Nuxe Émulsion Étincelante Soin Éclat Douceur (Rozświetlająca pielęgnacja dla skóry normalnej, matowej i wrażliwej)

• 23 listopada 2011 o 8:24
    Nie mój typ
    Gdybym od tej emulsji rozpoczęła swoją przygodę z Nuxe, to niestety nie byłoby innych zakupów. Emulsję kupiłam na promocji za połowę ceny i do teraz, już po jej zużyciu mam wąpliwości czy była świeża. Szczególnie, że zapach był wątpliwy, taki jakiś zjełczały czy co...Jeżeli chodzi o samo działanie to niestety nie ma żadnych spektakularnych efektów, powiem wiecej wydaje mi sie, że mnie nawet po niej wysypywało, chociaż ze składu nie wyczytałam żadnych komadogennych substancji.Opakowanie wygodne i eleganckie. Jednak biorąc pod uwagę regularną cenę nie wyobrażam sobie płacić tyle za tak nieskuteczną emulsje.Jedynie z plusów mogę jeszcze dodać konsystencję i wchłanialność, ale to nadal za mało. Odradzam.
    monada
    19 listopada 2008 o 20:27
    bardzo, bardzo przeciętny
    Na fali zachwytów Nuxem zakupiłam. Niestety znów zawiodłam się... Ale od początku. Opakowanie poręczne, higieniczne i całkiem eleganckie, ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości emulsji. Lekka konsystencja ładnie rozprowadza się po skórze. W kwestii nawilżenia mam pewne wątpliwości. Na początku wydawało się, że i owszem nawilża, potem jednak skóra trochę przesuszyła się. JEśli chodzi o rozświetlenie to jest baaardzo mało widoczne. Absolutnie nie zredukował oznak stresu lub zmęczenia. Podsumowując, stan skóry nie poprawił się, pogorszyło się jej nawilżenie. Bardzo, bardzo przeciętnie... Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1
    Kamlisa
    27 czerwca 2008 o 18:23
    miła i tylko miła
    Lubie kosmetyki nuxe, mam cere normalną, bezproblemową, raczej matowa - czyli powinnam byc grupa docelową ;) Opakowanie łądne, wygodne, higieniczne. zapach dośc intensywny, dla mnie przyjemny. Kremowa barwa, konsystencja lekka, dobrze sie rozprowadza. Nawilza w miarę przywoicie. Rozswietlenie bardzo delikatne. Właściwie trudno mi powiedziec, czy stan mojej skóry sie poprawił, czy po prostu nie pogorszył... Emulsja dostałąby 4 *, gdyby nie mała wydajnośc. Owszem, jestem kosmetycznym niszczycielem i zuzywam mazidła wszelakie dośc szybko - ale nuxe pobila rekordy ;) Tym bardziej, że uzywałam jej 1-2 razy dziennie, nie 5 ;) Trudno mi powiedziec, na ile dokładnie mi starczyla, ale dzis bardzo sie zdziwiłam - koniec...Niestety - przewidziec sie tego nie da, bo opakowanie nie jest przezroczyste... Używam tego produktu od:nie pamietam, 3-4 tygodnie Ilość zużytych opakowań:1
  • 10 grudnia 2007 o 15:21
    Bez rewelacji
    Na samym początku napisze, ze mam cerę sucha, wiec używałam tej emulsji na krem nawilżający, ponieważ stosowana samodzielnie nie nawilżała mojej cery odpowiednio i mialam po niej przykre uczucie ściągania. Ja niestety nie zachwycę sie ta emulsja. Rozświetlenie- owszem, ale słabe i małowidoczne. Bynajmniej nie zredukowała u mnie śladów zmęczenia, a tego, chociaż w niewielkim stopniu, spodziewałam sie po niej. Uważam ta emulsje za bardzo, bardzo przeciętną. Opakowanie wygodne, z higienicznym dozownikiem. Używam tego produktu od: 3 miesiecy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze i ostatnie
  • 28 listopada 2007 o 17:21
    Oceniam na 4.00
    Kupilam ta emulsje jako krem na dzien, zeby rozswietlic swoja cere ktora jest raczej szara, zmeczona, no i te podkrazone oczy.. Podstawowe zadanie, czyli rozswietlanie, emulsja spelnia bardzo dobrze. Nawet jeszcze lepiej nalozona na noc - opuchlizna i podkrazenie zmeczonych oczu znika, cera jest jasniejsza, bardziej rowna. Drobinki masy perlowej faktycznie rozswietlaja skore - ale na mojej bardzo bladej twarzy wyglada to raczej jak blyszczaca sie cera, niz efekt zamierzony. Polecalabym raczej do cery ciemniejszej. Kolejna zaleta jest to, ze, mimo mocnego zapachu emulsji, moja skora nie jest podrazniona. A czesto zaczerwienienia pojawialy sie nawet po kosmetykach takich firm jak Vichy, lub La Roche Posay. Niestety, emulsja ma tez wady, dla mnie dosc powazne. Po pierwsze, wymienione juz blyszczenie - jesli ktos marzy o idealnie matowej twarzy, zawiedzie sie. I niestety, sama emulsja jest dla mnie zbyt uboga - moja przesuszona cera jest po niej wciaz sciagnieta i sucha. Podsumowujac: jestem zadowolona z dzialania, kiedys na pewno jeszcze ja kupie. Ale tylko wtedy, kiedy znajde na tyle dobry krem, zeby moc go z nia wymieszac i nawilzyc twarz :)Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 0,5