Tak, jak napisałam wcześniej w recenzji jego odpowiednika na noc- krem kupiłam na Allegro za 30 zł z czystej ciekawości, bo nie znałam wczesniej kosmetyków Oriflame. Dla mnie okazał się doskonały!
Tak jak trafnie określiły moje poprzedniczki ma leistą, miękką, maślaną konsystencję, biały kolorek i delikatny zapach. Nie jest toporny w nakładaniu- rozprowadza się bezproblemowo, z dobrym poślizgiem. Nie wchłania się do całkowitego matu, ale nie zgadzam sie z zarzutami, że się " świeci". Dobrze nawilża, moja skóra nie domagała się większej ilości, skóra robi się gładsza i miększa. Znikają drobne załamania. Reasumując- dobry, solidny krem. Teraz jestem ciekawa jego bardziej udoskonalonej wersji ecollagen 3D.
Używam tego produktu od: Używałam przez 3,5 miesiąca pół roku temu
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
Nie znałam wczesniej kosmetyków Oriflame, zestaw kremów na dzień i na noc Ecollagen dostałam od koleżanki na imieniny i o dziwo dla mnie okazały się strzałem w dziesiątkę. Już na samym początku, bardzo spodobał mi się słoiczek- szklany, elegancki, solidny z zieloną nakrętką, jest prawdziwą ozdobą mojej półki w łazience. Sam krem ma gęstą, ale jak stwierdziła poprzednia recenzentka leistą konsystencję i delikatny, prawie niewyczuwalny zapach. Dobrze się rozprowadza, dobrze wchłania nie pozostawiając połysku. Świetnie nawilża, moja dość kapryśna cera i suche policzki nie domagają się kolejnych porcji, koi i łagodzi- nakładałam go też na podrażnioną morskim słońcem buzię. Ładnie wygładza, twarz jest miękka, gładka, zmarszczki jakby mniej widoczne. Cena w katalogu jest dość wysoka ( chyba ok 79 zł), ale na Allegro można kupić zdecydowanie taniej. Bardzo polecam:)
Używam tego produktu od:2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
Dziwny krem. Gęsty, ale taki dosyć lejący. Całkiem nieźle nawilża i odżywia, ale jest taki dziwnie śliski, zostawia błyszczącą powłokę na twarzy, która to straaasznie wolno wsiąka w skórę. Drażniło mnie to bardzo i utrudniało wykonania makijażu - o ile podkład nakładało sie całkiem przyjemnie, o tyle już nałożenie samego pudru sypkiego lub mineralnego na twarz było dla mnie niechigieniczne, ponieważ miałabym brudny cały pędzel od tego kremidła. Można było ew. przyłożyć chusteczkę higieniczną i zdjąć tą tłustośc z twarzy, ale nie tego oczekuje się po kremie za takie pieniadze. Tak wiec jestem co do jego oceny niezdecydowana ;)
Używam tego produktu od: ponad trzy miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1