Balea Sweet Wonderland, Creme Seife Kremowe mydło w płynie o słodkim zapchu wanilii i róży

• 18 stycznia 2018 o 10:39
    Mydło w płynie firmy Balea Sweet Wonderland
    Mydło w płynie firmy Balea, które dostałam w prezencie. Uwielbiam mydła w płynie w pięknych opakowaniach, które zdobią naszą łazienkę i zawsze staram się dobierać je w zależności od pory roku. To mydło dostałam jesienią lecz wiedziałam, że poczeka sobie do wiosny. Jest to mydło Sweet Wonderland z limitowanej edycji o zapachu róży i wanilii. Nim powąchałam to bardzo trudno było mi sobie wyobrazić to połączenie, a okazało się że jest jak najbardziej uzasadnione. Mydło miało kremową konsystencję i lekko różowy kolor, a butelka ma pojemność aż 500 ml. Szata graficzna skradła moje serce, a nawet urocza różowa pompka. Kosmetyk ma piękny zapach i ja tutaj określiłabym go raczej ogólnie słodko-kwiatowy niż faktycznie różany. Zapach tego kwiatu jest dość specyficzny i konkretny, ale tutaj przełamany wanilią stworzył właśnie kwiatową i ciepłą mieszankę przyjemną dla nosa i idealnie wpasowujące się w wiosenny klimat. Już niewielka ilość, czyli około pół pompki w zupełności starcza na dokładne umycie dłoni. Otulane są kremową pianką, która ma za zadanie również pielęgnować. Kosmetyk ma neutrale pH i nie narusza bariery ochronnej przez co nawet moje wymagające dłonie po myciu miały się dobrze. Mydło nie wysusza i nie podrażnia skóry, a może nawet i delikatnie ją nawilża. Po za tym długo pozostaje na nich piękny zapach. To mydło było moim pierwszym firmy Balea i zdecydowanie zachęciło mnie do zakupu kolejnych, których cena naprawdę jest bardzo zadowalająca. Ja swoje mydełka kupowałam w czeskim DM i w przeliczeniu na polskie złotówki to koszt jednego mydła o pojemności 500 ml to niecałe 4 zł i moim zdaniem to rewelacyjna cena i prawdziwa okazja ! Zdecydowanie polecam mydła tej firmy ! Tanie, wydajne, piękne, ale przede wszystkim dobrze myją i pielęgnują skórę.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • wydajne
    • dobrze myje
    • nie wysusza
    • delikatnie nawilża
    Wady:
    • trudno dostępne w Polsce
  • 5 grudnia 2017 o 19:14
    Okej
    Zapach mydła jest tak samo piękny jak zapach żelu. Mydło jest wydajne oraz wygodne w użyciu dzięki pompce. Dobrze oczyszcza rączki, zapach na nich utrzymuje się przez jakiś czas po umyciu. Polecam :)
  • 3 grudnia 2017 o 19:23
    Skuteczne i ślicznie pachnące
    Mydełko,które dostałam od znajomej wraz z balsamem do ciała z tej samej serii. Kosmetyk jest zamknięty w ślicznym,kolorowym opakowaniu z pompką o pojemności 500 ml. Zapach jest taki sam jak w balsamie i podbił moje serducho <3 Aromat jest słodki oraz kwiatowy. Mydełko ma kremową konsystencje i niewielka ilość wystarczy,aby dokładnie umyć całe dłonie. I dzięki temu produkt jest też dość wydajny. Oczyszcza bardzo dobrze i obficie się pieni,a do tego nie podrażnia. Nie wysusza skóry,ale za to sprawia,że staje się ona gładka i lekko nawilżona. Zapach pozostaje na skórze jeszcze przez chwilę co mi się podoba :) Świetny kosmetyk w niskiej cenie :)