami może odczuwać lekkie rozpieranie, ale mi to nie przeszkadza. Minus, że gąbka lubi się brudzi co z czasem wygląda niezbyt estetycznie.
  • 18 czerwca 2022 o 18:42
    Po prostu fajny gadzet....
    Na gadzet natrafiłam w perfumerii Rosman, wcześniej używałam po prostu wacików, co nie zawsze się sprawdzało. Opakowanie to zwykła, foliowa i przezroczystej saszetce w środku znajduje się tekturka na której znajdziemy informacje o produkcie oraz 2 sztuki separatora. Produkt z jakiego został wykonany separator to miękka, lateksowa gabeczka, kształtem przypominająca zygzak. Posiada dwa kolory różowy i fioletowy. Separator do stóp jest przydatnym narzędziem, idealnie oddziela palce stóp dzięki czemu malowanie paznokci jest o wiele prostsze. Jest także bardzo plastyczny z zarazem odporny na rozciągnięcia, jest ze mną od jakiegoś czasu i nic się z nim nie dzieje. Minusem są w nim zbyt duże, grube i zle rozstawione końcówki, moje stopy i palce są małe i nie mieszczą się pomiędzy nimi. Czekając na wyschnięcie lakieru niestety bolą palce. Produkt sam w sobie dobrze spełnia swoja funkcję, ale nie wiem czy sięgnę po niego ponownie. W chwili obecnej testuje separator żelowy innej marki. Myślę, iż ten na pewno sprawdzi się lepiej u osób z większymi stopami.