Błyszczyk otrzymałam w zestawie z paletką do makijażu z kolekcji Barocco.
Posiadam odcień 01-Ylang (załączone niżej). Pozostałe docienie w załączeniu.
Nie przepadam za blyszczykami wcale, więc jeśli testuję to jedynie miniaturki jakie otrzymuję podczas zakupów.
Mam porównanie do minatury błyszczyka YR
+ nie klei się
+ wygładza usta
+ usta zyskują "poslizg" i subtelny połysk
+ optycznie powieksza tworząc jednolitą taflę
+ piekne i subtelnie mieniące sie drobinki rozświetlają uśmiech
+ przyjemny kolor
+ półgesta konsystenja
+ klasyczny i wygodny aplikator w postaci "gąbeczki"
+ słodki smak i zapach
+ nawilża
+/- szybko się "zjada"
- cena, mimo wszystko jak na błyszczyk to dużo
Mam małe porównanie do błyszczyków, gdyz generalnie za nimi nieprzepadam z uwagi na to ze się ciezko lepią a i efekt połyskujących ust nie jest tym co lubie w swojej urodzie podkreslac. Zatem jestem w tej materii dość wybredna i musze przyznac ze błyszczyk Clarinsa mi sie nawet spodobał, a szczegolnie jego efekt końcowy.
Błyszczyk zamknięty jest w klasycznym i eleganckim szklanym flakoniku.
Posiada półgęstą konsystencję, nakładany gąbeczką/aplikatorem pokrywa usta subtelnym blaskiem. Aplikacja jest łatwa, przyjemna i wygodna, nie stanowila dla mnie problemu. Zawieszone drobiny w błyszczyku nie są tandetne, bardzo subtelnie rozświetlają usta i optycznie powiększają. Kolor 01-Ylang jest dośc neutralny, ale w odróżnieniu od 00 posiada te subtelne drobinki w odcieniu zgaszonego różu. Efekt końcowy jest naturalny i niewymuszony.
Gloss Appeal posiada delikatnie słodki smak i zapach.
Jak kazdy błyszczyk błyszczy sie i lepi, jednakze polysk w przypadku Gloss Appeal jest subtelny, taki wilgotny i nienachalny, nie daje "plastikowego" efektu. Jego lepkośc jest przyjemniejsza, taka gładka i śliska, znośna aniżeli w przypadku błyszczyków YR, które nieprzyjemnie sklejają. Gloss Appeal nie jest trwały, ale tez tego od błyszczyka nie oczekuję. NIe wiem czy błyszczyk posiada własciwości pielegnujące, ale odnosze wrazenie ze lekko nawilza i zmiekcza usta, przez co jest nawet komfortowy w noszeniu.
Minusem jest cena, która jak na błyszczyk, moim zdaniem jest za wysoka.
INCI:
Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Diisostearyl Maleate, Hydrogenated Polyisobutene, Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Squalane, Isononyl Isonononate, Silica, Dimethyl Silylate, Caprylic/Capric Triglyceride, Calcium Sodium Borosilicate, Aromaflavor, Tocopheryl Acetate, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Ammonium Glycyrrhizate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Tocopherol, Ci 77019 (Mica), Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77491/Ci 77492/Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 15850 (Red 6 Lake/Red 7 Lake), Ci 45410 (Red 28 Lake), Ci 19140 (Yellow 5 Lake), Ci 17200 (Red 33 Lake), Ci 42090 (Blue 1 Lake), Ci 75470 (Carmine)
Używam tego produktu od: 2 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: 1x2,5ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.