Perfecta Mama, Intensywny preparat przeciw rozstępom
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
3 hity!
Specjalistyczny, intensywnie działający preparat przeciw rozstępom, polecany szczególnie dla kobiet ciężarnych (od 4. miesiąca ciąży) oraz w okresie karmienia piersią. Zaawansowana technologia i starannie dobrane, naturalne składniki gwarantują szybkie i skuteczne, a zarazem całkowicie bezpieczne dla dziecka działanie. Balsam zawiera skoncentrowane wyciągi z Centella asiatica i Boskiej Trawy, które zapobiegają pojawianiu się rozstępów, a także redukują długość, głębokość i widoczność rozstępów już istniejących. Witaminy E-C-F i olejek ze słodkich migdałów wzmacniają skórę oraz zwiększają jej elastyczność i podatność na rozciąganie. Ponadto aksamitnie miękka konsystencja, delikatny zapach i doskonała wchłanialność sprawiają, że stosowanie preparatu jest prawdziwą przyjemnością.
Skład: wyciąg z Centella asiatica, wyciąg z Boskiej Trawy, olejek ze słodkich migdałów, witaminy E, C i F
Skład: qua, Caprylic / Capric Triglyceride, Hydrogenated Poly-1-Decene, Glycerin, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Glyceryl Stearate, Steareth-25, Ceteth-20, Stearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Paraffinum Liquidum, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract, Darutoside, Ammonium Acryloyldimethyltaurate / VP Copolymer, Carthamus, Tinctorius Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Linoleic Acid, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, BHA, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitrpropane-1,3-Diol, Parfum. (24.08.2012)
Cena: 23zł / 150ml
/e/
Kosmetyk przyjemny w użyciu:
+ lekka konsystencja
+ ładnie nawilża i wygładza
+ przyjemny zapach ( moim zdaniem)
+ szybko się wchłania i łatwo rozprowadza po skórze
+ likwidował uczucie napięcia skóry
Jeden wielki minus
- produkt przy stosowaniu raz dziennie wystarczył mi na około 3 tygodnie, w porównaniu z innymi kosmetykami, które też fajnie natłuszczają wygląda to baldo
Wniosek, na razie wracam do oliwki z baby dream.
Używam tego produktu od: 3 tygodni
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Plusy:
-cena ok.15 zł
-zapach bardzo przyjemny i delikatny
-dodatkowo nawilża skórę
-świetnie się rozprowadza
Minus:
-ja go używałam 2 razy dziennie i skończył mi się po 4 tygodniach nie umiem stwierdzić po tak krótkim czasie czy on mi pomógł bo to jest dopiero 4 miesiąc ciąży i na razie zapobiegam rozstępom,ale krzywdy na pewno nie zrobił :)
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Używałam tego balsamu od początku 3 miesiąca ciąży, na brzuch, piersi i pośladki. Stosowałam go kilka razy dziennie i przy nakładaniu kolejnych warstw nie rolował się.
Balsam ma lekką, prawie lejącą się konsystencję. Powiedziałabym, że przypomina bardziej lotion niż balsam. Zapach delikatny, jednak to co już jedna z dziewczyn zauważyła, z moim PH skóry nie współgra i pozostawia po paru godzinach nieprzyjemny zapach na ubraniach. Wchłania się całkowicie w ekspresowym tempie i nie pozostawia żadnej powłoczki.
Skóra po użyciu jest nawilżona.
Wyciskanie balsamu jest przyjemne, bo tubka jest miękka, dzięki temu do samego końca można zużyć ten produkt. Niestety jeżeli chodzi o wydajność, to klapa, bo jedno opakowanie wystarczyło mi zaledwie na niecały miesiąc. Nie wiem jakim cudem, jednej z recenzentek wystarczyło jedno opakowanie na całą ciążę. Prawdopodobnie przez lekką konsystencję stosowałam go w większej ilości.
Cena jak za tak lekki balsam trochę za wysoka, dobrze, że często można spotkać go w promocji.
