Przeciętna...
Jeśli o bazy chodzi, to mam rozeznanie w temacie, ponieważ było ich trochę.
Dłuższy czas stosowałam bazę od Dax Cosmetics, ale żądna nowych przygód testowałam bazy Paloma, Deni Carte, Soraya, firmowe bazy perfumerii Douglas i Sephora. Każda z nich w większości przypadków spełniała swoje zadanie, ale poza tym nie robiły nic więcej.
Na dłużej zatrzymałam się przy bazie Lirene i to właśnie jej pozostanę wierna.
Drogie bazy, jak ta od YSL i te ze średniej półki cenowej, jak właśnie Gosh- testuję z czystej ciekawości.
Baza Gosh, jest tylko jedną z wielu, jakie stosowałam i na pewno nie skuszę się ponownie na jej zakup.
*EFEKTY: skóra jest należycie przygotowana na nałożenie podkładu. Jest lekko wygładzona i dość matowa przez chwilę. Podkład rozprowadza się dość łatwo
*KONSYSTENCJA: baza jest silikonowa, ale mam nieco inne odczucia, ponieważ bardziej przypomina mi lekki krem. Baza jest bezbarwna, bardzo lekka i niestety mało wydajna, bo, żeby coś poczuć na skórze, trochę trzeba jej nałożyć- więcej niż w przypadku bazy Lirene.
*MAT: to akurat najważniesze w bazach. Zależy mi, żeby skóra była idealnie matowa przez wiele godzin, żeby jak najdłużej uniknąć efektu błyszczenia i tutaj tego doszukać się nie mogę. Baza tylko na początku matuje skórę, już po godzinie skóra wraca do równowagi i świeci się.
*OPAKOWANIE: dozownik się nie zacina, opakowanie jest estetyczne wizualnie, napisy się nie ścierają, ale wiadomo, że bazę w końcowej fazie ciężko wycisnąć i na pewno nie da się rozciąć opakowania, żeby wydobyć resztki.
Podsumowanie:
Baza robi to, co powinna, czyli wygładza, bez problemu można nałożyć podkład na twarz, nawet dość toporny i tępy w rozsmarowywaniu, ale nie robi nic poza tym, bo nie matuje dobrze i długotrwale, absolutnie nic nie ukrywa, nie wypełnia linii mimicznych- jak to obiecuje producent, oraz nie sprawia, że twarz jest perfekcyjnie gładsza. Nie jest typowo silikonowa jak lubię.
Do tego przedziału cenowego można znaleźć coś lepszego np. bazę Lirene.
Używam tego produktu od: kilku m-cy
Ilość zużytych opakowań: męczę 1