Nivea Hair Care, Straight & Easy, Szampon prostujący włosy falowane i puszące się (stara wersja)

• 14 lipca 2014 o 17:06
    Jak zwykły szampon
    Ładnie pachnie. Przyjemnie i dobrze się pieni. Nie obciąża włosów. Nie powoduje łupieżu. Ale żeby prostował włosy? Jakoś nie zauważyłam. Jak dla mnie jest to normalny szampon . Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie w trakcie
  • 14 października 2013 o 16:59
    Jako szampon - nie, jako odżywka - tak
    Mam włosy proste, jednak czasem zdarzy się, że końcówki mi odstają na różne strony i pomyślałam, że może ten szampon temu zapobiegnie, by nie niszczyć włosów prostownicą. Podziałało, ale jedynie to. <b>Zalety:</b> - dobrze się pieni, - prostuje moje lekko odstające końcówki, - wydajny, - dostępność, - cena. <b>Wady:</b> - <u>włosy po umyciu tym szamponem wyglądają gorzej niż przed umyciem!</u> Są strasznie obciążone i wyglądają na tłuste, jakby były niemyte przez miesiąc, - SLS w składzie, - zapach. Ten szampon można używać jako odżywkę (omijając skórę głowy), ponieważ spełnia właśnie takie funkcje. Wygładza włosy i są łatwe w rozczesywaniu, w związku z czym szampon nie musiał od razu wylądować w koszu, ponieważ używałam go wtedy, gdy zabrakło mi odżywki. Używam tego produktu od: 2010 r. Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 września 2013 o 22:35
    beznadziejny
    Kupiłam go, bo nie było nabłyszczającego, a ten miał na odwrocie napisane, że nabłyszcza, no i liczyłam na wygładzenie, bo moje włosy czasem się puszą. No i wygładza, aż za bardzo :/ Właściwie szampon ten nie ma dla mnie żadnych plusów, a jeśli chodzi o minusy, to: - zapach - nie podoba mi się, jest męczący, znacznie gorszy od innych, nie mówiąc o Diamond Gloss, który uwielbiam, - wydajność - zużył się bardzo szybko, mimo że mocno się pieni, a cena nie jest bardzo niska jak za taką pojemność, tym bardziej jakość, - obciaża włosy i przetłuszczają się w ekspresowym tempie, już na drugi dzień, a to nigdy nie był mój problem, poza tym włosy są jakby brudne, coś jak umyte samą wodą (choć efekt ten pojawia się dopiero po jakimś czasie) i mam wrażenie, że łapią brud z otoczenia, - chyba najgorsze - swędzi mnie po nim głowa. Nie jestem alergikiem i myślę, że to wina napakowania chemii, choć właściwie mam takie wrażenie, jakbym zamiast myć włosy, nasmarowała je i skalp kremem :/ Uczucie jest paskudne, jakbym miała bardzo tłustą i zanieczyszczoną skórę głowy i dlatego swędzi. Pierwszy raz mam coś takiego, więc uważam ten szampon za straszliwy bubel Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: kończę 1 małe
  • 9 stycznia 2013 o 14:34
    Ładny zapach, nic poza tym
    Plusy: 1. Zapach piękny, intensywny i trzyma się bardzo długo 2. Łatwo się spłukuje 3. Dobrze się włosy rozczesują 4. Wydajny Minusy: 1. Wywołuje łupież 2. Nie PROSTUJE włosów 3. Włosy tak czy siak się puszą 4. Nie zapewnia tego, co jest napisane na opakowaniu Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 15 marca 2012 o 19:49
    Nie za dobry
    Moje włosy są bardzo puszące się, gęste i grube. Kupiłam ten szampon aby mi się te włosy mniej puszyły. Ale ten szampon nie zrobił praktycznie żadnej różnicy, może trochę lepiej się rozczesywały ale nic nie dawał, i powodował mi łupież ! . A 2 gwiazdki za to że jest wydajny i się dobrze pieni i troszkę to moje puszenie znikało ale później miałam po nim łupież . Używam tego produktu od: 4/5 miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcje 1 (ale już go nie używam)