Nie wrócę do tego balsamu ze względu na ten zapach, który się utrzymuje na ubraniach. Gdyby nie to, to na lato konsystencja tego balsamu była by odpowiednia.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 szt
Używam go odkąd w wyniku szybkiego wzrostu nabawiłam się rozstępów na biuście około 6 lat temu. Do tej pory stosowałam go 1-3 razy dziennie i byłam zadowolona z efektów. Systematyczność to w tym przypadku połowa sukcesu :)
Produkt:
+Uelastycznia skórę
+Sprawia że wygląda zdrowo i promiennie
+Likwiduje uczucie wiotkości i napięcia które nie daje żyć odkąd w ramach eksperymentu odstawiłam preparat
+Nawilża i odżywia
+Skóra jest gładka i mięciutka w dotyku
+Delikatny zapach który postawia lekką nutkę na skórze przez cały dzień
+Bezsmakowy
+Cena idzie w parze z wydajnością (używam tylko na biust i czasami na brzuch)
-Ma pewną wadę a mianowicie gdy wchłonie się w ubrania naprawdę cuchnie. Nie wiem czy jełczeje czy to sprawka sił nadprzyrodzonych ale nadają się tylko do prania. Uciążliwe jest pranie stanika/góry od pidżamy po jednym użyciu. Zabieram gwiazdkę :(
-Ostatnio mam problemy z jego dostępnością (?)
Reasumując dobry produkt który pielęgnuje i pomaga w walce z powstawaniem nowych niespodzianek. Zapachowy pogromca koszulek i staników. Bez niego moja skóra cierpi i sprawia problemy. Idę się z nim przeprosić! ;) Polecam!
Używam tego produktu od: 6 lat
Ilość zużytych opakowań: Całe mnóstwo
Skuszona promocją w rossmanie kupiłam jedno opakowanie, które starczyło mi na cały okres ciąży. Smarowałam nim głównie brzuch i piersi. Na początku też uda i pośladki ale zmęczona już samą kąpielą czy prysznicem ograniczyłam się tylko do brzucha. Nie mam rozstępów po ciąży na brzuchu ale już na pośladkach i udach mam wiele drobnych. Nie wiem czy brzuch cudownie ocalał od rozstępów dziki temu produktowi czy też dlatego, że od 13 roku życia intensywnie trenuję mięśnie brzucha.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: jedno
Nie oszukujmy się żaden krem nawet za 200zł nie sprawi że nie pojawią się rozstępy gdyż są one uwarunkowane w dużej mierze genetycznie, zależy to też od przyrostu masy ciała ,diety itp. Kremy działają tylko w wierzchniej warstwie skóry a rozstępy powstają głębiej.
Te kosmetyki mają za zadanie uelastycznić ,wzmocnić skórę na rozciąganie ,nawilżyć.
Perfecta Mama jak dla mnie sprostała temu zadaniu.
Dobrze nawilża skórę, szybko się wchłania, ma odpowiednia konsystencje.
Boski zapach który uwielbiam:)
Wygodna tubka. Cena w promocji 17zł.
U mnie też zapobiegała swędzeniu .
Stosowanie tego kosmetyku nie uchroniło mnie od rozstępów ale jest ich niewiele i są dość małe
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: dwa
Leguralne stosowanie bardzo pomaga, wydaje mi sie ze delikatnie nawet ujedrnia skóre z czego jestem szalenie zadowolona. Ślicznie pachnie. Polecam do codzienniego stosowania,dopiero wtedy mozna zobaczyc jakies efekty!
Używam tego produktu od: 5 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: wciągu pierwszego
Stosowałam go w ciąży i nie jestem zadowolona. Pod koniec ciąży pojawiły mi się rozstępy, które były bardzo widoczne. Po ciąży również nie poprawił ich wyglądu. Jak dla mnie to zwykły balsam do nawilżenia. Zapach dosyć dziwny, bardzo przeszkadzał mojemu mężowi. Plusów nie zauważyłam.
Używam tego produktu od: w ciąży i po niej
Ilość zużytych opakowań: jedno
Stosowałam tylko ten kosmetyk, także nie mam porównania, ale u mnie spełnił swoją rolę.
Ładny zapach, zachęcające opakowanie, dobrze się wchłaniał, wydajny.
