Maybelline New York Expert Wear Duo (Podwójny cień do powiek)

• 20 grudnia 2010 o 19:10
    nie mogę szczególnie pochwalić za nic
    Cieni tych używałam ponad 2 lata temu, ale do dziś pamiętam je jako wielkie rozczarowanie. Miałam 2 zielenie. Nie wiem, może rozpuściły mnie cienie firm z wyższej półki a może po prostu trafiłam na felerną partię (ale kupiłam je w sklepie w Stanach, a nie na jakimś bazarku ani allegro) - tak czy siak, po miesiącu prób użerania się z nimi cienie wylądowały w koszu. Szukałam w każdym razie godnego następcę mojego ukochanego, wycofanego ze sprzedaży zielonego cienia Bourjois. Po pierwsze, te cienie były bardzo twarde i nieprzyjemne w aplikacji. Jak już jakiś cudem udało mi się je nałożyć na pacynkę (twarde!), to kolor jaśniejszego zielonego (taki seledyn) był transparentny, prawie niewidoczny, natomiast ciemniejszego zielonego aplikował się jakoś tak... plackami koloru (placek jasniejszy, placek ciemniejszy). Pigmentacją więc też nie byłam zachwycona. O stopniowaniu koloru nie było mowy, cieniowanie z nimi to jakaś kpina. Na koniec - jak dla mnie były totalnie nietrwałe. Jako ciekawostkę podam, że wraz z tymi cieniami zakupiłam cień pojedynczy z tej samej serii (kolor cielisty) i tamten był przynajmniej przyzwoity, ale te podwójne cienie - to tragedia. Może ich poczwórne cienie są innej jakości, jednak to konkretne duo jest zdecydowanie niewarte polecenia. Już zdecydowanie lepsze są cienie firmy My Secret albo Sensique (a cena nie do porównania). Połowę gwiazdki dodaję za wybór kolorów, wydajność i za to, że się nie osypują (chociaż to byłby naprawdę wyczyn, gdyby tak "kamienne" w swojej konsystencji cienie się osypywały). Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: wyrzucone napoczęte pierwsze
  • 17 sierpnia 2009 o 20:17
    Nie dla mnie...
    Wybrałam zestaw kolorystyczny 60 Ocher Ocre (jasny złoty beż/czekoladowy brąz). Cienie są dość dobrze napigmentowane, o aksamitnej i delikatnie pudrowej konsystencji. Idealne do makijażu dziennego. Jednakże w miarę upływu czasu tracą na intensywności koloru. Pod względem trwałości również nie zachwycają. Używam tego produktu od: około roku Ilość zużytych opakowań: 1: 60 Ocher Ocre
  • 25 lutego 2009 o 21:08
    Ot, taki sobie
    Cienie męczę już od roku, posiadam wersję jasny beż i brąz. Kolorki same w sobie nie są złe, denerwuje mnie jednak wygląd samego pudełka, które w ogóle nie przypadło mi do gustu. Aplikator jest w porządku. Cienie po niedługim czasie schodzą z powieki. Ogólnie, nie polecam.Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 25 lutego 2009 o 20:29
    Godne polecenia
    Mam zestaw niebieskich cieni Jedyne co mi w nich nie pasuje to aplikator. Cienie maja ładny kolor, długo się utrzymują na powiece. Łatwo je zmyć. Opakowanie jest poręczne, zmieści się w każdej kosmetyczce. Polecam:) Używam tego produktu od miesiąca Ilość zużytych opakowań:1
  • 14 stycznia 2009 o 23:01
    porządny cień
    Więc tak... Mam poczwórną paletkę- różowy&różowy perłowy + liliowy&fioletowy. Generalnie różowego miałam w ogóle nie dotykać, zależało mi tylko na fioletowym, reszta do użytku mojej mamy:) Spróbowałam jednak i różu, okazało się, że nie jest taki mdły, jak większość używanych wcześniej przeze mnie. Cienie są bardzo wytrzymałe, naprawdę. Nakładam je przed wyjściem do szkoły (ok.7 rano), kiedy wracam wyglądają nadal bez zarzutu (ok.15-16).Dopiero pod wieczór gromadzą się w załamaniu powieki. Jeszcze jedno. Mam dość wrażliwe oczy, dużo kosmetyków je podrażnia. Te cienie nie dają żadnych skutków ubocznych:) Cena jest ok, no i jeszcze dodali pacynki. Ogólnie b.pozytywnie. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego