Blau Farma Atopra, Emulsja z linii specjalistycznych produktów do skóry atopowej (stara wersja)

• 11 marca 2012 o 15:15
    Stale go używam
    Jestem atopikiem. Skórę mam straszną, piekącą swędzącą, suchą itp. Tego żelu używam cały czas, jest dość tani jak na kosmetyki do skóry atopowej. Zresztą bardzo trudno dobrać do tego typu skóry jakiś balsam. Ten jest lekki, łatwo sie rozsmarowuje, szybko wchłania, świetnie nawilża i w ogole same plusy. Jest porównywalnie dobry z Balsamem La roche Lipikar, który kosztuje ponad dwa razy tyle. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: Trudno policzyć, jakoś koło 10
    flo55
    6 grudnia 2011 o 15:39
    bardzo dobra
    justapo chyba jest z konkurencyjnej firmy, bo jest odwrotnie niz pisze - bo to jest najlzejsza i szybko nawilzajaca emulsja jaka znam, a skore zwlaszcza na rekach i nogach mam skrajnie sucha z natury. inne plusy - b. wydajna, b. latwo sie wchlania, nie lepi sie, jest mila w dotyku skora, nie tlusta, znosna cena minusy - nie dziala dlugotrwale, ale nic chyba tak nie dziala. pare razy probowalam czegos innego i zawsze wracam do tej.
  • 12 marca 2010 o 12:23
    OK
    Wypróbowany na mnie i na moim synku. Zacznę od niego: Młody ma skórę z ogromną tendencja do przesuszenia (jest alergikiem). Jak do tej pory używałam dla niego najróżniejszych kosmetyków drogeryjnych z lepszym lub gorszym skutkiem- chociaż skórka jego zawsze dość daleka była od ideału. Dermatolog na ostatniej wizycie poleciła nam atoprę no i muszę powiedzieć, że działa, naprawdę działa. Skóra małego zmieniła się po tej emulsji diametralnie, jest mięciutka, rewelacyjnie nawilżona, bez żadnych zaczerwienień. Z ciekawości posmarowałam się sama tą emulsją, chociaż w zasadzie nie miałam zastrzeżeń co do stanu mojej skóry i muszę powiedzieć, że u mnie również jednak dało się zauważyć różnicę- teraz od kiedy stosuję atoprę stan mojej skóry jest lepiej niż dobry. Należy tylko uważać żeby nie przesadzić z ilością, bo jeśli nałożymy za dużo skóra faktycznie dusi się pod tym balsamem. Używam tego produktu od:1 miesiąc Ilość zużytych opakowań:1
    justapo
    5 marca 2009 o 8:18
    masakra!
    Nie, nie i jeszcze raz nie!!! Rzadko kiedy tak żałuję zakupu, ale w tym przypadku tak właśnie jest. Mam problem z suchą skórą, która ma tendencję do atopii. Po każdym myciu swędzi, piecze, jest bardzo wysuszona i napięta. Postanowiłam metodą prób i błędów dobrać sobie odpowiedni kosmetyk, ale ten odrzucam bez zastanowienia. Po posmarowaniu (niezbyt dobrze rozprowaza sie na skórze) miałam wrażenie, jakbym posmarowała się woskiem!! Miałam uczucie, że moja skóra sie pod tym balsamem dusi!! Ale dzielnie postanowiłam odczekać około godziny.....po tym czasie piżama po prostu przyklejała mi się do skóry, ciało się kleiło. Nie dałam rady i zmyłam ją z siebie. Nigdy więcej!! Ale przy okazji odkryłam coś dobrego - mydło do mycia Oillan (OceanicAA) w kostce. Rewelacja. Używam tego produktu od: 1 dzien Ilość zużytych opakowań:..
  • 8 września 2007 o 11:38
    the best!!!
    produkt dość nowy na rynku. Jest świetny, doskonale się wchłania, wręcz perfekcyjnie nawilża. Lepiej niż większość zagranicznych droższych preparatów. Stosuję codziennie, ale już po pierwszym razie widać było pozytywne działanie. Moja Mama, która ma kło[poty z suchą I łuskowatą skórą na łydkach jest również emulsją atopra zachwycona, wreszcie probklem zniknął. Doskonała konsystencja, wchłanianie i działanie. Wydajny. Polecam Używam tego produktu od: 2 miesi ecy Ilość zużytych opakowań: 2