Używam tego produktu od: w okresie ciąży
Ilość zużytych opakowań: dwa
Stosowałam w ciąży kilka kosmetyków na rozstępy więc mam porównanie. Moim zdaniem jest to kosmetyk dla skóry kobiet, które nie mają tendencji do rozstępów, raczej jest to bardziej balsam, który akurat nadaje się dla przyszłych mam.
Plusy:
+ Przyjemna szybko wchłaniająca się konsystencja
+ nie pozostawia tłustego filmu na skórze
+ przyjemny niedrażniący zapach
+ zapobiega swędzeniu skóry
+ nie powstały mi nowe rozstępy, ale na już istniejące nie ma jakiegokolwiek działania
Minusy:
- za słabe nawilżenie - stosowanie tego kosmetyku dwa razy dziennie nie daje zadowalającego efektu
- niespecjalnie zwiększa elastyczność skóry
- jak już wcześniej pisałam na istniejące rozstępy nie ma działania
- mała wydajność
Za te pieniądze wolałam stosować krem z ziaji mamma mia
Używam tego produktu od: używałam trzy tygodnie
Ilość zużytych opakowań: jedno całe
UWAGA : Podobnie jak w przypadku kosmetyku antycellulitowego tej firmy, zostało zmienione i opkowanie i nazwa - od tej pory produkt nazywa się "SPECJALISTYCZNYM SERUM PRZECIW ROZSTĘPOM". Razi mnie nieuzgodnienie rodzaju nijakiego poniżej, gdzie czytamy : "zwiększający" (a nie zwiększające) elastyczność skóry". No ale to już może moje zboczenie zawodowe... W każdym razie pomimo zmiany szaty graficznej i stylu marketingowego, skład w przeciwieństwie do dizajnu pozostał ten sam - sprawdziłam.
A więc serum tego czy preparatu, używałam w końcówce ciąży, wyłącznie na brzuch. Przy czym zaznaczyć muszę, że rozstępy są generalnie sprawą genetyczną i ja ich po prostu na brzuchu NIE MAM. Kosmetyk jest przyjemny, posiada delikatny zapach (uwaga, pozostawał mi na sukienkach i spódnicach), szybciutko się wchłaniał, ładnie nawilża skórę. Myślę, że podobnie zadziałałby każdy lepszy balsam do ciała... Mam mimo wszystko cichą nadzieję, że działa profilaktycznie i że zapobiegnie powstawaniu roztępów PO ciąży, kiedy sylwetka będzie wracać do swoich właściwych kształtów ;)
Używam tego produktu od: 2 miesiące używany 1x dziennie
Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
Stosowałam ten krem profilaktycznie, wymiennie z Mustelą przez okres całej ciąży. Wklepywałam 2 razy dziennie, systematycznie. Efekt - ani jednego rozstępu, pomimo naprawdę dużego brzucha pod koniec ciąży. Na udach również nic nowego się nie pojawiło. Skóra bardzo dobrze nawilżona, zapach ok, cena naprawdę przystępna. Minusów nie znalazłam.
Używam tego produktu od: 5 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 5 opakowań
Kupiłam go ze względu na dobre opinie w internecie i polecenie koleżanki.
Niestety zawiodłam się. Pierwszą rzeczą, która mi strasznie przeszkadzała to zapach (trudny do określenia). Przynajmniej u mnie bardzo długo się wchłaniał przez co musiałam czekać z ubraniem bielizny lub bluzki. Cena również uważam, że jest za wysoka. Jeśli chodzi o działanie to u mnie podczas zużycia jednego opakowania od samego początku ciąży nie pojawił się żaden rozstęp.
Plusy:
- dostępność
Minusy:
- wysoka cena
- brzydki zapach
- wolno się wchłania
Używam tego produktu od: Użyłam tylko raz
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
W mojej ocenie jest to bardzo dobry preparat. Nie mam porównania do innych bo kupiłam pierwszą tubkę tego w 3 miesiącu i już tak zostało.
Brzuszek mam spory, ale póki co ani śladu prób powstawania rozstępów.
Stosuję go nawet 4 razy dziennie, od razu jak tylko pojawia się swędzenie wcieram krem w brzuch, boki i odcinek lędźwiowy. Swędzenie koi natychmiast.
