Sephora Vanille Creme Brulee EDT

Izuszka
    24 grudnia 2012 o 10:58
    Najulubieńsiejsza
    Uwielbiam słodkie zapachy jedzeniowe i szaleję za waniliowymi nutami, tą perfumetkę podpatrzyłam lata temu u koleżanki i powalił mnie ten zapach! Ciepłe, zmysłowe, waniliowo karmelowe tony są fenomenalne, słodycz nie jest bardzo nachalna, przypuszczam że długie używanie tego zapachu spowodowało, że momentami przestaję go już czuć na swoim ciele, co nie zmienia faktu że zapach utrzymuje się nieźle i na drugi dzień dalej czuje go na ubraniach, choć po kilku godzinach od użycia traci na intensywności. Czy jest wydajny? Ciężko mi powiedzieć bo często zapominam się nim psiknąć, jednak jak na szaloną pojemność 10ml to trzyma sie całkiem nieźle. Zazwyczaj kupuje je na promocjach po 10zł, uważam że cena 20zł jak za taką ilość jednak trochę boli ;p Mam kilka opakowań w zapasie, ale mam ochotę spróbować jeszcze czegoś innego ;) Używam tego produktu od: 4lat Ilość zużytych opakowań: 3 w trakcie
    Zanthia
    6 czerwca 2012 o 23:32
    cukier z prawdziwą wanilią
    Jako, że nastąpiły przeceny w Sephorze na ich kolekcję kąpielową, rzuciłam się obwąchiwać ich produkty, do których zwykle mnie nie ciągneło. Zgarnęłam prawie całą kolekcję czekoladową, ale do koszyka wpadła mi i ta perfumetka, bo uwielbiam Creme Brule, a tester pachniał karmelowo. Karmel to nie jest, jak się okazało na spokojnie w domu - raczej cukier waniliowy, taki prawdziwy, troszeczkę drapiący. Zapcha jest prośćiutki, niewymagający, ale uroczy i jadalny. Troche kojarzy mi się z perfumami Vampire\'s Love z Essence - to ta sama półka i jakości i przyjemności. Lekko, łatwo, tanio, miło. Chyba tyle :) Jeden minus to to, że bezposredni po aplikacji wyrażnie czuc przez chwile alkohol na skórze. Używam tego produktu od: ?? Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
    Khadaki
    9 lutego 2012 o 14:10
    Nawet, nawet, ale...
    Dostałam ją w prezencie bardzo dawno temu, schowałam gdzieś głęboko i zapomniałam o niej zupełnie. I zupełnie niedawno szukając czegoś w owym kuferku, do którego zapakowałam perfumetkę znalazłam ją i postanowiłam wypróbować. Opakowanie: Bardzo fajne, małe i poręczne. Idealne do małej torebeczki. Flakonik jest poręczny i dość solidny. Jest to plastik, porządny więc nic nie powinno stać się z nią w torbie. Zapach: Osobiście, gdybym sama miała ją kupić, nie wiem czy zdecydowałabym się akurat na ten zapaszek. Troszkę za słodki, przynajmniej na początku, później, gdy zapach nieco łagodnieje jest ok. Właśnie taki lubię. Słodki jednak nie tak intensywny jak na początku, zaraz po aplikacji. Zapach kojarzy mi się bardzo słodko: troszkę karmel, troszkę wanilia. Trwałość: Zapach jest bardzo trwały według mnie. Przebrnęłam już przez wiele zapachów od tych z niskiej półki po wysoką i muszę przyznać, że trwałość jest taka jaka powinna. Skrapiając się podczas szykowania na imprezę rano moje ciuszki nadal roztaczały wokół siebie przyjemny aromat. Wydajność: Nie wiem na ile wydajna jest ta pefrumetka, bo użytkuje ją od niedawna, jednak wiadomo, że im trwalsze tym rzadziej trzeba robić jakieś "poprawki" zapachowe. Cena: Normalna. 16zł nie jest duża. Używam tego produktu od: Tygodnia Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
    Nue
    26 marca 2011 o 19:39
    Choinka do samochodu
    Płaski, wstrętny ulep, w dodatku ohydnie chemiczny. Uwielbiam słodkie zapachy, ale ten jako żywo skojarzył mi się z choinkami zapachowymi o zapachu syntetycznej wanilii, które wywołują u mnie odruch wymiotny i zawroty głowy. Nie, nie, nie, szkoda kasy. Używam tego produktu od: nie używam! Ilość zużytych opakowań: na szczęście tylko testowe psiknięcie w perfumerii
    Summer
    24 października 2010 o 18:35
    Słodko, słodko
    Nigdy nie jadłam creme brulee, ani nawet nie wąchałam, ale jeśli jest takie, jak perfumetka Sephory, to tuszę, że bardzo bym je polubiła. :D Zapach jest maksymalnie słodki i ulepny, nieskomplikowany i jednostajny, ale - paradoksalnie - to jego zalety! Powiedziałabym, że jest w nim coś bezczelnego. Miło jest pachnieć jak deser, szczególnie w jesienne i zimowe dni. W zasadzie uważam, że nadaje się tylko na chłody; latem czy nawet wiosną chyba bym od niego padła. ;) Zaskoczył mnie trwałością, wokół siebie czuję go kilka godzin, a przytykając nos do nadgarstka, nawet po 12 godzinach. O flakonie nie ma co mówić, bo go nie ma; jest wygodna "probóweczka" do torebki. Używam tego produktu od: 3 tyg. Ilość zużytych opakowań: trochę pierwszego Troszkę obniżam ocenę, bo przy dłuższym używaniu stwierdzam, że zapach jednak jest trochę sztucznawy i męczący. Ja lubię wanilię w takim wydaniu, w jakim występuje np. w serku homogenizowanym albo jogurcie, taką delikatną, miękką i puchatą, a tutaj mamy do czynienia z wanilią bardziej zadziorną i chropowatą. A może owa chropowatość to jednak nie wanilia, a palony cukier, który jest przecież składnikiem creme brulee... ? :confused: Tą właśnie nutę czuję najbardziej, choć otoczenie rozpoznaje bezbłędnie, że ma być wanilia...