Ma kremistą konsystencję, ani nie za rzadką, ani gęstą. Jest bardzo wydajny. Rzeczywiście nie wchłania się od razu, ale może właśnie na tym polega jego działanie. Nie czekam aż wchłonie się całkowicie tylko zaciągam bluzkę i wracam do pracy - nie zauważyłam żeby odbarwiał czy niszczył ubrania.
Naprawdę polecam.
Mam nadzieję że mój sposób na walkę prewencyjną z rozstępami okaże się skuteczny. Krem nie jest drogi więc nie ma skrupułów przed częstym wcieraniem.
A z tego co wiem to chyba własnie dobre nawilżenie uelastycznia skórę i pozwala uniknąć rozstępów.
Mogę potwierdzić - wielki brzuch a mi się udało - ani jednego rozstępu :) ale smarować trzeba często i dużo :)
Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: trzecie w trakcie
Jeśli będzie kolejna ciąża to niczego innego szukać nie będę.
Używam tego produktu od 1,5 miesiąca.
Póki co sprawdza się na mojej skórze. Do końca ciązy jeszcze parę miesięcy więc okaże się czy zadziała przeciw rozstępom.
Plusy:
- ładny zapach
- szybko się wchłania
- skóra po nim jest delikatna i nawilżona (do tego stopnia, że używam Go tylko wieczorami po kąpieli)
- wydajny
- cena
Minusy:
- na razie brak (okaże się pod koniec ciąży)
Za tą cenę polecam jak najbardziej.
Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 0,5
Kupilam na poczatku ciazy i jestem bardzo zadowolona. Nawilza, uelastycznia skore, nie pozostawia tlustego filmu. Calkiem przyzwoicie sie wchlania ale mogl by szybciej ;) Opakowanie w pozadku, wydajny, cena przystepna. Uzywalam na uda, posladki i brzuch wieczorem na zmiane z babydream Rossmana. W tej chiwli nie mam zadnego rozstepu a to juz 10kg na plusie. Ale nie wiem czy bym mu zaufala po 5 miesiacu ciazy kiedy brzuszek rosnie bardzo szybko. Tak wiec polecam na poczatku ciazy jakko przygotowanie skory do pozniejszego wysilku, bardzo przyzwoity nawilzacz i uelastyczniacz.
Używam tego produktu od: od marca 2012 do czerwca 2012
Ilość zużytych opakowań: cale 1 opakowanie zuzyte w ciagu 3 miesiecy
Co prawda w ciąży nie byłam i póki co nie zamierzam być, ale swego czasu miałam ogromne problemy z rozstępami na udach i zwłaszcza na pośladkach (był okres, że całe miałam w czerwonych bliznach). Wypróbowałam wiele preparatów, również tych droższych, ale żaden nie przyniósł większej poprawy. Aż trafiłam na ten. Pomyślałam, że skoro jest dla kobiet w ciąży to powinien zadziałać i nie pomyliłam się! Rozstępy na pośladkach zbladły całkowicie, nie widać nawet jednego! Na udach jeszcze trochę mam, ale liczę na to, że przy dalszym stosowaniu tego kosmetyku również i z nimi się pożegnam;) Dodatkowo krem, mimo że w niewielkiej tubce jest bardzo wydajny- przez 2 tygodnie jechałam na wyciskaniu resztek;) Chociaż z drugiej strony przy dużym, ciążowym brzuszku można mieć inne zdanie na ten temat.
Zdecydowanie polecam!
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno
Pierwsza tube preparatu uzywalam na poczatku ciazy i wtedy draznil mnie zapach, ale kosmetykowi nie mam nic do zarzucenia, bo redukuje swiad, przeciwdziala rozstepom, a mam do tego sklonnosc, wygladza. Uwazam, ze jako prewencja jest dobry, ale oczywiscie nie ludzcie sie, ze zredukuje stare rozstepy.Kupie ponownie kiedy bede jeszcze raz w ciazy.
Używam tego produktu od: kilka miesiecy temu
Ilość zużytych opakowań: 2-normalne opakowania